Oana Kovacs

Cum arata ambrozia
1

Falsa problema actuala a ambroziei

Na, ca Zeus mi-a facut-o si-a decis ca ultimele zile de vacanta poa’sa fie si cu nori daca vreo 10 m-am lafait cu burta la soare.

In fine, ne-am plimbat (eu cu sotul adica, nu vorbesc la plural despre mine), am stat chiar si asa pe plaja si in apa si ne-am bucurat de valurile nervoase, am citit si am avut timp si de stat pe net.

Pe care net e PLIN de stiri despre ambrozie – adica planta aia la care sunt alergici 90% din timisoreni si devin alergici TOTI cei expusi (luati de va informati – nu am visat asta azi noapte, m-am documentat).

Cum arata ambrozia

(Sursa foto: www.wikipedia.org – ambrozie neinflorita)

Ei bine, ca un alergic profesionist (12 ani de experienta nu se fac usor… :-P), va pot spune ca toata isteria din presa si toate iesirile cretine ale fortelor de ordine sunt absolut degeaba.

Amenzi, reclamatii, amenintari, articole, share-uri, petitii si alte nazdravanii, toate o apa si un pamant. Cel mai tare ma amuza “organele” care declara prin presa ca VOR amenda (intr-un viitor incert – maine, in decembrie sau peste 10 ani) proprietarii terenurilor lasate in paragina si pline de ambrozie.

Ceea ce se intampla acum se numeste super bullshit sau, pe romaneste, un foarte mare cacat.

Ambrozia provoaca probleme (grave!) atunci cand infloreste, de pe la final de iulie si pana la final de septembrie. Asa ca acum amaratii de suflatori de muci care nu pot dormi noaptea pentru ca nu primesc aer sau se tem ca nu se mai trezesc deloc nu-s deloc incalziti de promisiunile mirifice de viitoare amenzi, ca ei deja traiesc in mijlocul cosmarului. Ca alea-a la fel de certe ca promisiunile electorale, aplicabile CANDVA, pe cand ei sufera ACUM.

Problema ambroziei in 2016 nu e actuala, e tardiva. Daca dai apa unui muritor de sete dupa ce a crapat, nu-l mai ajuti cu nimic, la fel cum nu ajuta cu nimic sa promiti (ca in ultimii… 5 sa fie?, ani) ca vei lua masuri cand oamenii deja sufera si pica ca mustele (da, da, stiu de cacofonie) de la o boala de tot rahatul.

Si da, alergia e o boala care NU te lasa sa traiesti. Iar afirmatia asta vine de la o proprietara de tumoare care sade bine mersi langa creier si culmea, e mult mai user friendly si mai usor de gestionat!

Comments

Oana • September 8, 2016


Previous Post

Next Post

Comments

  1. o femeie September 12, 2016 - 10:45 Reply

    Desi am cateva alergii (metale, pisica, praf, plopi), pe asta cu ambrozia nu o am. Nici nu stiam planta.
    Acu’, in localitate mi se pare de bun simt ca orice priorietar sa isi curete terenul de plantele invazive si gunoaie, iar ambrozia e doar o planta ce creste pe terenuri neglijate.

Leave a Reply