Oana Kovacs

9

Dacă nu deal breaker, atunci ce?

Am stabilit mai demult că ideea de deal breaker mi se pare destul de infantilă, dar cum zilele trecute am reluat cu o prietenă apropiată subiectul despărțirilor, am ajuns la concluzia că deocamdată am pe listă două lucruri mari și late care m-ar face să ies din relația în care sunt de opt ani. Și nu-s departe de adevăr când zic că cele două motive de despărțire-s valabile pentru amândoi, în cazul nostru.

motive-despartire-deal-breaker

1. Înșelatul. Nu știu cum e prin alte bordeie, unde-s alte obiceie, dar asta cu-nșelatul nu se pupă cu stilul meu de viață, că am fost crescută singură la părinți și-s egoistă și nu-mi place să-mpart (dacă erați curioși de câteva motive). Evident, chestia asta e cu dus și-ntors, că nu știu cine ar înșela și-ar veni acasă să se confeseze, deci rămânem cu teoria și cu principiul, că nici omul verificărilor nu-s – risipă de energie mi se par + prostie curată – că dacă perechea vrea să-nșele, se găsesc metode.

2. Locuitul cu părinții – cum să vă zic, pentru mine, acasă = locul în care fac ce vreau EU, nu ce vor alții. Mi-amintesc cum era când mă bătea maică-mea la cap, cum mă certam cu biata de ea zi-lumină, pentru teritoriul care delimita camera MEA din casa EI. Păi cred că dacă am sta la grămadă, nu m-aș gândi de două că mă-nervează părinții mei sau ai lui și-aș emite niște sfinți de ne-ar auzi toți vecinii. Principiul care ne ghidează e că fiecare trebuie să stea cu familia lui – ai plecat de-acasă, ți-ai făcut familie și ești pe picioarele tale – pa și pusi, tu comanzi, tu execuți. Nu neg că sunt clanuri în care mai multe generații conviețuiesc împreună fericite, însă asta nu e ceea ce îmi doresc eu (nici ceea ce ne dorim noi). Mie-mi place să fac cum vreau eu, ceea ce evident nu se-ntâmplă întotdeauna, pentru că nu stau singură, un motiv în plus să apreciez negocierea în maxim doi! 🙂 O prietenă de-a mea mai are o regula: ”Distanța între casele rudelor nu trebuie să poată fi parcursă în papuci de casă”. Și bine zice.

Cu siguranță motive adevărate de conflicte mai sunt într-o relație (și nu mă leg de clasicele băut/bătut etc.), dar astea-s cele care-mi vin mie în minte primele.

În caz că vă întrebați ce m-a apucat, alergia îmi lasă prea mult timp de gândit, că stau mult închisă în casă ca să evit polenul. :))

Comments

Oana • April 20, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. joienegru April 20, 2015 - 14:03 Reply

  “Nu vreau multe, doar tot. Si nici tot nu ma multumeste” – You

  • Oana April 20, 2015 - 14:12 Reply

   Daca a sta doar cu perechea si a cere sa nu fi inselat inseamna tot… mno, tot sa fie, fiecare cu piticul lui. :))

 2. joienegru April 20, 2015 - 18:20 Reply

  Daca la tine e foarte usor sa stai singur inseamna ca…ai parinti bogati.

  • Oana April 20, 2015 - 19:00 Reply

   Sper sa nu zici ca-s rea, dar e prea buna replica ta, si in loc sa ma intind ca o placinta aici am sa scriu un articol pornind de la ce ai zis. Si daca zici ca-s rea… asta e, nu ma mai schimb acu’. 🙂

 3. Bookish Style April 20, 2015 - 20:51 Reply

  Perfect de acord cu cele 2 argumente 😉 La mine ar fi si religia (nu cred ca m-as intelege bine cu cineva de alta religie in afara de ortodoxi si catolici, sau poate chiar atei)

  • Oana April 21, 2015 - 00:08 Reply

   Sa stii ca nu esti singura la care am observat argumentul religios. Pentru mine nu e important, ca nu tin cont de religie, dar pt. credinciosii practicanti este.

 4. Părinții bogați | Oana Kovacs
 5. Moldoveanca April 22, 2015 - 13:26 Reply

  La mine cred ca bautura ar fi pe primul loc – chiar inainte de inselat, locuit cu parintii sau religie. Adica na, cu inselatul orice om mai poate avea o scapare, atata timp cat marturiseste nu stiu ce sa spun, e posibil sa pot ierta. Cu locuitul cu parintii – orice om poate trece printr-o perioada dificila care sa-l forteze sa se mute pentru cateva luni – un an inapoi cu mama-sa. Religia – na, sa zicem ca as putea accepta un om religios (asta numai daca nu incepe sa-mi bage religia si in dormitor). Dar bautura e boala grea – si nu numai grea cat si violenta. Niciodata n-as accepta langa mine un om care bea in fiecare zi – nemaivorbind de un alcoolic impatimit.

  • Oana April 22, 2015 - 14:41 Reply

   De asta nici n-am adus in discutie alcoolul, ca mi se pare inuman sa stai langa cineva care pune mai mult pret pe bautura decat pe tine.
   Intorsul langa parinti in cazuri de forta majora nu mi se pare tragic, dar cred ca poate dauna relatiei.

Leave a Reply