Oana Kovacs

17

Care este ”deal breaker-ul” tău?

Dacă tot ziceam ieri de relații și că nebăutul și nebătutul nu-s motive suficient de bune să țină o relație în viață, Lavinia a avut un comentariu extrem de pertinent. Nici să lași relația să moară pentru niște prostii nu-i tocmai dovada supremă de inteligență.

deal-breakersursă foto

Și dacă tot a scris ea foarte bine ce-a scris, mi-am amintit de un episod din How I Met Your Mother în care Ted, personajul principal, își dă seama că faptul că prietena lui n-a văzut Star Wars e un deal breaker. Iar pentru Ted e atât de bine sedimentată ideea asta cu Star Wars încât încât și prietenii lui știu că el NU se poate căsători cu o femeie care n-a văzut filmul ăsta. Ia vedeți faza:

Dar să ne lămurim ce e ăla un deal breaker – conform Urban Dictionary – ”An issue within a relationship that constitutes one partner breaking up with the other. Note that they do not need to be a “good” reason by society’s standards, but are specific and individual to each relationship.”

Adică deal breaker-ul e un fel de pitic pe creier care îl face pe un om să se despartă de altul. Nu știu voi cum sunteți, mie nu-mi vine acum în minte nici un astfel de fix. Adică toate motivele de despărțire la care mă pot gândi sunt serioase, nu faptul că iubitul meu lasă un dulap deschis sau dezordine prin casă. E adevărat, îmi vine să-l strâng de gât și pentru mărunțișurile astea uneori, dar le fac și eu, așa că mă abțin pe cât pot să-i reproșez ceva. Cât despre faptul că nu deținem aceleași informații de cultură generală (dacă tot ziceam de Star Wars…), eu văd asta ca un plus. El îmi împuie capul mie cu explicații de fizică și chimie și… orice e real de fapt, iar eu îi povestesc câte în lună și-n stele despre dramele din cărțile mele de e-n stare să susțină dialoguri destul de interesante cu cititorii pasionați.

Nu știu vouă, dar mie ideea de deal breaker mi se pare destul de adolescentină. Nu cred că o relație ar trebui să moară din motive stupide, cum ar fi ca unul din parteneri să nu treacă peste faptul că jumătății sale nu-i plac bulinele…

Comments

Oana • November 21, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. joe November 21, 2013 - 10:45 Reply

  Pitic pe creier cica. Haha. Nici eu nu suport ca o fata sa fie dezordonata sau vulgara de exemplu, insa cu astea mai lucrezi. Un deal breaker ferm ar fi sa nu-mi inspire incredere. Fara incredere imi pierd atractia, chiar si aia fizica.

  • Oana November 21, 2013 - 11:18 Reply

   Asta cu increderea mie mi se pare ca tine de motive serioase, nu de piciti pe creier, gen… n-a vazut Star Wars. 😀

 2. Lavinia November 21, 2013 - 13:53 Reply

  Multumesc 🙂
  Ca de obicei,ai evidentiat cu mult umor situatii absurde,care nu ar trebui sa dea nastere la despartiri.Eu nu pot fi de acord cu despartirea “din nimicuri”, trebuie sa lupti din toate puterile ca sa salvezi o relatie, dragostea, ca orice pe lumea asta, trebuie intretinuta si “ajutata”.Daaaaar….peste unele situatii nu poti trece si nu este normal sa stai si sa induri.Bunica mea s-a despartit de primul ei sot la prima bataie,survenita la cateva luni de la nunta si nimeni nu a reusit sa o convinga sa mai priveasca inapoi.Dupa care l-a cunoscut pe bunicul cu care a avut o casnicie fericita si pe mama mea.I rest my case.
  Star Wars ca deal-breaker=no no,dar muzica rock, hmmm, mabe :))))))

  • Oana November 21, 2013 - 14:15 Reply

   Complet de acord cu tine, de asta am si ales sa scriu. Poate pentru mine un deal breaker ar fi manelele. Nu stiu, parca nu o consider asa o prostie marunta incat sa ii zic deal breaker, adica tine de cultura fiecaruia muzica pe care o asculta…

   • Lavinia November 21, 2013 - 14:44 Reply

    Eiiiii,glumeam 🙂 ma refeream ca ne-am desparti daca NU i-ar placea si lui rockul,de manele OMG, nu intra in discutie :))))) atunci cand iubesti ajungi inevitabil sa faci compromisuri,asta-i viata…

    • Oana November 21, 2013 - 14:56 Reply

     Aaaaaaaaaaaaaaaaaa :))
     Si noi ascultam rock. 😀

 3. O. November 21, 2013 - 22:19 Reply

  Parcă n-aș vorbi de deal breaker chiar așa, înainte să… seal the deal :)) Probabil m-ar fi deranjat dacă n-ar fi avut grijă de persoana lui sau dacă ar fi fost vulgar. Dar n-a fost cazul.

  Și la noi e ca la voi, ne ascultăm pățaniile reciproc: eu cu cărțile, el cu calculatoarele. Nu garantez că înțelegem 100 % din ce zice celălalt, dar comunicăm :))

  • Oana November 21, 2013 - 23:07 Reply

   Și mie mi se pare că e greu de găsit un deal breaker, pt. ca fix asta e ideea, sa fie ceva irelevant. 🙂

 4. Andra C (@AndraC4) November 21, 2013 - 23:55 Reply

  :)))) daca e sa o luam pe motive stupide, eu nu cred ca as putea sa fiu niciodata cu cineva care nu m-ar lasa sa port roz :))) sau sa am chestii roz. adio lui! :)))

  • Oana November 22, 2013 - 07:56 Reply

   Na, ăsta da deal-breaker! 😀

 5. Nasturi | Oana Kovacs
 6. Mihaela Alexandrescu November 23, 2013 - 10:44 Reply

  O suma de deal breakers transforma aceste motive din irelevante intr-un motiv mare si relevant de despartire 😀 Problema se pune…cate poti duce? Ca e clar ca fiecare are piticii lui pe creier. Important este sa nu se ajunga la razboi intre piticii lui si piticii tai. O prietena mi-a spus o data despre sotul ei: da, imi vine cateodata sa ii crap capul (metaforic asa vorbind) insa la finalul zile nu as vrea sa ma bag in pat cu nimeni altcineva decat cu el!

  • Oana November 23, 2013 - 13:22 Reply

   Pai sincer si mie imi vine cateodata sa-l strang de gat pe prietenul meu, dar nici nu l-as schimba cu nimeni altul. :))

 7. Care este “deal breaker-ul” tau? | Questioare
 8. Dacă nu deal breaker, atunci ce? | Oana Kovacs

Leave a Reply