Oana Kovacs

6

EU

Nu, nu vreau să vă zic nimic de Uniunea Europeană, chiar nu este cazul. De data asta am alt subiect – ceva care nu miroase a bine – lauda de sine, deci.

totul-despre-minesursă foto

Pentru că e primăvară și ieșirile în oraș și pe terase s-au înmulțit, am tot cunoscut lume. Și cum am multe prietene, care vin cu înc-o prietenă și înc-o amică, cumnata, sora vecinului, o cunoștință, fina sau fiica lăptarului cu ele, am tot zâmbit, am tot întins mâna și m-am tot declarat încântată (o dată la câteva zile). Și stând la povești am observat că unele domnișoare au un pattern.

Nu apucam eu sau altcineva de la masă să începem o propoziție simplă, gen: Am fost ieri să ridic un colet de la poștă că zbang (!), we were bitchslapped: Eu nu mă încurc cu poșta, iau doar prin curierat, dai un ban dar stai în față.

sau

Am băut o limonadă super bună în Unirii.

și fiți piți: Eu am descoperit cea mai bună limonadă din oraș, e la XYZ.

Doamne-ferește să se plângă careva de job sau să pară că s-ar plânge:

Azi am avut de lucru de nu mi-am văzut capul.

pentru că: Eu numai m-am relaxat, am așa un job mișto.

Sau să spună cineva ceva de prieten/iubit/soț:

Eu și Gigel lucrăm așa mult că abia așteptăm weekendul ca să stăm mai mult împreună.

pentru că: Iubibubi mi-a luat o mașină ca să nu mai fiu supărată că stă până târziu la birou.

Să nu credeți că îmi place să mă aud vorbind sau că nu vreau să știu ce au alții de zis, doar că eu cred că atunci când o persoană abia începe să vorbească, și nu a terminat ce are de zis, nu e ok să te bagi peste ea fix în momentul în care ia o gură de aer, pe motiv că a tăcut, deci și-a pierdut rândul la vorbit. Nici nu-și pune omul bine gândurile în ordine că vreo pisi hop și ea să își dea cu părerea. Păi n-ar fi corect să termine fiecare ce are de zis și abia apoi să ia cuvântul altcineva? Și dacă Ghiocela se plânge de job să o lase pisi să-și lingă rănile în pace fără să rub in her face ce job mișto are ea? Sau dacă suferă că n-are timp pentru ea și Gigel, n-ar fi mai corect să tacă pisi și să nu aducă vorba fiiiiiiiiiiiiiiiix atunci de mașina pe care i-a luat-o iubibubi că-l năpădea vina?

Offff, comunicarea asta. E ușor de vorbit mult și greu de ascultat puțin, nu-i așa?

Comments

Oana • May 16, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos May 16, 2013 - 07:53 Reply

  :)) Credeam ca eviti compania unor astfel de specimene. Eu nu as rezista daca ar tot face asa.

  • Oana May 17, 2013 - 00:12 Reply

   Pai evit, dar daca apar cu persoane pe care le cunosc, nu am cum sa o iau la fuga.

 2. roberts May 16, 2013 - 08:05 Reply

  nu merita sa le bagi in seama. cel mult, sa le iei finutz la misto cu iubi al lor cu tot:)

  • Oana May 17, 2013 - 00:13 Reply

   Misto finutz exista, dar rar se prind pisi-ile. 😀

 3. Anne May 16, 2013 - 20:22 Reply

  Cand lucram in corporatie am avut ocazia sa interactionez cu niste chinezi veniti pentru un training. Erau tineri si zelosi, zambeau tot timpul si vorbeau exact cat trebuie si intotdeauna politicos. La un moment dat am remarcat ca dupa fiecare intrebare sau afirmatie de-a mea era un fel de “lag” pana la raspunsul lor. Curioasa din fire, am aflat si motivul: e un obicei la ei sa astepte in jur de 10 secunde dupa ce termina cineva de vorbit pana sa raspunda, deoarece se ia in considerare faptul ca e posibil ca interlocutorul sa ia o pauza sau sa respire putin si apoi sa continue. De multe ori i-am intrebat daca au inteles ce le-am spus, pareau nedumeriti dar de fapt asteptau sa se asigure ca am pus punct frazei pe care o rosteam.
  Mi s-a parut tare dragut, si n-am putut sa nu remarc ce diferiti suntem noi, romanii, in aceasta privinta. Nu spun ca e un lucru bun sau rau, dar ceea ce la noi este normal (intreruperea interlocutorului) la ei e o grava lipsa de politete, iar ceea ce ei fac in mod obisnuit mie mi s-a parut a fi neintelegere (gen lost in translation).
  P.S. : Ma simt cu musca pe caciula, ca faceam si eu asa intr-o masura mai mic (sper), dar m-am autoeducat, mai ales dupa intamplarile descrise mai sus. 🙂

  • Oana May 17, 2013 - 00:15 Reply

   Ha, ha, sa stii ca si eu intre prieteni TURUI si deodaca cu altii si peste. Dar nu-mi permit cu necunoscuti, numai cu cei foarte apropiati care ma inteleg si ma iau si la misto :)).

Leave a Reply