Oana Kovacs

12

Despre Goodreads și stalkeri (fără vreo legătură între ele)

carti-stalking-goodreads-facebooksursă foto

Dacă vă mirați ce-are un site respectabil ca Goodreads cu stalkerii, imediat vă explic. Legătură directă nu prea există, doar eu le-am legat cumva ca să prove a point.

Ideea-i că vreau sau nu, blogul ăsta colcăie de stalkeri. La fel și Facebook-ul. Sute de necunoscuți care-mi dau add, care probabil se zgâiesc la pozele mele și ale altora și încearcă să strângă piese dintr-un puzzle al existenței. Ca să nu mai menționez una din cele mai folosite unelte de stalking, o chestie 99% tembelă, după părerea mea (check-in, that is you). Vrei să pleci ca tot omul la Sovata să faci tratament două săptămâni și te trezești că-ți dă Gică check-in la Burj-al-Arab că te-a simțit cu sufletul aproape. Și vii acasă și te-ntrebi de ce ți-e ușa spartă și-ți lipsesc economiile pe ultimii doi ani care făceau cât un salar pe-o lună.

Ei bine, pe Goodreads nu umblă toți obsedații… mă rog, poate doar ăia la care book porn le zice ceva. Dar pe Goodreads îs prietenă și cu oameni pe care-i cheamă Jose Armando de los Reyes și Erin Branbury că am dubii că vecina de la doi umblă pe-acolo ca să mă spioneze deghizată în vreunul din ei. Că subiectul ultimelor cărți citite nu e chiar așa thrilling ca și a afla pe unde m-au purtat pașii vineri seara, cât am băut și cu cine. Și băieții și fetele de pe Goodreads nici nu-mi vor da mailuri și mesaje insistente în rețeaua de socializare să afle ce număr port la sutien, unde stau și ce descântece folosește bunica.

Evident, n-am nici cea mai vagă idee dacă m-am făcut clară. Dacă nu: iubesc Goodreads, îmi place Facebook (+ altele). Nuanțe și nuanțe, motive și motive, stalkeri deloc, stalkeri mici și stalkeri mari. 🙂

Comments

Oana • January 29, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. O Oană January 29, 2013 - 08:44 Reply

  M-am enervat puțin când am văzut că mai nou Goodreads se transformă în site de socializare… asta pentru că e la modă să ai câte-un cont pe orice. Să nu crezi că Jose Armando știe că-i site pentru cărți.

  • Oana January 29, 2013 - 12:32 Reply

   Eu n-am avut inca probleme cu nimeni pe acolo. 🙂

 2. crinutza January 29, 2013 - 12:11 Reply

  Poti modifica setarile din Facebook incat sa nu poata face altii check in pentru tine.

  • Oana January 29, 2013 - 12:33 Reply

   Recent m-am prins si eu. Dau approve eu singura daca vreau la taguri si alte tampenii. Dar tampenia cea mai mare e ca nu mai merge Remove Tag. Adica oricine ma tagguie in toate kkturile de poze si tot ce pot sa fac eu e sa opresc sa apara pe timeline-ul meu, dar la altii ramane vizibil.

   • Cealaltă Ancuță January 29, 2013 - 14:41 Reply

    Nu e chiar asa. Pui mouse-ul pe poza, te duci la Options->Report/Remove Tag. Acolo dai remove tag si gata povestea.

    • Oana January 29, 2013 - 16:06 Reply

     Nu mai merge. Asa era inainte. Chiar acum cand ai scris tu am incercat pe o poza si nu ma lasa.
     Alta data imi aparea un mic bla bla cum ca eu ar tb sa contactez userul care m-a tagguit si sa-l rog frumos sa stearga taggul.

     • Cealaltă Ancuță January 29, 2013 - 17:04

      E ciudat, eu tocmai cand ti-am scris tie am verificat inainte ca sa nu-ti scriu prostii. La mine a mers…

     • Oana January 29, 2013 - 17:06

      Si eu vroiam sa iti raspund si apoi am verificat din acelasi motiv pe o poza adaugata chiar ieri. Posibil sa se tot umble la setarile Facebookului si sa nu fie la fel la toti, ca aparitia timeline-ului…?

     • Cealaltă Ancuţă January 30, 2013 - 09:08

      Oana, n-am idee. Iar am verificat azi si la mine inca merge…

 3. Iulia Nanescu January 29, 2013 - 18:03 Reply

  Da, faza cu tagurile e deranjanta. Si mai este o chestie: eu inteleg ca in cazul in care nu ai facut setarile potrivite iti asumi responsabilitatea ca poti aparea in poze, dar mi se pare de bun simt sa ti se ceara acordul inainte de toate.

  • Oana January 29, 2013 - 22:20 Reply

   Si mie, dar Mark crede (se pare) ca userii trebuie sa comunice intre ei :)).

 4. Savoir Faire January 30, 2013 - 21:47 Reply

  ipoteza cu vecinii deghizati pare rupta dintr-o telenovela.
  Pacat ca viata la bloc chiar este o telenovela 😆

Leave a Reply