Oana Kovacs

4

”Domnișoara Einstein” de Philip Sington

domnisoara-einstein-philip-sington-all

”Domnișoara Einstein” de Philip Sington vine din ultima tură de cărți primite de mine de la editura All. Nu știam exact ce să citesc, nu prea existau review-uri în blogosferă, așa că am ales-o după descrierea de pe coperta din spate care-mi spunea că are legătură cu Einstein.

M-am gândit că n-o fi manual de fizică și n-ar fi rău s-o încerc. Din fericire, cartea m-a prins imediat. E un thriller cu bucăți de istorie, nazism, fizică, genii și copii renegați sau pierduți.

Personajul principal al cărții e chiar domnișoara Einstein, o tânără poreclită așa pentru că a fost găsită fără cunoştinţă într-o pădure aproape de locul în care Albert Einstein trebuia să susțină o conferinţă. Pe lângă ea, sugerând că ar fi ale ei, se găsesc chiar broşuri despre acea conferinţă. Unul din doctorii care o tratează pe domnişoara Einstein devine mai interesat de caz decât ar trebui, atât de interesat încât decide şi să rupă logodna sa cu o tânără de familie pentru ea.

Doar că domnişoara nu e ce pare a fi. Sau e? Ce-aţi zice dacă aţi afla că e vorba chiar de unul din copiii geniului? Unul a cărei existenţă s-a pierdut în negura istoriei…

Nu vă zic eu dacă e sau nu, aflaţi singuri :).

Comments

Oana • December 29, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. aA December 29, 2012 - 19:38 Reply

  captivanta si asta…iau creion sa le notez, tu fa-le reclama mai departe! 🙂

  • Oana December 29, 2012 - 19:45 Reply

   Mai scriu, poate reusesc sa dau gata anul 2012.

 2. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs
 3. dreamwind February 23, 2013 - 17:02 Reply

  Carte minunat scrisa, insa fara suspans. Stim deja raspunsul din primele capitole, iar autorul nu face nimic sa ne contrazica…

Leave a Reply