Oana Kovacs

2

”După șapte ani” de Guillaume Musso

dupa-sapte-ani-guillaume-musso-allsursă foto

Noroc cu ”După șapte ani” a lui Musso că am aflat ce e ăla un lutier. Recunosc spășită că până să citesc cartea asta n-aveam nici cea mai vagă idee. Dar Sebastian, unul din personajele principale din roman are acest job, așa că am aflat și eu datorită dicționarului cu ce se ocupă lutierii. Dar mă rog, nu de profesia lui e vorba, ci de familie.

Familia lui Sebastian e cam… în pom. Și pomul în aer. E divorțat de ani buni de Nikki și își împart copiii gemeni, unul e la mama, unul e la tata. În timp ce băiatul duce o viață boemă și liberă cu Nikki, fata e crescută în familia cu pedigree a lui Sebastian. Foștii soți nu țin legătura, doar că la un moment dat, gemenii dispar. De parcă i-ar fi înghițit pământul. Și atunci părinții sunt forțați de împrejurări să-și unească forțele, dacă nu i-a dus capul să aibă relații bune cu copiii lor, mai precis fiecare cu ambii. Pentru că, treaba care m-a scos din sărite și m-a făcut să urăsc așa un pic personajele, odată ce și-au împărțit plozii după divorț, el a luat fata, ea băiatul, pe niciunul din părinți nu l-a interesat în mod deosebit copilul pe care nu-l avea în casă. Bună mamă, bun tată…

Romanul, ca toate a lui Musso, se citește pe nerăsuflate și-ar fi fost cu o clasă mai sus dacă personajele ar fi fost un pic mai atent conturate. Adică… îmi vine greu să cred că o mamă care habar nu are ce se întâmplă cu fiica sa și un tată care nu-și vede aproape deloc fiul răstoarnă lumea cu susul în jos pentru a-i găsi și fac, la propriu, ocolul pământului pentru ei.

Știu că printre voi sunt fani Musso, sigur o să vă placă ideea cărții și acțiunea. Dacă vreți în schimb o carte grea, complexă… nu o alegeți pe asta. Asta e de citit ușor, rapid și cu sufletul la gură, nu o să știți când ați dat paginile, așa repede o să ajungeți la ultima. 🙂

Comments

Oana • January 2, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Nevasta lu’ Bunicu’ January 20, 2014 - 22:00 Reply

    Azi am luat-o de la biblioteca (am fost surprinsa ca au fond de carte cu aparitii noi) si am dat search special sa vad daca ai citit-o si recenzat-o 🙂 Daca zici ca se citeste pe nerasuflate nu stiu daca e ora cea mai potrivita sa ma apuc de ea.

    • Oana January 20, 2014 - 22:07 Reply

      He, he, chiar ma intrebam cum ai descoperit asa o postare veche. 😀

Leave a Reply