Oana Kovacs

8

După 1 Decembrie

Nu mă întrebați care-i motivul pentru care atunci când folosesc 1 și decembrie în aceiași propoziție scriu luna cu literă mare. Poate am un pic de iubire patriotică în mine :).
Ideea e că mă calcă pe nervi avalanșa de ornamente și accesorii de Crăciun care ajung în magazine din luna octombrie. Omoară încet, încet farmecul Crăciunului și până la jumătatea lunii a doișpea ne trezim că ne simțim trecuți deja prin minim două Crăciunuri obositoare, asemănătoare unei sărbători continue al unui mix de familie compus din români, sârbi, ortodocși și catolici care au grijă să se bucure de tot ce pot (nu o zic din răutate, și la mine Hristos învie de două ori pe an :))) ). 
Așa că eu am decis să ignor orice semne ale Crăciunului până la 1 Decembrie. După data asta, pot să mă gândesc la brad, decorațiuni, ce să cumpăr în casă, cum să fac coronița de pus pe ușă (I hand make it myself :D) & sunt gata să observ decorațiunile (care oricum mi se par kitchoase majoritatea) din oraș. 
Ok, eu mi-am propus să nu mă enervez pe chestiile aiurea care vor apărea totuși, să vedem cât mă ține atitudinea asta :)).
Voi cum abordați promovarea asta enervantă a Crăciunului făcută încă din toamnă? Vi se pare ok? Sau ignorați semnele? foto

Comments

Oana • December 5, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Annemarie December 5, 2011 - 06:48 Reply

  Ai uitat sa spui de colindele de la radio si din mall-uri. Pe mine ma scot din pepeni, am ajuns sa le urasc doar pentru ca s-au difuzat abuziv.
  In rest, fac si eu ca tine: ma bucur de chestii de Craciun numai in decembrie, ca altfel nici brad cred ca nu mi-ar mai trebui. 😛

 2. roscata December 5, 2011 - 08:18 Reply

  Bafta mea e ca la noi nici nu se vede, zici ca vine vara _:))
  Spaniolii nu se dau in vant extrem de mult dupa Craciun si Revelion, la ei Magii sunt importanti.

 3. Andreea December 5, 2011 - 08:47 Reply

  Am scris deja ca anul asta incerc sa nu mai urasc nimic 🙂 Sunt calma, calma, calma…Ba sa stii ca un pic sunt chiar entuziasmata de ce urmeaza, oricat de masochist suna asta. Abia astept weekendul la Budapesta, cu Ikea, targ de Craciun si reduceri la Tesco :)Brace yourselves, Christmas is coming 😛

 4. Andra :) December 5, 2011 - 11:36 Reply

  Hm, ca sa evit nebunia Craciunului incerc sa merg cat mai rar prin hipermarketuri si mall-uri, acolo mi se pare cea mai mare nebunie. Iar daca trebuie sa ajung musai, stau cat mai putin.

 5. Raluca December 5, 2011 - 13:34 Reply

  Nici eu nu inteleg de ce prefera unii sa inceapa sa sarbatoreasca Craciunul cu 2 luni inainte. Eu astept de vreo luna sa vina decembrie sa pot asculta incontinuu cantecul meu preferat de Craciun, de la Coldplay. Dar vremea asta prea calda de afara imi strica orice chef; sper sa ninga, macar de Craciun.

 6. Oana December 5, 2011 - 15:32 Reply

  Ana, daaaaaaaaaa, am uitat. Eu am alergie la 90% din colinde din cauza de abuz fortat.
  Roscata, si eu as vrea vara! 😀
  Andreea, eu am incercat si anul trecut si incerc si anul asta. Macar anul asta nu-s cu ai mei in casa si pot sa fac tot ce imi da prin cap >:).
  Andra, si pe mine ma enerveaza nebunia aia specifica.
  Raluca, si eu sper sa ninga. DOAR de Craciun :D.

 7. cartonic December 6, 2011 - 09:33 Reply

  Si eu am un pic de iubire patriotica in mine … e maxim ce am putut sa scot

  Dupa 1 Decembrie vin Hrusca si Fuego:

  Impodoobeeste Mama bradu' …

 8. Diana December 6, 2011 - 20:10 Reply

  E ignor semnele și în decembrie. 😆

  Dar nu pot ignora aglomerația… aia mă termină…

Leave a Reply