Oana Kovacs

2

Cum a fost la PR Beta 2013

Ca să nu o mai lălăi și să vă aburesc cu bla-bla-uri intru direct în subiect.

Conferința PR Beta 2013

Panelul 1:

Călin CrainicVitrina Advertising – nu părea impresionat că e primul speaker, ideea speech-ului său a fost că trebuie să te faci ascultat, nu auzit.

Sorin TrâncăFriends Advertising – a vorbit foarte mișto de storytelling, de povestea care trebuie creată în jurul brandurilor. Am apreciat foarte tare că e primul om din comunicare pe care eu personal l-am auzit subliniind că 75% din brandurile românești din top 50 nu sunt controlate de români.

Ștefan StroeIncandescent Marketing – a vorbit fain despre comunitățile online și brand ambassadorship, un subiect care pe mine mă interesa.

Panelul 2:

Oana BulexaThe Practicedeja știți, m-a impresionat rău, doar e de la THE Practice. A vorbit despre comunicare mai presus de social media și de faptul că nu orice brand are nevoie de social media, exemplul fiind Pay Point.

Alex CiucăSuperior Media – a explicat pe înțelesul tuturor cum gestionezi foarte bine un cont de Facebook cu buget zero – dacă ești vedetă! 🙂 Tot el a subliniat importanța găsirii canalului de comunicare perfect.

Georgiana GheorgheThe Presage – a avut un discurs și un ”joc” legat de transparența în comunicare.

Panelul 3:

Daniel DavidBabeș Bolyai – a explicat ce e contaminarea psihologică și de ce nu putem controla informația de care ne lovim, chiar dacă avem impresia că putem.

Christos FouskoudisRomtelecom – a vorbit un pic despre proiectul afacereataonline.ro, Romtelecom fiind susținătorul PR Beta.

Mugur PătrașcuiLeo – a vorbit despre esența brandurilor, despre contentul care, după cum bine știți e rege, despre managementul unui brand în trecut și în prezent. Tot Pătrașcu a ținut să menționeze că e foarte important ca un influencer să-și asume 100% brandul. Ca să nu o lungesc, vă zic că a vorbit mult și bine. 🙂

Panelul 4:

Simona NeumannAsociația Timișoara Capitală Culturală Europeană – jur că n-aș fi vrut să scriu asta, dar greșelile de pe absolut fiecare slide m-au distras enorm. Am rămas doar cu ideea că asociația există din 2011, are nevoie de voluntari și de bani și se speră că în 2021 orașul nostru va fi capitală culturală europeană.

Tinu VidaicuClub Management & Ritma – am aflat că promovează Ponton Casa Baraj, BC Timba și cântăreții Kamelia și George Hora + câteva detalii pe aceste studii de caz.

Oltea Zambori Comedy Cluj – Nebuloasa a vorbit din perspectiva omului implicat în Comedy Cluj despre pasiunea pe care o pune în proiectele de comunicare culturală. Și credeți-mă pe cuvânt, când e vorba de cultură, pasiunea e ultra-necesară, cultura nu produce bani care să dea afară din casă cam pe nimeni la noi. Tot Oltea a spus că este important pentru un comunicator să-și cunoască produsul și defectele acestuia pentru a putea gestiona cazurile în care și alții i le remarcă.

Workshopuri:

Comunicarea de crizăMonica Jitariuc – bestial! Ce pot să vă zic, și dacă nu aș fi aflat nimic nou, tot m-aș fi declarat încântată pentru că Monica a fost funny și șarmantă. Ne-a dat niște informații super mișto despre cum manageriază o agenție de PR o criză și despre cum se pregătește pentru ea. În plus, am făcut un exercițiu pe echipe, am primit de la ea feedback ”distructiv” și ne-am testat talentele de oameni de PR.

comunicarea-de-criza-prbeta-monica-jitariucfotografie de pe Facebook-ul PR Beta din timpul workshop-ului Monicăi

De la site la online Alex Ciucă – nu pot să zic că am primit informații noi, chiar știam cam tot din ceea ce a prezentat Alex. Totuși, mi-a plăcut mult pentru că a explicat metode super simple de promovare oamenilor din sală (mulți nu lucrau în comunicare, ci pur și simplu veniseră pentru a învăța cum să comunice online când e vorba de afacerile lor proprii). A fost un dialog fain de tot, s-a discutat mult, s-au schimbat impresii și s-au creat legături. În plus, Alex s-a pregătit temeinic cu sugestii pentru participanții la workshop (studiase lista de dinainte pentru a știi pe la ce firmă lucră fiecare), chestie tare drăguță.

Concluzia: PR Beta 2013 mi-a plăcut mai mult decât PR Beta 2012, deci vreau să merg și la PR Beta 2014.

Felicitările, masa și dansul în comentarii, vă rog. 🙂

Comments

Oana • May 17, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Ana Q. May 18, 2013 - 22:35 Reply

    Foarte fain, mi-ai facut pofta de o conferinta pe marketing si stiu ca vine una misto in iulie la Bucuresti, cu speakeri importanti de la Google, Facebook, Orange… ar trebui sa scot din buzunar 75 de euro…si cred ca am s-o fac pentru ca simt ca merita. 😛

    • Oana May 18, 2013 - 23:01 Reply

      Daca merita si crezi ca te va ajuta, go for it!

Leave a Reply