Oana Kovacs

10

Doi pentru unu

doi-pentru-unu

Zilele trecute, Eda HM mi-a lăsat un comentariu la postarea mea în care mă plângeam de tot și de toate, dar ce mi-a sărit în ochi a fost faptul că ea a scris că în zona în care stă ea, în București, ”au taiat toti teii”. 

Și dacă mă enervează ceva pe lumea asta, în afară de a spăla vase și a sta la coadă și alte un milion de chestii, mă-nervează că se taie copaci și nu se pun alții în loc. Nu știu dacă voi ați vorbit despre așa ceva la școală, dar eu îmi amintesc clar regula pe care domnul învățător (da, am avut învățător & da, a fost fain) ne-a făcut s-o băgăm la cap: dacă tai un pom (fructifer) sau un copac, pui alții doi în loc!

Acuma îs convinsă că probabil nu e 100% aplicabilă regula, dar mă irită maxim că se taie copaci într-o veselie și se fac tot felul de chestii comerciale în loc (avem nevoie de cumpărături, nu de aer curat, d’oh!), dar alți copaci nu prea apar (să NU ziceți nimic de palmieri că ș-așa-s cu capsa pusă). Îi bine că îi plin de ambrozie! Nu putem respira de la ea, ne sufocăm, ne curg mucii până la bărbie și ne dorim să ne băgăm niște furculițe în ochi și să ne dăm foc la urechi, da’ nu ne putem plânge că nu avem un oraș verde, nu?

 

Comments

Oana • June 7, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Miss I. June 7, 2014 - 13:28 Reply

  Chiar mai devreme citeam și eu de niște zone în București unde au tăiat copaci. Mă rog, cică i-au ”toaletat”, le-au tăiat mare parte din crengi, doar că specialiștii spun că asta nu se face vara, fiindcă îi poate compromite. De plantat…hm, dar ce, ne dau wifi? Circulă ceva de genul ăsta pe net, to raise awareness cumva: ”Imagine if trees gave off wifi signals, we would be planting so many trees and we’d probably save the planet, too. Too bad they only produce the oxygen we breathe.” 🙁

  • Oana June 10, 2014 - 11:42 Reply

   Da, stiu si eu imaginea aia. Foarte trist ca ne batem joc de copaci. Ne dau “doar” oxigen.

 2. roșu vertical June 7, 2014 - 15:25 Reply

  Chestia asta cu toaletarea pare ca se practica la nivel national. Daca ai fi vazut ce au facut acum vreo doi ani cu parcul central din Cluj iti dadeau lacrimile. In urma unui proces de reamenajare sau cum s-o fi numit, s-a ales saracul parc cu ceva alei mai ingrijite, dar cu toti copacii de pe aleile principale retezati. Nu din radacina, ci ciuntiti. Pe linga ca arata oribil, nu mai e nici pic de umbra :((
  Si asta se intimpla si in cartiere, din cite am vazut.

  • Oana June 10, 2014 - 11:43 Reply

   Am vazut lucrari de toaletare si in Austria, dar nu erau countiti copacii in urma lor. 🙁

 3. Eda HM June 7, 2014 - 16:56 Reply

  Sa ne intelegem: nu li s-a facut “toaletare”, au fost taiati in bucati si scoase radacinile (in urma lor ramanand pentru scurt timp adevarate cratere, asa erau de batrani – cam de prin ’75!). Imi pare rau ca te-a scos din sarite si pe tine treaba asta cu taiatul pomilor; noi am ramas cu pozele facute de-a lungul timpului si cu amintirea mirosulul ametitor atunci cand infloreau. Am uitat sa mentionez ca au plantat (totusi)in locul lor alti pomi – platani – cresc repede si sunt verzi!

  • Oana June 10, 2014 - 11:44 Reply

   Macar au plantat altceva in loc. La noi s-au scos de pe malul Begai salciile in multe locuri si-n loc au ramas… goluri.

   • crinutza June 11, 2014 - 09:19 Reply

    Acuma, intre noi fie vorba, o parte din salciile alea chiar trebuiau scoase, pentru ca erau foarte foarte batrane si putrezite. Eu tin minte ca acum vreo 2-3 ani chiar s-a prabusit una dupa o furtuna peste cineva, chiar langa podul Michelangelo.
    Eu sper ca daca tot le-au scos, sa puna altceva in loc la un moment dat.

    • Oana June 11, 2014 - 09:27 Reply

     Se poate si asta, dar sa nu lase asa. Si plopi s-au taiat in prostie in unele sate, plopi care aveau un rol destul de important. Nu s-a pus nimic in loc. 🙁

     • crinutza June 11, 2014 - 11:07

      Pai sper ca pana se termina de amenajat malurile, sa fie ceva pus inapoi.
      Mai stii teii aia care au fost taiati din statiile de tramvai? Acolo s-au plantat alti copacei in loc.

     • Oana June 11, 2014 - 11:12

      Nu stiu teii, dar ma bucur sa aud ca s-au inlocuit cu ceva. 🙂

Leave a Reply