Oana Kovacs

11

Copil în mașină

copil-inchis-masina-parcare-lidl

sursă foto

Nu știam ce titlu să dau acestei postări scrise, evident, la nervi.

M-am dus aseară până la Lidl să fac niște cumpărături rapide. Las mașina într-un capăt de parcare, lângă mine un Logan MCV, în el un copil pe la doi, maxim trei ani. Închis în mașină. Plângea de mama focului și se dădea cu capul de geamuri.

M-am panicat un pic, rațiunea îmi spunea că n-ar trebui să se lovească așa, doar că părea cam disperat. M-am gândit rapid ce să fac – să sun la poliție sau să intru în magazin să anunț. Trăim în România, așa că părinții ar fi terminat încă două ture de cumpărături până să ajungă poliția (dacă nu m-ar fi numit cumva isterică și-ar fi râs de motivul pentru care sun).

Am intrat în magazin, m-am dus direct la agentul de pază și i-am zis rapid ce și cum. Atâta relaxare în viața mea n-am văzut… Întâi s-a amuzat și apoi și-a chemat colegul. Deja îmi venea să îi dau eu pe ei cu capul de geamuri. În cele din urmă unul a început să țipe în magazin că un copil plânge și se lovește într-o mașină închisă.

A urmat o rumoare generală, timp în care eu mi-am căutat drum spre ieșire, să văd ce se întâmplă și eventual să revin cu un cărucior. TREI (3!) adulți îmbrățișau copila eliberată, care urla de parcă o tăia cineva cu o sabie.

Nu știam dacă să le zic cu voce tare că-s niște cretini sau să mă abțin, pe motiv că n-am copii. Am ales să tac și încă mai cred că am greșit.

Comments

Oana • December 17, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Daniel December 17, 2014 - 13:07 Reply

  Eu nu pricep chestiile astea . De ce sa nu il iei cu tine in magazin ? Il inchizi in masina de parca ar fi un sac de cartofi

  • Oana December 17, 2014 - 17:05 Reply

   Copiii vad si cer si pun intrebari, deci devin deranjanti. Asa ca e mai simplu sa-i lase ca-ntr-o cusca. 😐

 2. crinutza December 17, 2014 - 16:55 Reply

  Trei nemernici. Nu pot sa iti explic cat m-am iritat citind…Data viitoare ar merita sa sune cineva politia si sa spuna ca e un copil care se sufoca in masina. Sigur apar mai repede.

  • Oana December 17, 2014 - 17:07 Reply

   Sper sa nu existe o data viitoare. 🙁

 3. Oana’s Books December 18, 2014 - 13:39 Reply

  Ce oameni fără minte! Adevăru-i că nici nu poți lua copiii cu tine prin supermaketuri în perioada asta, când e o nebunie fără sens. Am văzut ieri în Auchan părinți care își târau după ei bebelașii… copiii urlau derutați și agitați, e și normal, chiar și pe mine mă agită înghesuiala și zgomotele, ce să mai zic de niște prunci care abia învață să se țină pe picioare! Nici nu știu care-s mai idioți, cei văzuți de mine sau gibonii fără creier care și-au închis copilul în mașină.

  • Oana December 19, 2014 - 14:23 Reply

   Eu ma gandesc ca daca nu ai cu cine sa ii lasi, ii iei. Dar ii iei pe bune, nu ii inchizi in masina. Bine, daca-s doi parinti e deja mai simplu, la familiile monoparentale e mai dificil.

 4. Alin Stoica December 19, 2014 - 14:06 Reply

  Romania este tara tuturor posibilitatilor, Romania este tara unde se afla cei mai mari cretini, Romania este tara unde cei mai multi parinti isi parasesc si isi negrijeaza copii. Ati gasit raspunsul?

  • Oana December 19, 2014 - 14:25 Reply

   Is sigura ca exista dovezi solide ca tara noastra “detine” cei mai mari cretini. Ba chiar imi doresc sa le si vad. 🙂

 5. dojo December 20, 2014 - 00:02 Reply

  112. Buna ziua, in parcarea x, o masina cu numarul .. copil lasat singur etc. Nu conteaza daca veneau repede sau nu, o poza cu telefonul si apelul in cauza, poate data viitoare se gandesc de 2 ori.

  Noi ne facem cumparaturile cu fata dupa noi (daca ies eu din casa, vine si ea, ca suntem inca legate ombilical, dupa cum pare ;)) .. sta pe ‘scaunelul’ala din carucior (si-i place tare). Cand se plictiseste, o iau in marsupiu. Cum naiba sa lasi copilul singur in masina?

 6. Shorin December 22, 2014 - 19:16 Reply

  Din 3 adulti, chiar toti 3 trebuiau sa se duca in magazin? Unul singur nu putea sa ramana cu acel copil? Au cumprat un raion intreg?

  • Oana December 23, 2014 - 10:42 Reply

   Probabil, altfel nu pricep de ce n-a stat unul macar cu a’ mica.

Leave a Reply