Oana Kovacs

16

Cum obțin ce-mi doresc

sursă foto

Auch, ce inspiraționalo-motivațională pare postarea asta. De fapt nu e deloc așa. E practică de tot. Un fel de The Secret în viața reală. M-am decis să o scriu în urma unei discuții cu Monica, de care n-am nimic negativ de zis (:D), că suntem pe aceiași lungime de undă. Se pare că săptămâna asta e un fel de săptămâna ”De ce iubim femeile” la mine pe blog :)).

Și ca să nu vă iau timp prețios din viață, să o iau frumos, punctat și cu liniuțe. Nu vă spun povești, ci doar câteva idei practice care sunt de mare ajutor, zic eu. 😉

O să vorbesc la persoana I, ca să explic ce fac eu.

– Mă hotărăsc ce vreau. De obicei la începutul anului îmi stabilesc niște obiective mari de care încerc să mă țin. Eu nu le scriu, dar poate fi și asta o idee. Și nu-mi doresc lucruri numai la început de an, dar să zic acum de chestii mari.

– Mă gândesc care-s toate metodele prin care pot să obțin ce-mi doresc.

– Decid care-mi aduce cele mai multe avantaje și e și cea mai ușoară. Să fie un raport bun, adică nici să nu lucrez prea mult pentru aproape nimic, nici să nu trișez și să mi-o iau apoi peste bot.

– Fac!

– Am! 😉

Că tot mă plângeam de titlu – legea atracției nu e o chestie care să funcționeze pe bază de vise pe sistemul dorm – visez – am. ”Visul” e un punct de pornire și atât. Munca e drumul spre obiectiv și transformarea în realitate e răsplata.

Așa că pot să obțin ce vreau (și voi la fel), working my ass off! Și încă o chestie, că aveam de mult timp piticul ăsta cu waiting vs. working (și nu m-am vindecat de el încă): observ că mulți oameni așteaptă să li se întâmple ceva. Cea mai șocantă fază a fost când o domnișoară mi-a spus că ea nu are nevoie de viață socială pentru a-și găsi un iubit pentru că mama (a ei, nu a mea) a asigurat-o că el va apărea. Well, sper că are un scaun comod lângă ușă, va avea ceva de așteptat până bate el.

Comments

Oana • August 22, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. joe August 22, 2012 - 07:22 Reply

  Nu merge asa. De multe ori muncesti la ceva de-ti ies si ochii din cap si nu primesti rezultatul dorit, desi chiar ai facut totul bine.

  Si dupa aia stii ce se intampla? Nu mai e “faci si ai!”, vine un Gigel Guru spiritual sau mai ales o Gigica, ca voi sunteti mai pseudo-optimiste, si zice: “perseverezi si sigur ai”. Ok, apoi perseverezi si tot nu-ti iese, ba chiar dai nas in nas cu Domnul Esec.

  Chiar vrei sa-ti mai zic ce vorbe apar dupa aia? “nu era de tine oricum”, “nu e capat de lume”, “un sut in fund un pas inainte”, “nimeni nu a traversat podul succesului fara sa treaca vreodata pe strada esecului” si alte balarii. Toate vorbele astea sunt valabile si in acelasi timp nici una din ele nu e. Viata e subiectiva, exprimata foarte rar si limitat prin vorbe de grup.

  • Oana August 22, 2012 - 08:08 Reply

   Viata e subiectiva, dar daca nu incerci, nu primesti nimic :).
   Si trebuie sa-ti doresti chestii realizabile, nu luna de pe cer.

   • joe August 22, 2012 - 08:09 Reply

    Hai..zi-o si pe aia cu “incercarea moarte n-are”!

    • Oana August 22, 2012 - 08:13 Reply

     :)))
     True!

 2. cotos August 22, 2012 - 07:45 Reply

  Trebuie sa muncim sa obtinem..Nu sa luptam sa muncim..Totul se obtine prin munca..Fericire, iubit/a, bani, etc…Daca stam si privim de pe margine, vom ramane maereu acolo…

  • joe August 22, 2012 - 08:05 Reply

   E adevarat asta, insa e adevarat si ca multi confunda statornicia cuiva cu delasare.

  • Oana August 22, 2012 - 08:08 Reply

   Asa-i 🙂

 3. Oana S. August 22, 2012 - 09:04 Reply

  Munca chiar dă roade :)) poate nu pe moment, poate nu palpabile imediat, dar dă. Ştiu pentru că am muncit de mult timp pentru o chestie şi vara asta am obţinut-o.

  • Oana August 22, 2012 - 09:36 Reply

   Exact. Lucrurile nu prea pica brusc din cer.

 4. Savoir Faire August 22, 2012 - 09:23 Reply

  As avea de munca serios daca as vrea un dinozaur 😀

  • Oana August 22, 2012 - 09:36 Reply

   Pai eu vorbesc serios si tu imi zici de dinozauri, ce treaba ii asta? 😛

 5. Alle. August 22, 2012 - 12:55 Reply

  Of, adevarul trist e ca de multe ori trebuie sa facem nu sa asteptam. Dar si asteptarea are de multe ori roade. Eu tind sa pastrez un echilibru intre destin si asteptare si facut.

  • Oana August 22, 2012 - 18:12 Reply

   Eu prea ma bazez pe destin. Il fac eu :D.

 6. Annarkali August 22, 2012 - 16:47 Reply

  Sa stii ca chestia cu iubitul si aparutul functioneaza cateodata. 😆 Sunt parti ale lumii unde fetele nu au tipul de viata sociala prin care sa intalneasca baieti cu carul, dar rareori sa vezi una ca-i fata mare la mama acasa pana la 40 de ani. l meu a aparut cand aveam 21 de ani, iar viata mea sociala era asa : acasa, la scoala, acasa, la scoala, la vreo nunta prin vecini, cu familia in oras, in vizita la prietene acasa. Pretty boring. 😆

  • Oana August 22, 2012 - 18:13 Reply

   Tu esti un caz aparte :P.

 7. Manazuru « In jurul Kadiei

Leave a Reply