Oana Kovacs

2

Decizii

Fii atentă,

Știu că citești astăzi, așa că bagă bine la cap. Ești una din persoanele în fața căreia n-am avut rețineri de nici un fel niciodată de când suntem prietene. Ai auzit de la mine și bune și rele. Cred că ești singurul om căruia îi zic tot ce-am de zis, îi explic frumos când (cred eu că) greșește, înțelege și apoi râde. Ceea ce nu e neapărat nu lucru rău, măcar înfrunți zâmbind tot ce-ți iese în cale. Să nu uităm că după acel 9 martie tu ai fost dezamăgită că nu ne-ai luat cadouri… oh, well.

Dar vorbim despre decizii azi. Eu vorbim, tu ascultăm, că și comunicarea se face-n minim doi. Draga mea, deciziile nu se iau în funcție de anotimp, în funcție de luna de pe cer sau de ceea ce zic alții. De obicei, oamenii le iau în funcție de scop. Știu că indiferent după ce fracție sau integrală îți calculezi tu hotărârile tot o să-ți dea cu plus la un moment dat, pentru că, să nu uităm, porți în tine și fărâma aia de noroc care te face să cazi în picioare oricând.

Dar, între spontaneitatea nebunească de care dai dovadă uneori și planificarea minuțioasă de criminal în serie există și linia aia blurred, pe care nu o vezi alergând de la o extremă la alta. Se numește echilibru.

equilibrium-echilibrusursă foto

Știi că eu nu dau cu parul. Știi că eu te-aș susține și dacă ai vrea să iubești un beduin între dunele de nisip și dacă te-ai închide într-o mănăstire. Dar poate că liniștea și linia de control se află în același loc cu echilibrul. Știu că nu sună fun, că pare banal și meschin, dar uneori ce e simplu e și frumos.

Think about it. E greu să-mi adun gândurile și să le scriu aici, în văzul tuturor, știind totuși că nu va înțelege decât destinatarul lor că eu chiar nu bat câmpii. Poate peste un an de acum o să fii la mii de kilometri depărtare, atâta timp cât o să simt și prin scris că pot să te trag de urechi și tu o să râzi chiar și citind o să știm că e bine. Că nimic nu s-a schimbat între noi. Doar că mi-ar plăcea ca atunci când ne scriem să zâmbești din cu totul alte motive, nu pentru că îți țin eu tradiționala predică.

Prietena ta de mai bine de zece ani. 🙂

Comments

Oana • January 21, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Andra January 21, 2014 - 21:31 Reply

    ce fain… sper ca a inteles prietena ta 😛

    • Oana January 21, 2014 - 22:11 Reply

      A înțeles. 😀

Leave a Reply