Oana Kovacs

6

DIY is my middle name: rafturi de cărți

Pentru cei care nu știu de la ce vine DIY – Do It Yourself. Adică lucruri pe care le puteți face singuri. Și azi săptămâna asta vă-nvăț eu chestii pe care le puteți face destul de ușurel singuri: rafturi de cărți, un brăduț decorativ și o decorațiune de perete cu fotografii.

Încep cu rafturile, pe care tot le visam de ceva timp pentru că multe din cărțile mele din living stăteau pe jos. Trebuia să facă tata niște rafturi de rigips dar în ziua de muncă ne-am trezit că nu avem ce ne trebuie și fiind 1 decembrie n-aveam nici de unde lua (am avut o problemă de comunicare în procesul de planning, cum s-ar zice :D). Așa că m-a lovit brusc inspirația când am găsit niște plăci de parchet puse bine de ai mei și rămase în plus de când au schimbat ei parchetul. So, e nevoie de: L-uri sau suporturi de rafturi care se găsesc la Practicker, Dedeman, Baumax (pentru numărul lor, înmulțiți numărul de rafturi cu minim 2) etc, plăci de parchet în funție de câte rafturi vreți și un meșter cu bormașină și… dibluri (dacă așa s-or numi!).

Și e ultra simplu: se prind L-urile (sau ce cumpărați pentru suport) în perete, se așează placa de parchet peste și… gata! 🙂 Pe mine m-a costat cam 20 de lei un raft – doar chestiile de suport le-am plătit. Pe L-uri am dat până în 10 lei pe unul la Practicker (cică sunt și mai ieftine și mai drăguțe în alte magazine, la Practicker tot ce era mai finuț era scump 🙁 ). Evident, nu-s rafturi de ținut greutăți, dar eu zic că-s faine (:D). Și dacă stați în chirie, ca mine, nu are rost să vă luați mobilă aiurea pentru că nu știți unde vă mutați next, deci rafturile astea îs ieftine și utile și drăguțe.

Meșterul la lucru 🙂

OK, recunosc, m-am trezit cu pozele abia când se lucra deja la raftul nr. 2

Și o poză cu produsul final. Dacă sunteți atenți la detalii o să vedeți că e o eroare la prinderea L-urilor. Tata nu-i (atent la detalii). 😀

Eu îs tare mândră de rafturile mele. Și mă bucur că am scăpat ieftin cu ele, după cum spuneam, am plătit doar L-urile (și m-am și fentat cu ele din câte am înțeles, deci se poate și mai ieftin), pe tata l-am plătit cu dulciuri și bere (:D). Toată treaba a durat cam 5 minute, mai mult mi-a luat să decid ce și cum pun pe ele.

Arăta foarte ciudat acel perete, aveam un singur tablou (se vede în poza a doua) pe el și literele, dar toate pe o bucată și un spațiu mare gol. Acum arată mai ok și-s împăcată cu situația și dorm bine noaptea.

Critici? Mă aștept la ele că știu că nu-s cele mai artistice rafturi din lume, dar sunt ale mele și eu le iubesc! 😛

Comments

Oana • December 11, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Spatarmircea.com December 11, 2012 - 10:26 Reply

  Sunt ok, mai poti aduna carti sa iti faci si altele 🙂

  • Oana December 11, 2012 - 10:39 Reply

   Merci, Mircea.
   Mai am carti, dar am si alte rafturi cumparate pe care le tin. Si intr-adevar mai adun :D.

 2. O Oană December 11, 2012 - 12:19 Reply

  Strada Ficțiunii a urcat la înălțime 😀 (e pleonasm, știu :D)

  • Oana December 11, 2012 - 12:22 Reply

   Da, da :D.

 3. Ana Q. December 11, 2012 - 12:44 Reply

  Foarte ingenioasa ideea ta. Like!

  • Oana December 11, 2012 - 13:46 Reply

   Merci, Ana!

Leave a Reply