Oana Kovacs

FEST-FDR 2014: Efectul Genovese

catalina-mustatasursă foto

Efectul Genovese a fost al patrulea spectacol ales de mine pentru vizionare la FEST-FDR 2014, dar, cum v-am spus de ieri, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Am ajuns la un spectacol în locul Ancăi, dar după maraton s-a lăsat cu dureri de gât și frisoane și sâmbătă seara am abandonat. Noroc că printre prietenele mele se regăsesc iubitoare de teatru, așa că biletul meu a mers la una dintre ele, căreia îi mulțumesc că a mers în locul meu și că mi-a spus câteva cuvinte, pe care am să vi le redau mai jos, notate de mine în timp ce ea-mi povestea, pentru că:

”Eu nu pot să scriu de piesa asta, nu pot. Mai bine îți zic. Spectacolul ăsta provoacă un tumult de sentimente, e un strigăt de ajutor din partea artiștilor către populație, prin povestea paralelă cu situația actuală de la noi. E un îndemn pentru ca oamenii să iasă din amorțeală și frică.”

Tot prietena mea mi-a lăudat-o pe Cătălina Mustață, care a avut rolul unei soții închise în ea și dedicate relației cu alcoolul.

Îmi pare rău că n-am reușit să văd cu ochii mei acțiunea de pe scenă, ceea ce am auzit doar mi-a provocat fiori și m-a pus pe gânduri.

Până ne recitim cu povești de la teatru, vă las programul FEST-FDR partea a doua – spectacolele din luna iunie.

Comments

Oana • May 20, 2014


Previous Post

Next Post

Leave a Reply