Oana Kovacs

2

”Coșmarul” de John Saul

Ca să vedeți cât de mult m-a marcat cartea asta, vă zic că până să mă uit pe Goodreads nu-mi aminteam nicicum despre ce este vorba. Trăiască Goodreads, deci! 🙂

cosmarul-john-saulsursă foto

Am primit ”Coșmarul” de la Andra, care e mare fan John Saul. Eram și eu în adolescență, dar după vreo 7 cărți de-ale lui m-am potolit. Totuși, fiind așa ușurele și știind că se citesc rapid, mai iau câte una din când în când, pentru relaxare. ”Coșmarul”  a fost una din alegererile din acest an și a fost o alegere bună pentru că, în sfârșit, John Saul s-a îndepărtat puțin de la supranatural și a lăsat desfășurarea acțiunii pe seama logicii.

Lindsay Marshall e personajul central al cărții, problema existentă în familia ei find mutarea la New York din cauza problemelor financiare ale părinților săi. Adolescenta suferă enorm și este total împotriva vânzării casei din orășelul linișit în care a crescut și în care sunt toți prietenii săi, dar nu are de ales. Casa familiei e pusă la vânzare și posibili cumpărători se perindă prin ea. După o astfel de zi, în care casa este vizitată, Lindsay insistă că s-a schimbat ceva, că e urmărită, că e cineva în casă. Evident, părinții nu o iau în serios, crezând că bate câmpii pentru a întâzia mutarea.

Doar că într-o noapte… Lindsay dispare de acasă. Și nu mai apare. Părinții suferă îngrozitor și, mai grav, tatăl moare într-un accident de mașină înainte ca Lindsay să fie găsită. Norocul mamei ei e că un văduv care-și pierduse soția și copiii într-un incendiu relativ recent e că acesta dorește să o ajute să o găsească pe fată.

Numai că lucrurile nu sunt ceea ce par a fi. Și lectura romanului ”Coșmarul” de John Saul s-a dovedit a fi extrem de asemănătoare cu vizionarea unui episod din Criminal Minds.

Comments

Oana • January 3, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Andra C (@AndraC4) January 7, 2014 - 22:47 Reply

  Hai ma ca e fain John Saul :)))). Nu am apucat sa spun La multi ani pentru anul nou 😀

  • Oana January 7, 2014 - 23:38 Reply

   E fain, dar nu foarte provocator! 😀
   E de relaxare… in suspans. :))

Leave a Reply