Oana Kovacs

2

Moș Crăciun și ”ănfrenduirea”

ănfrenduire – substantiv comun, acțiune prin care tai legătura dintre tine și unul din prietenii tăi de pe Facebook


Am început săptămânile trecute să-mi fac ordine în gânduri și priorități și mi-am dat eu seama că îmi irosesc timpul cu o mulțime de proști (online), cu oameni care mă adaugă pe Facebook, de care eu presupun că mă știu de pe blog și cărora le dau accept că-s fată de comitet, deși ei mă pot urmări și pe Facebook-ul blogului. Apoi mi-am dat seama că dacă oricum nu am schimbat în viața noastră o vorbă, îi pot șterge dacă tot nu îi văd să împărtășească informații interesante (dacă nu aveți nimic legat de călătorii, cărți, animăluțe, numa’ arseniobocisme sau căcaturi de pe Expunere.com, scuze, da’ nu-i musai să fim prieteni). Mai ușor cu prieteniile, că nu-s ca minutele mele în Vodafone, nelimitate. Iar de timpul meu, ce să mai zic! Așadar, moș Crăciun mi-a adus nu doar două zile-n plus de concediu (vedeți ce corporatistă cuminte am fost?!), ci și curajul să zic tradiționalul pa și pusi unora sau altora.

Faza e că eu car balast după mine și-n viața reală. Am relații de căcat (ah, ce cuvânt în spiritul Crăciunului) cu diverse persoane și tooooooooooooooooot visez că o să fie cum erau odată. That ship has sailed, evident, dar am avut nevoie de cineva care să-mi dea, vorba vine, două după cap, ca să mă trezesc la realitate, și nu musai să pun picioru-n prag și să zic Hai, pa!, ci pur și simplu s-o las mai ușor. Acuma-s în procesul de a lăsa-n urmă ce-a fost aiurea-n 2015, și aici intră și prieteniile în comă din realitate. Practic, tot la ănfrenduire ajung și-n viața reală, și trebuie să recunosc că letting go e extrem de eliberator.

Și preocupată fiind să sap morminte fostelor relații, nici nu mi-am setat vreun țel pe 2016, așa că azi m-a luat total pe nepregătite întrebarea unei prietene legate de ce planuri am pentru anul care vine. Cred că e prima dată în super mulți ani când mă pregătesc să intru într-un an fără o listă de obiective majore.

Am dorințe, dar nu vreau stres. Știu ce m-ar face fericită în 2016, nu știu ce vreau bătut în cuie, știu sigur ce NU vreau, deci nu vă fie teamă, că nu-i așa harababură în mintea mea cum pare din fața ecranelor voastre.

Ănfrenduirea asta venită din partea mea brusc sau treptat are efectul pe care spovedania îl are pentru alții. Vasăzică, îmi închei anul făcând curățenie printre oamenii din jurul meu. Sau printre umbrele oamenilor care au fost ei.

prietenie-terminata-final-an

Comments

Oana • December 22, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. ex silentio December 23, 2015 - 02:40 Reply

    De fapt… tu voiai să te lauzi că ai minute nelimitate în Vodafone… nu? :))))
    Cu ănfrienduirea pe Facebook e mai simplu… pentru început se poate recurge la ănfolouire (sper că am scris corect 😉 ) În viața de zi cu zi e mai dificil, aici și eu mai am de lucrat

    • Oana December 23, 2015 - 13:01 Reply

      Anul ăsta am tot ănfolouit, e vremea deciziilor radicale.

Leave a Reply