Oana Kovacs

2

Gospodină. Sau?

Sâmbăta e la mine ziua dedicată casei. Întorc tot, fac curățenie, ordine, spăl haine, fac cumpărături, gătesc și-așa mai departe.

Problema e că sâmbăta asta care tocmai a trecut am avut o criză de alergie destul de puternică (au devenit foarte rare crizele astea, dar când apar mă pun la pământ) și nu eram suficient de în formă ca să ridic tot praful și să șmotrui cu chimicale, așa că am strâns un pic ceea ce era aruncat aiurea și-am părăsit domiciliul conjugal pentru a merge cu o prietenă prin magazinele de mobilă și pentru a-mi spăla mașina (ah, și asta este o poveste!). Și după ce ne-am lămurit cu mobila și am spălat și micul Peugeot, am zis să merg la cumpărături. Zis și făcut, m-am dus la Kaufland (era măcelarul simpatic de servici, nu acritura!), acolo puhoi de lume de parcă se dădea toată marfa gratis. Cărucioarele, cele câteva care mai erau, zăceau aruncate prin toate părțile, înăuntru lumea își dădea coate și se călca pe picioare, raioanele erau răvășite, iar la casă cozi kilometrice. Asta ca să țin minte că la Kaufland e de mers de dimineață. În fine, partea bună e că datorită înghesuielii m-am decis să iau de acolo doar ce era musai, și să trag o fugă până în piața Iosefin pentru fructe și legume.

Și bine am făcut, că acolo era plin de ele, proaspete, locale, și la prețuri mult mai bune. Adică venit cu câteva plase pline de porumb, morcovi, păstârnac, ceapă, ardei kapia, struguri, pătrujel (dragostea mea :D) & roșii și nu cred că am cheltuit 30 de lei.

Ajunsă acasă cu tona de mâncare mi-am zis că sunt o super gospodină, clar! Aveam în minte minim 5 feluri de mâncare în raita mea prin Kaufland & piață, de parcă mă credeam la Master Chef, baș mă vedeam un mic Hădean, deschizând această splendidă zi de luni cu zeci de poze de mâncare făcute de mine în nebunia culinară de final de săptămână.

gospodina

Dar, ajunsă acasă, am comis păcatul suprem – am mâncat! Știți ce s-a întâmplat după, nu? Pe măsură ce s-a umplut stomacul, s-a golit mintea de rețete și de avânt bucătăresc.

Deci, măritișul nu face din femei gospodine. Of!

Comments

Oana • August 24, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Bookish August 26, 2015 - 17:02 Reply

    Haha! Şi eu care mă gândeam că după măritiş voi găti nevoie mare..mi-ai spulberat toate speranţele ce să mai 😛

    • Oana August 27, 2015 - 12:39 Reply

      Nope… :))

Leave a Reply