Oana Kovacs

”Firmin” de Sam Savage

Am citit ”Firmin” de Sam Savage la îndemnul Andreei, care mi-a și dat cartea.

firmin-sam-savage

Sursă foto + o altă recenzie: Rontziki

Nu e o capodoperă, dar e tare drăguță. Deși mi-a fost extrem de greu să trec peste repulsia de la început, când se dau toate detaliile șobolănoase, m-am ținut tare și am continuat să citesc. Și nu-mi pare rău.

Ca să înțelegeți de unde scârba, păi… chiar de la personajul principal. Care nu e om, ca în alte cărți, ci un șobolan! Un șobolan inteligent, care în primele zeci de pagini povestește despre familia sa de șobolani și mediocritatea mamei, fraților și surorilor sale. Spre deosebire de ei, Firmin rămâne în librăria în care a venit pe lume și începe să devoreze cărți, la propriu și la figurat.

Devine tot mai cultivat și începe să-l iubească pe proprietarul librăriei, față de care începe să dezvolte aversiune după o întâmplare care-i confirmă că sentimentele nu îi sunt împărtășite. Cam atunci se decide să exploreze lumea din afara magazinului de cărți și pleacă în diverse expediții.

Mai departe… nu vă zic. Că e tare dulce cartea și merită citită. E așa simpatic Firmin și are niște sentimente așa curate, că e aproape imposibil să nu prindeți drag de el.

Comments

Oana • January 3, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply