Oana Kovacs

13

Eat, Pray, Love de Elizabeth Gilbert

eat-pray-love-elizabeth-gilbertsursa foto

Dacă vreți o carte motivațională cu iz de spiritualitate și cu multe paste italiene, asta-i.

Cum spuneam mai sus, cam astea-s elementele cărții, dar să le iau într-o ordine logică. Prima parte – Eat ne introduce în viața lui Liz, cum a suferit ea pe podeaua din baie plângând o noapte-ntreagă și cum s-a prins că îi trebuie un an de mâncat, rugat și vizitat ca să-și refacă viața. Și pleacă fata în Italia unde învață italiana și pune kile bune mâncând specialități. Asta-i partea mea favorită, cu Roma, oameni simpatici, paste vin, pizza și alte drăcovenii din-astea.

Mai departe, de la Pray efectiv nu știu de ce am continuat că mi-a displăcut din start. So, pleacă Liz într-un ashram din India unde ore întregi ar trebui să mediteze stând într-o poziție fixă și cântând Hare Krishna. Evident, nu prea-i place și când e pe punctul de a pleca din ashram reușește în final să mediteze trup și suflet și-l găsește pe Dumnezeu or something like that.

Love e partea turistică din carte. Liz pleacă în Indonezia unde admiră natura, se împrietenește cu o localnică săracă pentru care strânge bani de o casă și îl cunoaște pe Felipe. Love-ul e de fapt la sfârșit de tot când Liz se cam îndrăgostește de Felipe, dar chiar și-așa mie nu mi s-a părut atâta de încântată de el (dar totuși s-au căsătorit în cele din urmă în realitate).

Cartea e povestea reală a autoarei și e simpatică, dar pe mine nu prea m-a prins că nu prea gust eu motivaționalele și mi s-a părut teatrală și dramatică pe alocuri. Ați citit-o? Cum vi s-a părut?

Comments

Oana • December 29, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Dragoi Cristina December 29, 2012 - 14:07 Reply

  Bună,
  Mi-ai stârnit curiozitatea cu acest volum! Să vedem! Revin cu impresii, Oana!
  Până atunci, sărbători minunate, un an 2013 magnific!…să nu uit: multă, multă sănătate, că-i mai bună decât toate!…

  • Oana December 29, 2012 - 14:26 Reply

   Sunt curioasa daca te va prinde.
   Un an nou mai frumos, Cristina!

 2. Andra :) December 29, 2012 - 14:08 Reply

  Nu mi s-a părut atât de interesantă pe cât i s-a făcut reclamă.

  Ideea cu cele trei părţi e faină, dar povestite altfel, cu mai mult umor şi bucurie şi mai puţină disperare. Plus că nu cred că e nevoie să străbaţi o juma’ de lume ca să te descoperi pe tine.

  Probabil că nu ne încadrăm noi în publicul ţintă 😀

  • Oana December 29, 2012 - 14:27 Reply

   Exaaaaaaaaaaaaaact!
   Right on the spot! 😀

 3. Anne December 29, 2012 - 17:33 Reply

  Mie mi-a placut, fiindca, din cate imi aduc aminte, cartea asta mi-a redeschis apetitul pentru lectura. Stiu ca eram cu un prieten si o cautam, intrigata fiind de nenumaratele reclame, etc, si i-am zis: “daca e mai mult de 30 de lei, n-o cumpar” si a gasit-o el si mi-a spus ranjind: “e 32 de lei”. Nu e spectaculoasa, dar mie mi-a picat numai bine avand in vedere situatia personala la vremea respectiva. S-a potrivit, pur si simplu. 🙂

  • Oana December 29, 2012 - 17:51 Reply

   Pe mine m-a prins doar cu prima parte, in rest… not at all :D.

 4. aA December 29, 2012 - 19:47 Reply

  stii ca am mai discutat pe marginea ei, trebuie o anumita stare sufleteasca, cel putin o dezamagire majora in viata si o lipsa de scop, care uzual se intampla peste 30ani la unii, ca sa poti intelege ce vrea sa spuna. si nu s-a casatorit cu felippe nici in partea a2a, pe care eu am abandonat-o cu promisiunea de a o relua…candva 🙂

  • Oana December 29, 2012 - 19:57 Reply

   Scrie la ea pe site ca s-au luat :D.

 5. Iulia Nanescu December 30, 2012 - 12:49 Reply

  Am citit cartea, am vazut si filmul (aceasta este una dintre regulile de baza de la care nu ma abat) si nu pot sa spun ca o includ pe lista de lecturi pe care le recomand. De ce? E o lectura usoara si visatoare, usor puerila desi se vrea motivationala.

  • Oana December 30, 2012 - 15:46 Reply

   Si mie mi s-a parut fortata, dar am observat ca iubitorilor de carti motivationale li s-a parut foarte buna. Noi sa fim sanatosi :D.

 6. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs
 7. Eat, pray, love? Nu! | Oana Kovacs
 8. Taci, crevete! #labirou | Oana Kovacs

Leave a Reply