Oana Kovacs

3

Crima din Orient Express

Revin cu al doilea titlu de Agatha Christie dat gata pe nerasuflate o data ce am pus mana pe carte si am avut suficient timp la dispozitie.
“Crima din Orient Express” il are ca personaj principal pe celebrul Hercule Poirot, “detectiv international”. Un pic ingamfat mi se pare mie, dar imi place ironia lui fina si superioritatea afisata :).
Poirot face o calatorie cu celebrul tren Orient Express impreuna cu

un amalgam de personajele colorate adunate laolata fara nicio legatura – un conte maghiar si sotia lui, o doamna americanca bogata si extrem de vorbareata, o printesa, o guvernanta, un dealer de masini, un vanzator de benzi pentru masini de scris etc. In timp ce trenul ramane inzapezit in muntii din Iugoslavia, unul din calatori este omorat, aparent de cineva care nu este in tren. Cum era imposibil ca cineva sa paraseasca trenul si totusi, criminalul, din declaratiile martorilor pare a fi o persona care nu exista – cine l-a omorat pe Ratchett?

Ratchett care defapt nu era Ratchett, era Cassetti :D. Si nu era doar un domn bogat ci si un asasin cu sange rece. Pe care multi il vroiau mort…
SPOILER Ca si “10 negri mititei” si aici rezolvarea misterului mi s-a parut trasa de par. Ce oameni sunt atat de fideli fostului patron incat sa faca o crima pentru el? Poate actiunea a fost determinata si de faptul ca printre cei 12 criminali se aflau si rude ale victimei initiale de la care a pornit totul. In orice caz, foarte bine scrisa cartea, m-a tinut in suspans rau de tot si nu am lasat-o din mana pana nu am aflat adevarul :).
 

Comments

Oana • March 28, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Cealaltă Ancuţă March 28, 2011 - 06:07 Reply

    Observ că eşti avidă de lectură. 😀 Am şi eu o prietenă tare pasionată de Agatha Christie şi mă tot întreb ce mă opreşte pe mine să împrumut cărţile ei.

  2. Oana March 28, 2011 - 07:17 Reply

    Sunt oarecum. Adica imi place foarte mult sa citesc dar mi-e lene sa incep si am tendinta sa lenevesc, de asta blogul ma ajuta, ca ma laud cu lecturile si sper sa fac chef si altora sa citeasca :-). Si atunci numa' bine, am si alti oameni cu care sa discut despre ce am citit sau despre ce au citit ei si asta ma motiveaza.

  3. riendespecial March 29, 2011 - 10:08 Reply

    Cred ca am mai spus deja asta, nu sunt cel mai mare fan de Aghata Christie dar cand pun mana pe cate o carte de-a ei o citesc si e ok. Nu cred ca in cazul asta se poate spune ca nu imi place. Nu am citit inca multe din cartile ei dar Crima in Orient Experes e una din cele citite si tot cam asa, am citito dintr-o data, pana am terminat-o 🙂

Leave a Reply