Oana Kovacs

7

Cum a fost la Roma

V-am povestit că anul ăsta am beneficiat și de o vacanță în Italia și am apucat să vă zic că am fost la San Marino și că am vizitat Vaticanul, dar nu am apucat să vă povestesc cum a fost la Roma, că dacă am fost la Vatican evident că am vizitat și Roma.

Cam pe fugă am văzut capitala Italiei, dar astea au fost condițiile și nu vroiam să pierdem oportunitatea. De cum am ajuns în gara Termini ne așteptam să găsim ceva punct de informații turistice cu hărți, explicații, broșurici și broșurele, dar n-a fost cazul.

Italia 003-001

Așa că ne-am îndreptat frumos spre primul chioșc de presă și ne-am cumpărat hartă pentru a vedea cum ajungem la hotel și cum ne putem mișca rapid prin oraș. Și apropo de hotel, am făcut rezervare pe booking.com cu doar două seri înainte așa că am prins o ofertă foarte faină last minute – cameră de 3 persoane cu baie proprie și mic dejun inclus în apropiere de Termini cu 50 euro/noapte. Singura problemă a fost că odată ajunși acolo ne-am trezit cu o bunicuță venită după noi să ne mute la alt bed&breakfast, pe motiv că au o problemă cu apa. Și am ajuns până la urmă la Gioia B&B, undeva lângă stația de metrou Manzoni, la 15 minute de mers pe jos de Colloseum, mai bine plasați decât ne planificasem. Ne-am lăsat lucrurile în cameră și-am pornit cu harta în mână să cutreierăm străzile cetății eterne.

Prima oprire? Piazza di Spagna! Să zicem că-n Piazza di Spagna nu era așa de multă lume. Am făcut câteva poze, am admirat piața și-am luat-o pe jos mai departe.

Italia 006-001

Pe străduțe, prin întunericul care se lăsa, am ajuns la impresionanta Fontana di Trevi. Aia în care se aruncă bani, da! Credeți că am avut unde să arunc măcar UN cent?! Nu! :)) Atâta lume la grămadă n-am văzut în viața mea! Sute de oameni stăteau unii lângă alții și-și făceau poze cu fântâna. Mda. De la distanță, ne-am pozat și noi, am admirat ce era de admirat și am plecat cu gândul că ne-om întoarce cu monedă aruncată în fântână sau fără…

Italia 016-001

Deși era deja în beznă Roma și turiștii începeau să se retragă, noi ne-am îndreptat spre Forul Roman și Colloseum. Știam că nu avem exagerat de mult timp în Roma și în 6 septembrie la 12 noaptea încă eram pe străzi, îmbrăcați super ușor și murind de cald.

Columna lui Traian era la locul lui. Tot acolo e, de ceva timp. 😛

Italia 034-001Pe drumul spre Colloseum deja nu mai puteam de nerăbdare. Dintotdeauna am asociat Roma cu acest simbol și am fost fascinată să-l văd live!

Italia 045-001Ne-am mai plimbat printre ruinele forului vreo oră și înspre 1 noaptea, pe o vreme apropiată de caniculă, ne-am îndreptat spre hotel.

Dar numai pentru a o lua de la capăt a doua zi cu vizitatul. Și-am văzut ce vă arăt și vouă.

Castelul și podul Sant’Angelo, pe astea le-am găsit ușor după ce am părăsit Vaticanul:

Italia 050

Italia 051

Mai departe, am dat de tribunal și de Piazza Cavour care mie mi s-a părut cea mai frumoasă piață din Roma, cu tot ansamblul ei arhitectural. De aveam timp, mă puneam în iarbă și minim două ore zăceam să mă uit la cer și să citesc. N-am avut.

Italia 078-002

Italia 087

De aici și până la Piazza del Popolo parcă am fi făcut doi pași. 🙂

Italia 110Din această piață frumoasă am luat-o pe jos să căutăm Palazzo Margherita. Am ajuns în dreptul unei clădiri superbe pe care flutura steagul SUA. Am întrebat dac-o fi sau nu aia, iar răspunsul a fost că sigur nu e aia și, în prostia mea, n-am mai pozat-o… aia era! Palazzo Margherita adăpostește ambasada SUA la Roma. Pentru poze… Google search!

Tot mergând în jos pe stradă am dat totuși peste ceva ce nu căutam, dar m-a bucurat maxim (nu, nu magazinele Versace, Gucci șamd) – Hard Rock Cafe!!! Numai bine, am intrat, am admirat, am băut cafea și ne-am tras sufletul un pic.

Italia 120

Italia 117-001

Eram cam frânți, așa că ne-am folosit de beneficiile oferite de giornaliere, biletul lor RATT de o zi, și-am pornit spre Piazza della Repubblica, unde aparatul foto mi-a jucat o festă și a abandonat cursa… așa că am rămas la mâna telefonului, cu care am pozat bucățele din piață.

IMG_20130907_132628

Ultima oprire a fost bazilica Santa Maria Maggiore, la care am reușit să deschid camera foto cât să mai fac fix o poză…

Italia 125Apoi aparatul s-a închis și toate drumurile au dus într-un final la Roma… Termini.

Comments

Oana • October 3, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Bia October 3, 2013 - 08:16 Reply

  Ti-a placut asa de mult Piazza Cavour? Asa-i ca nu prea ai auzit lumea vorbind despre ea? Si mie mi-a plăcut, acolo m-am cazat cand am fost la Roma (Hotel Sant Angelo). Zona e minunata si e aproape de ORICE. Toate punctele fierbinti mi s-au parut la 15-20 de min. distanta…

  Trevi e cel mai aglomerat loc din Roma. E superb, dar e groaznic de full si de zgomotos. Cineva imi recomanda un hotel de mare fitză care are vedere spre Fântână, costă o căruță de bani, dar nu m-aș acolo nici să mă lase gratis, e mișto să vei fântâna de la fereastră, dar gloata care e acolo la ORICE oră strică tot, TOT farmecul…

  Ati văzut mult din Roma, chiar dacă pe fugă, lasă că mai mergeți și atunci deja aveti acomodarea făcută, o să vă fie mai ușor să alegeți între obiective și să vă bucurați mai mult de atmosferă 😉

  • Oana October 3, 2013 - 08:29 Reply

   Daaaa! Si daaa! 🙂
   Nu inteleg de ce nu e recomandata, e superba zona. De fapt, probabil de aia e si asa linistita.
   Fontana di Trevi m-a fascinat, dar gloata… oh! Cand ii vedeam ca stau cu sutele sa-si faca poze acolo in inima fantanii, ma intrebam cine ii va recunoaste intre alti straini, in afara de parinti. :)))
   Am reusit sa vedem multe intr-adevar, am si mers foarte mult pe jos, harta a fost geniala, am ratat si obiective importante, dar nu ne pare rau ca am mers. Candva ne vom intoarce, cu siguranta.

 2. Aliceee traveler October 3, 2013 - 12:25 Reply

  Ai vazut intr-un timp asa scurt cam tot ce am vazut noi in 4 zile 🙂
  De Piazza Navona nu ai zis nimic care e chiar frumoasa! P-ta Popolo mi-a placut foarte mult. Si fantana Trevi. Eu am ajuns pe acolo fix la pranz cand turistii erau imprastiati prin restaurante. Era doar un grup de elevi, oricum respirabil

  • Oana October 3, 2013 - 12:38 Reply

   Alice, piata Navona e din pacate pe lista obiectivelor la care nu am ajuns.

 3. Andra :) October 5, 2013 - 21:08 Reply

  Am răsfoit pozele din calculator şi memoria, dar n-am reuşit să-mi amintesc de Piazza Cavour…probabil am ratat-o. Păcat, arată fain din ce am văzut şi pe net.
  Iubesc Roma, mai ales pentru piaţetele micuţe, fântânile şi statuile inedite. Piazza di Spagna mi s-a părut groaznic de aglomerată, nu era loc nici să arunci un ac.
  Nici eu n-am aruncat cu bani în Fontana di Trevi, dar sper să mă întorc într-o bună zi acolo 🙂

  • Oana October 6, 2013 - 22:39 Reply

   Andra, nici nu e indicata piata pe lista obiectivelor turistice, poate de aia. E in apropiere de podul Sant’Angelo, langa tribunal.

 4. Cristian Iordachescu July 5, 2016 - 16:06 Reply

  Am fost in aceasta vara intr-o excursie la Roma, cu avionul, organizata prin agentia Interra. Totul a decurs normal, bine organizat cu un ghid care a incercat sa-si faca treaba si sa bifeze toate punctele din program.Marele neajuns in aceste excursii, si marea smecherie a agentiilor este ca ele nu comunica de la inceput hotelul unde are loc cazarea, pe motiv ca nu este inca stabilit. Te lasa sa platesti un avans sau integral si apoi cu citeva saptamini(2,3) iti comunica hotelul. Acesta(Rouge et Noir), in cazul Romei nu este un hotel prost dar este foarte prost asezat, pe traseul unei linii de autobuz de la statia de metrou,autobuz care venea din joi in paste(s-a asteptat si 1 ½ ora).Colac peste pupaza, dupa atita asteptare mai aveai de urcat si un deal, pe care era hotelul, care te sleia de toate puterile dupa o zi intreaga de umblat.Deci atentie, intrebati de la inceput unde este cazarea pentru ca puteti pierde 1-1 ½ ore pe zi la venire si la plecarea la obiectivele turistice.

Leave a Reply