Oana Kovacs

Final de FEST-FDR 2014

Primăvara mea culturală s-a transformat într-o vară culturală care a trecut in the blink of an eye.

Cum am fost într-o alergătură continuă în ultimele săptămâni, profit de prima clipă de respiro din vacanță pentru a vă povesti de fabulosul final de FEST-FDR 2014. Dar să nu o mai lungesc, că nici cu netul nu stau bine, nici exclusiv cu laptopul în brațe nu-mi doresc să fiu la mare.

Șaraiman

Șaraiman e un mix de stand-up comedy și dans, pe care eu una nu le-aș fi gândit laolaltă în veci. Dar trebuie să recunosc că rezultatul a fost amuzant și deosebit. Inclusiv partea de muzică lăutărească mi-a plăcut… și nu mi-a ieșit din cap multe zile după (știți sentimentul!). Dan Badea și Răzvan Mazilu lucrează bine împreună și asta se vede. Dan Badea e comic fără a fi grosolan, iar Răzvan Mazilu e… Răzavan Mazilu, sigur nu trebuie să vă dau eu detalii despre el. 😉

D’ale noastre

Dacă nu ați auzit de Gigi Căciuleanu până acum, aflați. Caragiale interpretat atât de… prezent! Spectacolul ăsta m-a făcut să mă simt tare needucată, nu am realizat că prin dans se pot exprima atât de multe sentimente, emoții și stări.

Hai iu iu nu hey you you

Nu știu ce să zic despre spectacolul lui Radu Afrim: cred că mixed feelings e sintagma care descrie cel mai bine. Am așteptat cu nerăbdare să văd ce-a ieșit din cântecele Mariei Tănase, iar dacă Doina mi-a făcut pielea de găină și Mărie și Mărioară în stil disco m-a făcut să zâmbesc cu gura până la urechi, Dodă dodă interpretat de Maia Morgenstern nu mi-a plăcut deloc. Puteți să mă faceți incultă, nu am apreciat deloc interpretarea ei ”cherchelită” și nu am înțeles-o. Per total, spectacolul e interesant și merită văzut, zic eu.

Zic Zac

Definitely favoritul meu de la FEST. Știați că o întreagă relație poate fi exprimată prin dans? Dacă nu, luați-vă bilet la Zic Zac. Și titlul e un joc de cuvinte inteligent, mi-a plăcut la nebunie ce a făcut Andreea Gavriliu, ăsta fiind examenul ei de master! Genial spectacol! Andreea Gavriliu e grațioasă, frumoasă și curajoasă, un artist de urmărit.

Do Do Land

L-am lăsat ultimul, nu pentru că nu mi-ar fi plăcut, ci pentru că nu plănuiam să-l văd. Însă cum am prins repetițiile și am rămas la propriu gură-cască, mi-am dat seama că s-ar putea să nu mai am rapid șansa de a vedea așa ceva și mi-am făcut timp să-l văd. Spectacolul ăsta mi s-a părut extraordinar, iar faptul că publicul a avut șansa de a-l vedea gratuit a fost minunat. Poate folosesc cuvinte mari, dar sunt extrem de impresionată de ce am văzut. Așa mult mi-a plăcut încât l-am tocat pe Alex la cap (el nu a ajuns) până a căutat pe net să vadă cum a fost și a mărturisit că regretă că nu a venit (sunt un mic nazist la mine acasă, ok?).

Zice Ada Lupu că la anu’ o să avem parte de mai multe surprize. Aștept cu sufletul la gură.

Comments

Oana • June 21, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply