Oana Kovacs

14

Cum e cu 3 deodată

sursă foto

Deși am zis că-n viața mea nu mă cumplic cu așa ceva și mă miram cu reușesc Oana S. și Tomata, că parcă ele ziceau că practică asta, I DID IT!!! 🙂

Citesc 3 cărți deodată!

Nu am făcut-o cu intenție și n-am vrut, așa s-a întâmplat și mi-am dat seama abia vineri când am terminat 3 cărți diferite într-o zi. Și atunci mi-am dat seama și cum am reușit:

– prima carte e cartea în limba română. În ultima vreme, am avut multe de la editura All, dar și altele, romane clasice. Vineri am terminat ”De-aș avea un soț cât o muscă” și m-am apucat de alta.

– a doua carte e dintr-o serie de Agatha Christie, 1920’s Omnibus, unde îs de fapt 4 titluri. Cartea asta e în engleză, am primit-o de Paști și de ceva timp mă chinuiam cu ”The Secret Adversary” care nu prea m-a prins. Vineri totuși, am terminat-o și am trecut la următoarea.

– a treia carte o citesc de pe telefon. Am descoperit o aplicație cu cărți super faine și gratis și am scăpat de povara de a căra ditamai cărțile după mine la drumurile normale prin oraș. Când voi călători, tot la cărți normale voi recurge că pe dumbphone-uri nu le ține bateria (:(). În fine, ideea e că am citit ”Of Mice and Men” prin oraș: prin tramvai, pe la cozi, în stație. Și am terminat-o acasă că mai aveam câteva pagini și mă rodea curiozitatea. Apropo, cărțile din aplicație sunt toate în engleză. Acum am trecut la alta, tot din aceiași aplicație.

Așa am ajuns să citesc 3 cărți deodată și la ”scorul” de 2/3 în engleză. Nu am făcut un balamuc din ele cum credeam, dimpotrivă, îmi place mai mult așa, pentru că poveștile-s diverse și schimb rapid registrul dacă n-am chef de ceva.

Și acuma folosesc tot formula asta și deocamdată e OK. 🙂

P.S. La mulți ani, Măriilor! 🙂

Comments

Oana • August 15, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Monica August 15, 2012 - 12:34 Reply

  eu citesc de prin liceu mai multe carti in acelasi timp. Cel mai greu e cand toate iti plac si nu stiu pe care sa o alegi! 🙂

  • Oana August 15, 2012 - 17:08 Reply

   Eu nu practicam pana de curand.

 2. iri August 15, 2012 - 13:17 Reply

  pe tine te tine bateria cat sa citesti lejer pe telefon? eu mi-l incarc o data la 2 zile, asta cand nu stau pe net :)) in rest, o data pe zi. de carti nici nu sper…

  • Oana August 15, 2012 - 17:10 Reply

   Ma tine pana la 3 zile jumate daca nu-l folosesc pe net si pe carti. Dar ieri am citit cateva ore, pana am reusit sa descarc bateria. Dar cat sa citesc ”pe fuga” prin oras ma tine fara probleme. Is la a 3-a sau a 4-a carte pe tel in cateva saptamani. De cand am descoperit aplicatia m-am felicitat ca am dat banii pe smartphone :))).

 3. Anne August 15, 2012 - 19:41 Reply

  Si eu citesc mai multe carti deodata, ca sa am de unde alege in functie de stare. Totusi, daca prind una extrem de interesanta, uit de restul. 🙂

  • Oana August 15, 2012 - 19:57 Reply

   Asta am observat ieri si azi. Una m-a prins mai mult :D.

 4. Oana S. August 15, 2012 - 23:11 Reply

  Încă mă mai ţin de chestia asta; acum aleg intenţionat stiluri diferite, ca să am la ce mă întoarce când mă plictisesc de una.
  PS: Titlul ăsta e pentru categoria de “cititori de titluri”? :))

  • Oana August 16, 2012 - 00:39 Reply

   Răspuns la PS: DA!!! :))

 5. Savoir Faire August 16, 2012 - 10:05 Reply

  Intru pe blogul tau asa cum fac in fiecare dimineata si citesc curios titlul:
  “Cum e cu 3 deodată”
  Cu trei barbati, evident.
  Imi zic in mintea mea ca am gresit blogul,dau sa verific adresa.
  Greu imi inchipuiam ca cineva ar scrie despre cum este sa traiesti cu trei oameni.
  Evident gresisem blogul.
  😆
  Apoi vad o canapea
  😯
  😮
  —–
  Citind restul postarii mi-am dat seama ca mintea mi-a jucat o farsa.
  😆
  Eu nu sunt adeptul cititului in engleza, pentru ca nu sunt in stare.
  Pe tel/pc citesc doar cand sunt nevoit, caci in rest prefer sa citesc alla primitivu’.
  Nu sunt contra cititului mai multor carti in acelas timp, pentru ca sunt de parere ca aceasta practica iti largeste orizontul literar, deci sfera creativa.

 6. vienela August 16, 2012 - 10:13 Reply

  Am si eu in permanenta mai multe carti incepute, dar se intampla destul de des ca una dintre ele sa ma captiveze si atunci nu ii mai dau drumul pana cand nu o termin.

  • Oana August 16, 2012 - 15:53 Reply

   Si pe mine doua m-au “prins” mai tare.

 7. cotos August 16, 2012 - 14:30 Reply

  Eu si cu una am probleme, din cauza timpului redus..Nu stiu cum m-as descurca cu 3..Dar nah, voi femeile puteti face mai multe lucruri deodata…

  • Oana August 16, 2012 - 15:57 Reply

   Eu “adaug timp” citind in tramvai si stand la cozi :D.

 8. adizzy August 22, 2012 - 21:05 Reply

  si eu am inceput sa citesc mai multe odata..gen una pe ebook reader (nu mai fac reclama la marca ), una pe PC (aia de deobicei manga sau ceva de genul) si una de hartie si in romana, ca ma prostesc daca citesc numa in alta limba – so ..welcome to my world

Leave a Reply