Oana Kovacs

12

De pe la interviuri

Interviul de angajare este un moment aparte în viaţa oricui şi pentru că nici angajatorii nu-s cu mult mai breji decât viitorii angajaţi, apar situaţii şi situaţii. O să detaliez, spre amuzamentul vostru, nişte chestii pe care le-am păţit eu şi prietenii mei:
– eu – mă duc la interviu pentru PR assistant la firma X (v-aş da numele, dar l-am uitat). Ajung, dau teste de engleză şi tot felul de nebunii deodată cu alţi oameni, apoi aflu că PR assistant înseamnă acolo recuperator care lucrează în call center. Plec. 
Câteva luni mai târziu aplic la o firmă “confidenţială”. Mi se spune adresa, nu recunosc strada după nume şi cer explicaţii. O domnişoară care probabil tocmai călcase în Timişoara mi le oferă. Mă îndrept voioasă în dimineaţa interviului spre locaţia precizată care era 2 kilometri mai încolo şi ajung… la recuperatori! Acolo, îi explic eu frumos domnişoarei HR că jobul oferit de ei nu e de PR assistant şi ea îmi explică că (da, ştiu de cacofonie) nu ştia cum să îl încadreze. Sincer, am rămas PAF! Dacă te prezinţi ca HR Manager mă astept să ştii mai mult HR. Ok… movin’ on!
– la categoria “Spune-mi ce faci în dormitor” intră o prietenă care la un interviu a fost întrebată cum se înţelege cu iubitul, când are de gând să se mărite şi când are de gând să rămână însărcinată :)). Evident, nu s-a angajat acolo.
– Alţii au venit cu alte idei, mai vesele. Întîmplarea asta e chiar din timpul facultăţii – trebuia teoretic să lucrez pe publicitate la o agenţie şi pentru asta trebuia să trec de perioada de probă, o lună neplătită, bla bla. În această lună, trebuia să merg la 300 de firme să fac nişte chestionare, dar nu singură, ci dusă de şofer. Ok, toate bune şi frumoase, doar că şoferul mă ducea în fix două locaţii pe zi şi singură n-avem voie să merg, ca să nu trişez. Aşa că, conform calculelor mele aş fi terminat în 7 luni, 7 luni jumate. Când am cerut explicaţii, am primit un, citez: “Ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă” lung şi un ridicat din umeri. Nu am continuat “relaţia” :).
Voi ce întâmplări de la interviuri aveţi de povestit?

Comments

Oana • November 2, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. andrei November 2, 2011 - 23:26 Reply

  dupa ce am plecat de la o firma la care lucrasesm (erau disponibilizari in masa…vreo 50-60% dati afara in aprox 2 luni-undeva pe la un 250 de angajati) am fost la interviu la o noua firma. Ma intalnesc la interviu cu patronul. Nah bun..dau interviul, devin angajat. Inainte de plecare imi spune ca ar vrea sa cunosc pe cineva. Mi-l prezinte pe un domn (nu am sa ii dau numele) care ma ia tare din prima secunda..: Cine esti si ce doresti…
  In fine trecem peste…ma intreaba la un moment dat de ce am plecat de la firma anterioara. Am inceput sa ii explic: stiti disponibilizari bla bla. La care el: ce disponibilizari mah…ca nu s-a dat nimeni afara… Am ramas cu gura pana in pamant. Seara ma intalnesc cu un prieten (fost coleg de servici) caruia ii povestesc intamplarea…Dupa ce termin de povestit imi zice sec: Stii ca ala e in consiliul de adminstratie (al firmei care facuse disponibilizari).
  Asta da coincidenta.
  Intamplare povestita de niste prietene care lucrau la un italian.
  Firma lor cauta o persoana care sa stie germana si italiana. Vine o d-soara la interviu, ii se cere sa dea proba practica…Prima proba vorbitul.
  Se pune italianul la masa si incepe sa ii dicteze in romana, iar domnisoara sa traduca pe loc. Toate bune si frumoase…
  A dooua proba a fost scris: la fel un text in romana sa fie tradus in germana.
  Dupa ce pleaca d-soara, italianul ii cere unei angajate sa traduca cu googla translate ceea ce scrisese candidata pe foi…In firma aia NIMENI nu stia germana…nici macar cel care a intervievat-o pe d-soara…

 2. andrei November 2, 2011 - 23:28 Reply

  Aoleu…acum am reciti textul. Scuze pentru greselile gramaticale, lipsa de litere (sau plusul)…e tarziu,,,

 3. Tomata cu scufita November 3, 2011 - 09:20 Reply

  Aia cu intrebatul cand ai de gand sa ramai insarcinata… o pun pentru ca nu vor sa te angajeze si peste 7-8 luni sa intri in concediu de maternitate si sa ramana fara tine… Nu e la locul ei, dar multi nu angajeaza daca planuiesti sa ai copii any time soon.

 4. Amiuţa November 3, 2011 - 10:33 Reply

  Am fost intrebata saptamana trecuta (la un interviu) daca sunt maritata, am zis ca nu inca. Apoi m-au intrebat daca am copii. Nu. Apoi daca am unde sa stau in Iasi (ceea ce era suspect, pentru ca stiau ca eu lucrez in Iasi de peste un an, conform intrebarilor anterioare).
  No comment cu privire la operatorii de interviu sau cum se mai numesc specimenele astea. Daca mai dau doua interviuri dinastea,am nevoie de terapie. :))

 5. Oana November 3, 2011 - 11:54 Reply

  Andrei, m-ai omorat cu a doua faza in special :)))))).
  Tomata, is constienta ca ala e motivul, dar e ilegal sa te intrebe asa ceva, la fel cum e ilegal sa te intrebe etnia si altele.
  Amiuta, am dat si eu peste ciudati de genul asta.

 6. Nice November 3, 2011 - 12:22 Reply

  Eu am fost intrebata cate telefoane primesc pe zi si am fost pusa sa rezolv probleme de matematica. :))

 7. RaduP November 3, 2011 - 13:11 Reply

  am fost intrebat daca imi place sa pescuiesc :))

 8. Oana November 4, 2011 - 07:55 Reply

  Nice, le era frica sa nu stai la povesti in timpul programului? :))
  Radu, poate le era frica sa nu pleci des in we prelungite la pescuit :).

 9. Andra :) November 6, 2011 - 11:05 Reply

  Well, eu imi amintesc ca acum ceva timp m-au intrebat la un interviu ce copac as vrea sa fiu. O fi fost vreo subtilitate psihologica sau un test de creativitate, dar pur si simplu m-a blocat 😀

 10. Oana November 6, 2011 - 23:25 Reply

  Pe mine m-ar fi blocat total asa o intrebare. Is copil crescut la etajul 3 si probabil in primele 10 minute nu mi-ar fi venit niciun nume de copac oricat m-as fi gandit :)).

 11. Windwich November 13, 2011 - 19:12 Reply

  De obicei alea cu "ai sot/iubit si cat e de serios iti iei viata personala" apar la interviuri pt audit… Cele mai ciudate intrebari (pt un post de reporter/redactor sau ce-o fi fost): ai facut sex intr-o masina si sa numesc capitale din Europa de Est…
  Nu am ramas acolo:)

 12. Oana November 13, 2011 - 20:02 Reply

  Windwich, tot pentru redactor am fost intrebata si eu daca am facut sex pe plaja :))))). Ai fost cumva la interviu la o televiziunea famous wannabe din Timisoara cumva? 😀

Leave a Reply