Oana Kovacs

9

Ce faceți în weekend-uri? Sugestia 1.

Dacă sunteți maniaci cu un strop de ADHD și cu un pic de OCD pe deasupra, ca mine, curățenie. Da! Pierd câteva ore prețioase din ziua de sâmbătă, acest Sfânt Graal al unei săptămâni ca să fac curățenie! Mare prostie, mare! În luna aprilie am descoperit că sâmbăta dimineața chiar există în oraș. Cred că de luni bune, dacă nu de un an jumate de când nu mai stau cu ai mei, nu avusesem activități în sâmbetele în care am fost în oraș. Pentru că… am făcut curățenie! Nu că mi-ar plăcea să stau în casă aspirând, spălând haine și vase and so on dar cum nu e nimeni să-mi facă asta, parcă nu există niciun moment mai propice în săptămână.

Well, prin aprilie la sfârșit am descoperit că există ceva mult mai interesant de făcut sâmbăta dimineața decât frecatul parchetului – Piața Lucrurilor Libere. Am tot vrut să vă scriu despre asta, dar nu am apucat. Eu am mers abia acum vreo lună la prima ediție, ediția 2 am ratat-o din cauza sugestiei numărul 2 (vezi titlul postării în cazul în care ți se pare că bat câmpii) – pentru că a fost în 25 mai. Dar trag speranțe că se mai ține.

Dar să vă explic mai exact ce e Piața Lucrurilor Libere, nu? Păi – e o piață moca. Gratis. For free. Para nada. Adică: în Unirii se adună toți oamenii drăguți, boemi și simpatici care au ceva de oferit din suflet și pe nimica: produse sau servicii. Dacă-s produse, le pun pe-o pătură, pe-un umeraș, pe ce apucă și dacă-s servicii le prestează. Și vizitatorii sau ceilalți expozanți se servesc sau profită de ceea ce li se oferă.

Dar să ofer exemplul meu, ca să fim în clar. Eu am fost cu Anca fără gânduri prea mărețe să mă îmbogățesc de acolo sau ceva. Să nu mă-nțelegeți greșit, n-am oferit-o pe Anca, alături de ea am fost. Deci, eu am fost la mine cu o rochiță pe care nu o purtam din varii motive și cu o cămașă pe care nu o purtam din cu totul alte varii motive. Le-am pus frumos pe un suport de haine adus de organizatori și m-am așezat la o cafea la Papillon ca să-mi revin din uimirea că există la ora 10 sâmbăta (dimineața) oameni funcționali. Nu mi-a adus bine domnișoara cafeaua că niște domnișoare simpatice s-au servit cu hainele. Eu n-am stat să păzesc țoalele că nu era ca și cum mi-ar fi fost teamă să nu se fure. Rapid le-au luat două fete încântate, spre încântarea mea că nu trebuie să mă car cu ele după mine acasă. Mi-am băut cafeaua și când s-a mai aglomerat am purces să văd dacă pot pleca și eu cu ceva acasă și așa a fost: mi-am găsit o fustă superbă, încă n-am poză în ea, dar promit să fac. Căutam de când lumea una așa, gen anii 50 și-mi venea s-o pup pe fata care mi-a dat-o. Parcă nu îmi venea să cred că e așa… cadou. 🙂

Și dacă tot erau și oameni harnici pe acolo am profitat de o dominicană frumoasă, Patricia parcă, și-am rugat-o să-mi împletească părul cum crede ea de cuvință. Și mi l-a împletit. Aș fi întrebat-o o grămadă despre țara ei, dar evident m-am fâstâcit. Dacă mai dau de ea altă dată, promit să-mi fac curaj să dialoghez mai mult decât Como queres tu și Si, mi color natural. :))

_DSC6939Fotografie: împletitura făcută de Patricia pozată de Ionașcu Cristian

Și vă mai las niște linkuri cu informații care sper să vă ajute, în cazul în care vi se pare că eu am bătut câmpii. Dar nu uitați: dați sau primiți în mod gratuit, produse noi sau vechi (ale mele cele date erau cu etichetă, fusta luată era probabil purtată) sau dați sau oferiți servicii.

Pe totb.ro mai sunt informații, chiar despre ediția care a fost weekendul trecut, un tag despre subiect la Irina Tomici, niște detalii din Ziua de Vest și din Tion, evident.

Comments

Oana • May 28, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. mihaela pojogu May 28, 2013 - 07:22 Reply

  Foarte tare evenimentul, no stress, doar bucurie si daruire si o grija in minus 🙂

 2. joe May 28, 2013 - 09:45 Reply

  Ma mir cum de n-au auzit tiganii de asta. Le luau ei pe toate 🙂

  • Oana May 28, 2013 - 09:53 Reply

   Si? Daca tot erau gratis unde e problema. Si oricum nu e vorba doar de haine, asa ca ma indoiesc ca aveau ce face cu TOT ce e acolo.

 3. Anne May 28, 2013 - 11:52 Reply

  Ptii, ce bine suna! Mi-ar placea si mie asa o piata, ca am haine de donat si sunt in cautare de oameni care sa se bucure de ele. In plus, nici nu as pleca de-acolo cu mana goala. Ce sa mai zic … o minune! 🙂
  P.S. : Eu fac curatenie luni si vineri dupa-amiaza, tocmai ca sa am weekendul liber de umplut cu ce-mi pofteste inima. A fost mai greu prima oara, mi se parea ca n-am suficient timp si chef nu mai zic, dar dupa ce m-am lafait in toate orele de sambata si duminica dupa cum mi-am dorit, am realizat ca merita efortul.

  • Oana May 28, 2013 - 12:34 Reply

   Vezi ca la noi in Timisoara e un grup numit Freecycle si acolo fiecare posteaza ce are de dat si ce ar dori sa primeasca. Poate aveti si voi asa ceva. Cu ordinea si smotrul eu ma organizez greu de luni pana vineri pentru ca de obicei am si proiecte de freelancing la care lucrez seara, dupa job.

   • Anne May 29, 2013 - 00:14 Reply

    Gata, cercetez cu Freecycle! 🙂

 4. Ce să faci în weekend: să cazi ca-n filme (sugestia 2) | Oana Kovacs
 5. Weekenduri. Sugestia 3: Dunărea și Ponoarele | Oana Kovacs

Leave a Reply