Oana Kovacs

12

Decât să…

… mergi la restaurant, mai bine faci acasă, mai ieftin, mai mult și mai bun, de aceiași bani.

E evident că un bărbat a zis asta sau trebuia să bold-uiesc ceva?

Să ne înțelegem din start: nu am nimic cu statul acasă pentru a găti ieftin, bun și mult. Și eu și Alex facem asta, fie singuri, fie ca să ne relaxăm, fie de nevoie, fie cu alții, de distracție. Nu văd nimic rău în a găti în casă (chiar din contra) și prefer de cele mai multe ori mâncare caldă și bine gătită, dintr-o sursă sigură și verificată (am și eu piticii mei).

Dar dacă tot nu merg toată-ziua bună-ziua la restaurant pentru că n-am nici timp, nici bani, nici chef, nici altele, de ce, de ce, de ce trebuie să dau de cineva care dă cu mucii în fasole fix atunci când merg? Un răspuns demn de luat în calcul e că am păcate dintr-o altă viață și-acum le plătesc.

Eram mai demult la restaurant, comandasem ceva destul de dificil de gătit în casă, mai ales când e vorba de o familie de doi și când doar unul apreciază acel fel de mâncare. Zic de ciorba de burtă, să nu leșinați pe aici de poftă. Și nici bine n-a venit ciorba mea mult visată, că soțul cunoștinței cu care eram, și-a și început discursul: Nu e ca acasă mâncarea. Și farfuriile nu-s pe placul meu. Și mi-ar fi plăcut să primesc cu o felie de pâine în plus. Și aș fi vrut să știu câte grame de ficat sunt în felul meu de mâncare. Oricum, decât să mergi la restaurant, mai bine faci acasă, mai ieftin, mai mult și mai bun, de aceiași bani. 

Nu doar că mi-a stat mâncarea în gât, dar m-am și enervat grooooooooooazzzzzzzzzzzzzniiiiiiiiiiiiic! Pentru că știam că individul e un Al Bundy al cărui efort suprem în casă e să se trântească pe canapea, să se descheie la pantaloni și să deschidă gura pe jumătate să ceară bere.

al-bundysursă foto

Ca în atâtea domenii, și când vine vorba de gătit e atââââââââât de ușor… când fac alții și-ți aduc mură-n gură, evident.

Comments

Oana • November 28, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Savoir Faire November 28, 2013 - 08:53 Reply

  Eu sunt mai sceptic de fel. De ce se spune ca gatitul acasa e in mod automat mai bun decat gatitul de la restaurant?
  Ah, inteleg ca ai posibilitatea de a cunoaste mai bine calitatea ingredientelor, inteleg si discursul cantitativ, dar pe cel calitativ nu il mai inteleg.

  • Oana November 28, 2013 - 10:07 Reply

   Daca esti un bun bucatar ai toate sansele sa gatesti mult mai bine ca la un restaurant. Si calitatea ingredientelor e incomparabila de multe ori.

 2. O. November 28, 2013 - 11:34 Reply

  Am auzit aberații de genul ăsta de multe ori. Și culmea, ăștia-s oamenii care, dacă îi servești cu o pizza excelentă făcută în casă, te vor bârfi pe la toți cum că ești zgârcit și că nu ți-ai permis s-o comanzi. Nicicum nu-i bine pe lumea asta :))

  • Oana November 28, 2013 - 13:29 Reply

   Așa-i!!! Fix așa. :)))

 3. Ana Q. November 28, 2013 - 11:39 Reply

  Si eu gatesc foarte rar acasa, cand am timp si chef, dar in ultimul timp am fost f aglomerata asa ca am cumparat de la supermarket mancare gatita sau ingrediente pentru senvisuri. Amandoi mancam pranzul la cantina in pauza de masa de la birou si atunci incercam sa ne luam mancare calda (ciorba, felul doi) si seara fie facem o salata, un senvis sau cumparam de la Billa ceva mancare deja preparata. In week-end de cele mai multe ori mergem la Ikea.

  • Oana November 28, 2013 - 13:31 Reply

   Si eu mananc de obicei la lucru pranzul. Fie mancare gatita de acasa, fie tot mancare gatita comandata la birou. Seara tot asa – salate sau chestii rapide/usoare.

 4. adizzy November 28, 2013 - 21:48 Reply

  mie imi place sa manc la restaurant, tocmai pentru, cum zici si tu, is mancaruri care nu le faci acasa, pentru ca numai o persoana le apreciaza, sau pentru ca vreau sa incerc ceva nou, nu prea comand ce oricum gatesc pe acasa, care e rostul atunci sa mai merg…

  • Oana November 29, 2013 - 09:12 Reply

   Nici eu nu comand ce gatesc acasa. Aleg chestii mai dificil de facut, gen iubita mea ciorba de burta. 😀

 5. Lavinia November 28, 2013 - 23:57 Reply

  D’apăi când o să fiu eu mare divă, numai la restaurant o să mănânc. Și când n-o să am chef să ies din pijamale, o să rog restaurantul să îmi aducă acasă (și o să-mi aducă, pentru că o să fiu divă). Acum pe bune, individul, pe langa faptul ca e nepoliticos mai e si din ala de i se par strugurii acri. Eu gatesc si bine si aproape zilnic dar abia astept ziua cand o sa pot sa gatesc doar de placere, nu pentru că urla mațul și fast-food e ceva ce detest din toata inima mea.

  • Oana November 29, 2013 - 09:17 Reply

   Lavinia, poti sa incepi sa fii o diva! Fac restaurantele livrari, cel putin in Timisoara, doar ca isi cam bat joc atunci cand vine vorba de catering.

   • Lavinia November 29, 2013 - 14:15 Reply

    Eu vreau sa fiu diva la Londra pentru inceput:))) La Timisoara nu cred ca ajung. Oricum in RO esti diva doar daca te culci cu divi gen fotbalisti sau prezentatori meteo ceea ce nu reprezinta targetul meu masculin :))

    • Oana November 29, 2013 - 14:35 Reply

     Cred ca si daca esti asistenta prin televiziune la programe la cate telespectatorii n-au nevoie de IQ mai mare de 75 tot diva iti zice. Cel putin la Bucuresti asta pare a fi regula. 😀

Leave a Reply