Oana Kovacs

13

Fauna din RATT

RATT e Regia Autonomă de Transport Timișoara, cum e RATB pentru bucureșteni și RATUC pentru clujeni.
Pe mijloacele de transport ale RATT-ului se găsesc întotdeauna indivizi care fie îmi aduc zâmbetul pe buze, fie îmi provoacă grimase. (Super introducere, ca la o compunere din clasa a III-a!)
 
Și cum iar am adunat întâmplări din tramvaie sau autobuze, am zis să nu le țin numai pentru mine, să le împart cu voi, cum am mai făcut de altfel aici, aici sau aici (pot să fac carieră din asta, am descoperit o nouă nișă!).
În express 1, am constatat că șoferul preferă muzica oltenească, aia fără versuri, numai ritmul ăla nebunesc, 40 de minute am zis că mor încet :)).
În 33 am urcat și m-am așezat pe un loc liber și a venit un nene la mine urlând că de ce m-am pus acolo, că n-am știut că-i ocupat? Ăăăăăă, NU! I-am zis că putea să îmi zică civilizat, nu să urle la mine și am plecat. Lângă el stătea un băiat și a început să urle la el și să-l întrebe de ce nu mi-a zis că locul e ocupat (în timp ce eu m-am pus, el era afară la țigară…). Până la stația unde am coborât a certat încontinuu băiatul și din câte am observat, săracul nici nu-l cunoștea, dar nenea era isteric :)).
Tot legat de 33 – în stația unde urc eu de obicei era într-o dimineață un moșuleț care făcea campanie anti fumat stresând la maxim o tânără la care îi tot făcea poze cu mobilul și întrebând apoi restul de călători dacă e normal ca ea să fumeze. Problema lui nu era că ea fuma acolo, ci că fuma pur și simplu. Propagandist rău :))).
Și ultima… după ce că RATT-ul mai are doar 16 controlori parcă, mai și merg câte 3 (să nu rateze vreo posibilă amendă oare?). Mă întreb care e norma sau cum funcționează sistemul dacă într-un oraș așa mare umblă controlorii câte 3 și ei sunt în total 16? Ok, asta a fost răutăcioasă, nu m-am putut abține…
Voi ați prins faze de genul sau numai eu îs norocoasă? 

Comments

Oana • July 6, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. andrei July 7, 2011 - 05:30 Reply

  16 controlori…e cam mult. Anul trecut am lucrat la un proiect de reabilitare a unei linii de tramvai si directorul RATT mi-a zis ca sunt doar 4. Lucru confirmat si de controlorii care m-au prins fara bilet.(asta era vare trecuta, poate or mai fi angajat intre timp)
  In ceea ce priveste transportul, am o problema mare cu controlorii. Se cred D-zeu.
  Mi s-a intamplat odata, in E8 sa nu mearga nici un aparat de bilete. Nimeni nu si-a compostat biletul sau validat abonamentul. Intr-un final au urcat controlorii si l-au reparat. La doua secunde dupa ce au terminat de reparat 1 aparat s-au apucat sa verifice biletele. Tare nu?. Normal ca a iesit cu scandal.

 2. Oana Sălcudean July 7, 2011 - 06:06 Reply

  Eu de obicei prind aceiaşi controlori (nici nu cred că am cum să-i ratez, toţi se îmbracă la fel şi au aere de Schwarzenegger). Nu ştiu de ce simt nevoia să latre după bilet/abonament în loc să vorbească frumos, dar de fiecare dată îi şochez când le zic "Poftiţi vă rog" sau "Mulţumesc" :))
  Cât despre întâmplări, refuzul de a da drumul la aer condiţionat că "o trage" pe tanti… e deja clasic. Mă mai scot din sărite cei care abuzează validatorul ăla, că lovesc în el cu cardul în cele mai dure moduri şi în toate locurile… după care se miră că lor "nu le-a validat" :)) Am încercat odată să-i explic unei tanti, dar s-a uitat la mine cu atâta ură, încât m-am lăsat de politeţuri în RATT 🙂

 3. Miştotică July 7, 2011 - 09:14 Reply

  Eu cred că-l plezneam pe pulică ăla cu locul lui cu tot. Câtă vreme n-are contract de închiriere semnat cu ratt-ul pt locul ăla, poa' să urle şi la mă-sa. În locul tău, îl făceam de tot rahatu' pe martalog 😛 .

 4. haolica July 7, 2011 - 09:56 Reply

  pe langa transportul in comun din Bucale, la voi e parfum

  bine macar ca avem carduri

 5. Razvan Stan July 7, 2011 - 13:03 Reply

  Cea mai aiurea faza pe care am prinso a fost pe 11, la politie s-a urcat la mijloc un batran cu un sac plin cu legume, ce e drept ca mirosea ingrozitor. Insa din spate de pe cele 4 scaune comune, un tip incepe sa aduca injurii la adresa lui.. dar nu asa… imi era mie rusine de saracul batran, iar la prima statie in Piata Badea Cartan, a venit sa-l dea jos din troleu.

  Ok, nici eu nu suport calatorii care iti taie respiratia si de obicei ma dau jos la prima statie, insa nici asemenea injurii.

  Toti calatorii priveau foarte pasivi la toata scena.

 6. paispe net July 7, 2011 - 13:28 Reply

  RAT-restu' e locul unde iarna se gaseste cate unu sa caste a ceapa sa-ti desfunde nasu' si vara sa caste subratu' sa ti-l infunde la loc. Trecant peste partea nasoala controlorii sunt chiar simpatici. Mie mi-a dat unu amenta(RATB) ca stateam cu biletu' in mina si nu l-am bagat unde trebuia. Era prima mea amenda si ma cam panicasem, altfel nu'i dadeam un chior.

 7. Oana July 7, 2011 - 14:14 Reply

  Andrei, wow, doar 4. Adică 16 ”au dat la ziar” ca să impresioneze? :))) Ce porcărie cu aparatele astea de acum, pe mine efectiv ma calcă pe nervi. Trebuie eu tot timpul să îmi deshid geanta și să-mi cotrobai ca să vadă stimabilii RATT câți călători au…
  Oana, nu cred că a terminat vreunul Facultatea de RATT-iști, deci să nu ai mari așteptări :)).
  Miștotică, recunosc… nu-mi place să mă cert :D.
  Haolică, și noi avem carduri dar nu mi se par deloc practice.
  Răzvan, trist ce zici tu acolo :(.
  Paișpe, și eu am luat două amenzi din prostie pură. A mea prostia :D.

 8. andrei July 7, 2011 - 16:13 Reply

  Oana, nu stiu acum cati sunt ca nu mai am contact cu cei de la RATT, dar anul trecut, prin august sau septembrie erau 4.
  prin perioada aia umblam foarte mult cu 11. In 3 luni de zile nu a fost nici un control, ceea ce ma face sa cred ca cei ce mi-au spus nu au mintit, si nu cred ca ar fi avut vreun motiv sa o faca. Am mai auzit ca i-ar fi scos la "produs" pe cei de la birouri.

 9. dAImon July 8, 2011 - 02:07 Reply

  De fapt nu trebuie să validezi cardul dacă ai abonament full.

  Dacă primeşti cei 50% reducere pentru că eşti studentă sau cei 20% reducere pentru că eşti din Timişoara atunci trebuie să validezi. Nu doar pentru statistică, ci şi pentru că reducerile alea le dă Primăria şi decontează în funcţie de validări. Nu cumva să dea bani la grămadă şi să dea din greşeală mai mult decât se cuvine 😀

 10. Oana July 8, 2011 - 06:11 Reply

  Serios, eu stiam ca toti trebuie sa valideze. Oricum cred ca is putini cu abonament full.

 11. Nefersetty July 8, 2011 - 18:12 Reply

  Solutia : cumparati masina 🙂

 12. hapi2233 July 8, 2011 - 19:02 Reply

  In general mai dau peste tipe care vorbesc minute in sir la telefon cu voci de meduze strivite………cu detalii….asa incat sa auda toata lumea din jur

 13. Oana July 8, 2011 - 21:59 Reply

  Nef, crede-mă că îmi doresc :).
  Hapi, da… dacă ai citit postarea mea cu ”Vaca în lucernă” știi că și eu am noroc de gagici din-astea :))))):

Leave a Reply