Oana Kovacs

16

”Și crezi că poliția o să vină?”

politist-nervossursă foto

Întrebarea asta mi-a fost adresată ieri de către o vecină.

Dar să vă povestesc contextul: duminică noaptea am simțit că miroase foarte tare în casă, a plastic sau alte materiale arse. Ne-am pus să verificăm prin bucătărie, baie, balcon, dar nu am descoperit nimic. Între timp, probabil ne-am și obișnuit cu izul, pentru că negăsind nimic am ajuns la concluzia că totul e în regulă. Ieri dimineață am avut treabă în oraș, după care am ajuns, la o oră deosebit de decentă, acasă. Și m-am întâlnit cu vecina, care mi s-a plâns că duminică noapte/luni dimineață au intrat niște indivizi în scară și ne-au dat foc la tomberoane. Pentru că… Paul Walker, n-am idee de ce.

Bun, am găsit sursa mirosului, m-am gândit la o soluție. Pare la mintea cocoșului, nu? Îi zic: ”Păi când mai intră derbedeii în scară, chemăm poliția!”. Vecină-mea, șocată. Și a urmat întrebarea din titlu, după cum sigur v-ați prins deja.

Păi sincer, am și eu dubii că poliția o să vină. Dar, dacă nu vine, mai sunăm. Și mai sunăm. Și sunăm iară. Credeți voi că polițiștii au nervii așa tari? La un moment dat cedează și ei. Și o să vină cândva să vadă de ce tot sună istericii din Calea Șagului să vină să-i ridice pe derbedeii care stau la scară la ei. Poate prima dată nu o să le facă nimic. Și atunci noi am putea să tot sunăm. Iar și iar și iar. De câte ori credeți că rezistă la cicăleli până vor face ei ceva cu tineretul revoluționar ca să nu mai fie deranjați la tefon de pensionari și alți locatari nervoși stresați de plozii puși pe șotii?

Eu zic că la un moment dat o să îi vadă poliția direct pe vlăjgani ca dușmani ai liniștii lor și o să… (completați după cum sperați).

Comments

Oana • March 18, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Raluca M. March 18, 2014 - 08:15 Reply

  Eu zic ca o sa vina. Pana acum experienta mea cu politia a fost pozitiva, asa ca na…pot macar sa sper.

  Ca sa completez…ii invete cum trebuie sa se poarte intr-o societate civilizata!

  Ce zici de asta?

  • Oana March 18, 2014 - 09:38 Reply

   Sa ii invete, sa ii educe. Treaba lor cum. :))

 2. Petruta March 18, 2014 - 08:52 Reply

  Vine politia:) Am incercat-o pe pielea mea cand urla un “vizitator” nepoftit la usa unei vecine. Eu stiam cine e, stiam si ca ea nu vrea sa cheme politia dar pe mine ma deranjau urletele si ma gandeam totusi sa nu o omoare. Vecina de vis-a-vis nici macar nu a deschis usa, eu eram cu un etaj mai sus si am sunat frumusel la 112. Vin si iau declaratii 🙂 Asa ca, data viitoare suna cu incredere.

  • Oana March 18, 2014 - 09:42 Reply

   Eu dacă-i aud sun, problema a fost că nu mi-am dat seama ce se întâmplă.
   Și eu pot fi și foarte, foarte, foarte insistentă. :))

 3. Arashi March 18, 2014 - 09:49 Reply

  Știi cum e cu self fulfilling prophecies… ca să vină poliția, ar trebui să li se dea șansa să vină, recte să îi cheme cineva. Dacă nimeni nu îi cheamă, normal că nu o să vină. Eu zic să încerci. Anul trecut, la mine au venit (respectiv au venit pe capul patinoarului de la mall și i-au rugat frumos să reducă decibelii, iar mie mi-au luat declarație după câteva zile cum că nu mă mai deranjează).

  • Oana March 18, 2014 - 10:50 Reply

   Exact.
   Astept sansa de a-i chema chiar eu, ca pe altii nu ma pot baza.

   • Bunicu March 25, 2014 - 17:16 Reply

    Pot sa pun pariu cu tine ca au sa vina. Chiar foarte repede pentru ca se cronometreaza timpul de la apel.

    • Oana March 25, 2014 - 17:19 Reply

     Aștept să dea foc iar plozii la ceva și vă sun. :))

 4. Andra March 18, 2014 - 10:56 Reply

  Si eu cred ca o sa vina. Cunosc tot felul de cazuri de deranjare a linistii publice in care a venit politia.

  • Oana March 18, 2014 - 11:13 Reply

   Cred ca printez postarea cu comentarii cu tot si-i arat vecinei. :))

 5. Andreea D. March 18, 2014 - 11:28 Reply

  Şi eu cred că vine, mă gândesc că o fac pentru bani: ori amendă la derbedei pentru deranjarea liniştii publice, ori amendă la vecinul care a apelat, “cum să suni la poliţie fără un motiv bun” 😀

  • Oana March 18, 2014 - 12:04 Reply

   Exaaaaaact! Mă bazez pe faptul că tot o să aibă o motivație. 🙂

 6. liliana March 18, 2014 - 13:24 Reply

  de venit vin dar va trebui să dai o declaraţie că de ce i-ai chemat. de altfel, de la telefon va trebui să dai o serie de date despre tine, precum şi faptul că eşti sau nu acasă. anul trecut, în ajunul Crăciunului ne-am trezit cu o nebună în bloc. cu tot interfonul. ştia unde vrea să ajungă şi la cine. problema era că nu era ăla acasă iar ea, cică, îşi lăsase sacoşa pe hol, la parter, unde stau, şi dispăruse. cu cozonac cu tot. nu putea s-o ia decât cei care stăteau la parter. nu mai spun cum făcea şi cum bătea în uşi. poliţia a venit dar nu i-a făcut nimic. cert e, că pe la 9 seara, femeia asta era tot acolo, bătea la uşa mea şi îmi cerea hârtie şi pix. i-am dat dar m-am întrebat ce naiba a făcut poliţia? aşa că s-ar putea să îi chemi doar ca să-i vezi la faţă. că mare lucru nu fac. poate doar dacă moare careva. Doamne fereşte.

  • Oana March 18, 2014 - 13:33 Reply

   Păi nu mi-e teamă să dau date sau declarații, că nu-i pun pe drumuri aiurea. Dar prefer să nu mai am parte de incidente ca în Vestul Sălbatic.

 7. Duhul March 20, 2014 - 14:05 Reply

  Am sunat si eu ca plangaciosu’ la 112 pentru ca la 23:00 vecinii de sus dadeau gauri cu bormasina in beton, daca aveti idee ce inseamna asta.. mai ales pentru un copil de 11 luni. Asta dupa ce in prealabil am suportat alte 3 saptamani de gauri, si teoretic ei terminasera in “3 zile maxim”. Ei bine, prima intrebare a fost de ce am sunat la 112 – zic simplu cand caut Politia pe internet asta e prima pagina de rezultate si e si numar unic. Apoi a trebuit sa explic ce si cum, dupa care am fost transferat de minim 3 ori la tot felul de departamente si sectii mai locale, am explicat din nou la fiecare.. si in final nu a mai venit nimeni. Deci da, asteapta Politia..

  • Oana March 20, 2014 - 23:12 Reply

   Păi măcar încerc. Dacă nu sun deloc, garantat nu se rezolvă. 🙂

Leave a Reply