Oana Kovacs

6

Fata moșului și baba reacționară

Nu știu voi cum sunteți, însă eu când văd bătrânei făcând tot felul de tâmpenii care le pun viața în pericol, încep să mă isterizez și să comentez, dacă am pe cineva care să mă asculte. Și-ntro zi, eram cu Alex în mașină și-am văzut o băbuță traversând pe roșu, moment în care m-am transformat în porcușorul isteric de care tocmai ziceam. Și Alex, care era clar într-o pasă mult mai bună și împăciuitoare ca mine, a-nceput să îmi țină o predică despre cum cei în vârstă nu au avut parte de atâta trafic în tinerețea lor, sunt luați prin surprindere de multe lucruri normale pentru noi în ziua de azi și trebuie să-i înțelegem și să-i respectăm. Mă rog, un discurs din-ăla super dramatic și empatic care m-a transformat pe mine în fata moșului, cea bună și cuminte.

Doar că toată bula mea de bunătate s-a spart ieri. Veneam eu frumos pe Liviu Rebreanu (o arteră super circulată din oraș, unde viteza maximă e de 70 de km/h) cu mașina și-n fața mea, pe nicăieri, fix la mijloc, între două semafoare, o băbuță traversa. Mi-am spus mantra cu ”Oana, fii înțelegătoare and shit”, am pus o frână de aproape am mușcat din volan și am oprit – bătrânica nici măcar nu se uitase spre mașini, doar în fața nasului ei, ca să-și vadă viitorul lung, nemernica nemuritoare. În fine, să înțelegeți de ce o numesc așa: după ce-am oprit mașina ca să nu o strivesc, m-am gândit să continui cu fapta bună, așa că am deschis geamul și i-am zis frumos:

”Să aveți grijă pe unde traversați că aici se circulă cu 70 la oră și să nu cumva să pățiți ceva.”

Iar reacția ei a fost de milioane… s-a uitat la mine cu ură și-a dat drumul la un foarte românesc și autentic ”Da’ tu unde pu.a mea te grăbești?!”.

Cred că am redevenit fata babei, că n-am făcut mare brânză ca fata moșului.

fata-mosului-baba-reactionara

sursă foto

Comments

Oana • August 19, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. sebastianmihail August 19, 2015 - 08:57 Reply

  Data viitoare fii pregătită cu: Moori, hîrca dracului! :))

  • Nautilus September 1, 2015 - 18:18 Reply

   Se povesteşte că o dată opreşte la semafor un cocalar cu Ursuleţul pe lângă o băbuţă, şi ea începe să bâiguie printre puţinii ei dinţi, că e măgar, cocalar, needucat, ţigan, face ceva pe familia lui şi pe mă-sa care nu l-a educat ş.a.m.d. Cocalarul rabdă şi tace până se face verde, şi atunci îi aruncă şi el din mers: “Curvă bătrână!”

   Baba începe să plângă, iar un moşuleţ îi spune: “Nu o luaţi aşa tragic, doamnă, eu sunt pensionat de 20 de ani şi lumea îmi spune tot domnu’ inginer!”

   • Oana September 1, 2015 - 22:22 Reply

    :)))))))))))

 2. Irina Radu – Donighevici August 19, 2015 - 10:13 Reply

  Din pacate multi batrani nu mai gandesc limpede si nu mai constientizeaza la ce pericole se expun…

  • dam167 August 19, 2015 - 14:29 Reply

   Nici tinerii, maică! Circulă toți cu mașinele alea fără să-i mai intereseze nimic! Nu numai că nu-i respectă pe ăia mai în vârstă – hai să fim sinceri, uneori merită, că sunt răi și invidioși pe pensiile altora – dar nici între ei nu există respect. Se pomenesc unii pe alții, se jignesc, nu-și dau link-uri pe bloguri, refuză campanii, ce mai niște ticăloși.
   Când a trecut armata germană prin România, în al doilea război mondial, mâncai numai mămăligă și fasole, nu aveai pâine. Dacă aveai noroc li se făcea soldaților milă de tine și îți aruncau coji rămase pe gamelele lor. Mămăligă și fasole, maică! nu hai să mâncăm cu coca cola, kebab nu știu care blogăr sau vaucer la kfc! fasole! mămăligă și fasole! Avioanele huruiau de te aruncai la pământ, norocul populației a fost că au căzut mai toate în Dunăre! Dunăre, maică, aia cu ”nici ca Dunărea să-nece spumegând a tale oști!”. Și apoi au venit rușii peste noi, naiba să le ia și pe semafoarele astea! Să stați voi tinerii la ele, că aveți timp!

 3. Fata moșului și educația inutilă | Oana Kovacs

Leave a Reply