Oana Kovacs

13

Ce-aș face cu o căruță de bani

Arashi povestea zilele trecute ce-ar face ea cu o căruță de bani, așa că m-a prins și pe mine visarea. Și nu e prima oară, evident. Pentru că, norocoasă cum mă știu, mi-am mai făcut câteva scenarii în viața asta legate de un fond nelimitat de bani: ba că ar pica un sac fără fund cu euro lângă mine, ba că m-aș trezi moștenitoarea vreunui miliardar străin care deține și-o insulă, ba că mă ia de nevastă un moș putred de bogat care moare după ce zic da și mă mărit imediat cu prințul, ba că găsesc un card magic cu buget nelimitat. Imaginație am, cu bafta stau mai prost.

ce-as-face-cu-multi-banisursă foto

Dar ce-aș face totuși cu mulți, mulți, mulți bani?

1. Mi-aș cumpăra bilete de avion. Spre Asia, cel mai probabil (nici un probabil, direct în Shanghai m-aș duce!). Aș sta acolo măcar o lună, ca să-mi pun noua viață în ordine fără să am parte de peer presure.

2. Aș cumpăra o casă cu grădină pentru ai mei. Și i-aș trimite la un adăpost de animale să-și ia câine, că trebuie să facă pipi cineva pe florile lor. 🙂

3. M-aș întoarce acasă și aș începe să-mi construiesc casa mea de vis. Aș dedica cea mai mare parte a timpului acestui proiect, ca să-l termin repede și să iasă exact cum îmi doresc.

4. M-aș abona la Food Panda ca să nu mă stresez cu gătitul (am o casă de construit, ce naiba!?), aș pregăti cadouri de la Kurtmann, All și Mayam prietenelor și m-aș duce o dată la două zile la Kangoo Jumps, că banii nu o să mă facă mai frumoasă dacă nu o să știu să-i folosesc cum trebuie.

5. Aș dona o sumă consistentă la Ador Copiii.

6. Deși nu ține de bani, indirect tot din pricina lor s-ar întâmpla: aș face voluntariat și-aș citi.

7. Când totul ar fi ok cu casa mea de vis (punctul 3) aș cumpăra o mașină bună și aș călători în Europa în lung și-n lat.

8. Nici călătoritul ăsta nu e ușor, după câteva luni sigur aș vrea o pauză, așa că m-aș întoarce acasă (mai cultă, după atâtea muzee văzute pe bătrânul nostru continent) să mă gândesc la un business. I-aș implica și pe ai mei, că ei sunt activi de fel. M-ar bucura să am o cafenea sau un magazin online. Alex sigur ar vrea un restaurant, ca să-și exerseze abilitățile de bucătar la alt nivel și să învețe de la un profesionist.

9. Când aș decide să mai stau pe-acasă și s-o răresc cu vacanțele aș face un copil și mi-aș lua câine. Ca să nu fie câinele alergic la copil. Pardon, era invers. 🙂

10. M-aș bucura de bani, nu doar prin clasicul shopping, ci și ajutându-i pe alții, având diverse activități, continuându-mi educația, citind etc. Și când zic că i-aș ajuta pe alții să nu vă gândiți că le-aș da bani. Ci aș finanța/înființa o fundație/organizație care să îi ajute pe oameni să deprindă diverse cunoștințe care să-i ajute pe ei să producă bani pentru a se întreține pe ei și familiile lor. Le-aș oferi cursuri de gătit, de exemplu. Sau de norvegiană. Sau de resurse umane. Sau de ce vor ei. Ideea e că nu le-aș da direct bani. Din diverse motive (dacă m-aș pune să le scriu mi-aș dubla numărul cuvintelor din postare, dar nu vreau să vă plictisesc).

Voi ce-ați face cu un purcoi de bani? Luați întrebarea ca pe o leapșă dacă vreți (cum am procedat și eu). 🙂

P.S. După ce am terminat de scris mi-am dat seama că nu mi-aș schimba mașina până n-aș avea nevoie să plec în călătorii. Tes a mea a fost ieftină, e mică, consumă puțină motorină și e ușor de parcat. Chiar și cu mulți bani, n-ar fi o prioritate să o înlocuiesc. Sunt fericită și mulțumită cu ea și nu visez la o mașină de fițe. La lucruri de fițe în general. 🙂

Comments

Oana • March 19, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Arashi March 19, 2014 - 09:37 Reply

  Să știi că pe și pe wishlistul meu mai demult era un pub propriu. Apoi mi-am dat seama că într-un pub așa um mi-l imaginez eu, eu și prietenii cărora le-aș da de băut am fi singurii „clienți”, așa că m-am lăsat păgubașă :))

  • Oana March 19, 2014 - 09:40 Reply

   Eu visez la o cafenea de cand am vazut Friends. Probabil as face asta si daca as pune bani de-acasa daca mi-as permite. :))

 2. iri March 19, 2014 - 10:03 Reply

  eu mi-as lua toata familia si toti prietenii si ne-as translata pe toti in australia. hai fie, noua zeelanda, daca-s mai rustici. si acolo mi-as deschide o librarie. mica si cozy, cam cum avea meg ryan in “you’ve got mail” <3

  • Oana March 19, 2014 - 10:16 Reply

   Hmmm… si o librarie mi-as putea deschide. De fapt, cafeneaua mea o sa aiba multe rafturi de carti. :))
   Muta-te in Australia ca-ti fac o vizita. 😀

 3. O Oană March 19, 2014 - 14:03 Reply

  Ce-aș face… mi-aș cumpăra o casă și aș face acolo o bibliotecă IMENSĂ, cum văd pe Pinterest, cu scări și alte minuni. Aș cumpăra o casă alor mei. Mi-aș duce bunicul în Atena și în Roma. Aș călători peste tot în lumea asta. Cam astea ar fi chestiile… mari 🙂

  • Oana March 19, 2014 - 15:21 Reply

   Si cu fotolii confortabile biblioteca ta, parca vad. 🙂

 4. Monica March 19, 2014 - 20:11 Reply

  si eu ma gandesc la o ceainarie/cafenea tip bibilioteca 🙂 si ma gandesc tot mai mult :))

  • Oana March 19, 2014 - 22:30 Reply

   Stiu cum e. :))
   Eu deocamdata doar visez. Inca o zi a trecut si sunt la fel de saraca. 🙂

 5. ady March 21, 2014 - 21:13 Reply

  mai intai mi-as achita creditul la casa, apoi i-as da bani lu’ frate-meu sa-si achite si el creditul la casa, apoi bani alor meu sa-si achite creditele facute sa renoveze casa. 🙂 plus bani sa renoveze cum or vrea ei casa bunica-mii.
  si dupa-aia mi-as lua un rucsac, 3 tricouri, 2 pantaloni, ceva lenjerie intima, substanta pt pastrat lentilele de contact peste noapte (nu le suport p-alea de purtat nonstop), e-reader-ul si am plecat in lume si nu m-as intoarce cel putin un an. dupa aia nu mai stiu. probabil o librarie.

  • Oana March 22, 2014 - 19:53 Reply

   Imi place planul tau, Ady!

 6. Ana Q. March 23, 2014 - 18:53 Reply

  haha, m-ai inspirat cu articolul asta asa ca o sa scriu si eu cat de curand unul 😀

  • Oana March 23, 2014 - 21:09 Reply

   Super! Abia astept sa citesc! 🙂

Leave a Reply