Oana Kovacs

Daddy la Teatrul Național Timișoara

We all have issues.

daddy-teatrul-national-timisoara

M-am gândit să încep așa, că doar toți avem issues. Doar că în Daddy sunt expuse unele mai… speciale. Devianțe, secrete pe care toată lumea încearcă de obicei să le țină ferecate, genul de întâmplări care fac oamenii să tragă draperiile și să închidă ușa cu cheia. Daddy nu e vreun spectacol clasic, nu expune povești de dragoste de mult apuse și nici nu redă farmecul vremurilor de odinioară.

Daddy e actual, incisiv, direct. Nu prea ai unde să fugi de ce se întâmplă pe scenă, singura soluție e să-ți acoperi ochii; sau urechile. Pentru că-n Daddy, chiar dacă nu vezi iubiri de demult, vezi relații, genul ăla pe care biserica le condamnă, ba chiar, mai grav, pe care societatea le înfierează.

*SPOILER*

Spectacolul e cu incest, cu homosexualitate, cu pedofilie, practic, cu tot ce încercăm să ascundem sub preș, prefăcându-ne că dacă nu vedem, nu există, și dacă nu există, nu deranjează.

*

Daddy nu e genul ăla de spectacol pe care să-l recomand din toată inima pentru simplul fapt că e greu de înghițit. Nu e genul care le-ar fi pe plac părinților mei, iar unele prietene mai pudibonde ar leșina în sală, nu alta. Mă aștept ca BOR să facă mâine poimâine o petiție pentru a-i arde pe creatori pe rug, dar vă zic sigur că nimic din ce-am văzut nu e inventat sau de dorit. Așa că dacă nu vă deranjează ceea ce e politically incorrect și vreți să vedeți un spectacol atipic, vă poftesc la studio Uțu, în 28, de la 7 seara. O să fie întuneric afară, dacă vreți să vă ascundeți. 🙂

Comments

Oana • January 20, 2015


Previous Post

Next Post

Leave a Reply