Oana Kovacs

5

Glume de HR-isti

Am glumit! Nu-s glume. E pe bune si ar fi de ras daca n-ar fi de plans.
Povestire din propria mea experienta – aplic dupa terminarea facultatii la un job de “Team leader in vanzari” la o unitate protejata autorizata care vindeau desktopuri si tonere parca si ofereau servicii de mentenanta pentru desktopuri.  Particip la trei interviuri, la al patrulea mi s-a oferit jobul, evitandu-se pana atunci discutia despre partea financiara. Al patrulea interviu era un fel de confirmare din partea mea ca imi doresc jobul si o scurta prezentare a mea celorlalti colegi. Evident ma mandream si ma infoiam toata ca am pus mana pe un job super mega extra fabulos ca proaspata absolventa. Si dupa prezentarea mea viitorilor colegi am ajuns si la partea interesanta: banii! Pentru 9 ore de lucru mi se ofereau cam tot atatia ca la jobul pe care il aveam deja din studentie (de 3 ore/zi) si asta nu e tot, am aflat ca nu as fi deloc “Team leader in vanzari” cu propria echipa, cum mi se promisese si cum era trecut pe bestjobs (!!!) ci un simplu operator call center pentru vanzari.
And the fun part: cand am intrebat de comisionul oferit pentru depasirea targetului, am aflat ca fabulosul comision era de 1% din salariu (deci nu din vanzari), putand ajunge pana la cifra fabuloasa de 2,5% din salar!!!!!!! Yay, tot ce am visat de cand am venit pe lume, sa lucrez pe un salariu mai mic ca al unui muncitor din fabrica si daca imi depasesc targetul sa am parte si de un minunat comision de 1 sau chiar 2,5% din el! Pfffffffff, extraordinar!!! Jobul vietii! NOT! Si asta nu e tot! Credeati ca am terminat? 😀 
NU! Urmeaza cireasa de pe tort: dupa ce am ramas masca la auzul propunerii salariale de nerefuzat si dupa ce am lacrimat la auzul vestii ca pot sa lupt pentru bonusul de 2.5% din salariu am intrebat si eu ca tot omul indreptatit, dupa ce si-a pierdut ore bune din viata, de ce pe net era trecut “Team leader in vanzari” daca defapt jobul presupune a fi o alta piesa a echipei de vanzari.
Raspunsul l-am primit de la HRist care zambea – “Pentru ca dadea bine pe net”, la care eu am reactionat ca ala galben de pe mess care se mira :))))) si am intrebat ca orice proaspata absolventa naiva – “Adica ati mintit?”. Raspunsul a fost: “Ai 30 de secunde sa te decizi daca vrei jobul, daca nu, te rog sa pleci”.
Ghiciti ce am facut? 

Comments

Oana • May 21, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Gerhald May 21, 2011 - 21:46 Reply

  Legat de anunturile de la Bestjobs, chiar zilele trecute am patit o treaba ciudata rau. In urma cu doi ani si ceva m-am inscris pentru un job ce tine de marketing si pr la Kauflad. Nu am primit niciun telefon de la ei, dar mi-au salvat datele de contact. Acu' 2 zile m-au sunat sa imi propuna un job de… distribuitor de pliante cu ofertele lor. I-am intrebat daca au cv-ul meu. O doamna draguta mi-a spus la telefon ca ei nu au salvat CV-ul, ci doar numele si numarul de telefon. Oare era accept jobul? Clar, NU!

 2. Oana May 21, 2011 - 21:59 Reply

  Eu chiar nu stiu dupa ce ratiuni se ghideaza unii oameni de HR. Si la una din firmele la care am lucrat eu se practica metoda spusa de tine. E ingrozitor de stupida…

 3. aida May 22, 2011 - 07:35 Reply

  :))) Been there, done that! Face parte din experienta noastra comuna!!!

 4. Miştotică May 22, 2011 - 11:27 Reply

  "S-o f*** pe mă-ta, cu jobul tău cu tot!" era cel mai decent răspuns.

 5. Oana May 22, 2011 - 20:27 Reply

  Aida, I know! :))) This is a sign!!!
  Mistotica, cred ca ma scoteau ei afara in mai putin de 30 de secunde :D.

Leave a Reply