Oana Kovacs

7

Cât contează intenția?

Toată ziua auzim că intenția contează. Oameni buni, eu m-am săturat de intenții.

Să vă zic din ce punct de vedere; orașul de unde scriu eu, Timișoara, e condus de un domn Robu. Dacă auziți că se râde de vreun primar la Europa FM, șansele să fie el sunt cam de 95%, dacă nu ascultați postul ăsta de radio, dar nu trăiți sub o piatră, tot există șanse mari să fi auzit de el undeva.

Așa. Domnului Robu îi place să facă planuri. Să văz zic ce-a făcut el TEORETIC de când e primar? Aleator, câteva intenții de-ale lui, că e plin de ele.

1. A pus taxă pe aurul țiganilor. Nu contează că țiganii au furat clădiri istorice și că nu se cercetează ce s-a întâmplat, aurul din gura lor și ghiulurilor lor… ne doare.

2. A unit orașul cu comunele vecine. Nimeni nu prea e interesat să plătească taxe ”de oraș”, micii funcționari nu vor să renunțe la joburi ș.a.m.d., dar noi vrem să avem o metropolă.

3. A condus și conduce moșia de pe Facebook. Că doar tot timișoreanul stă acolo să-l prindă la palavre și să creeze proiecte (this shady word!).

4. A pus foișoare și spații verzi civilizate în locul grădinilor dintre blocuri. La fel cum s-a ocupat și de contractele cu Horticultura, că probabil mi se pare doar mie că ne năpădesc buruienile, nu? Domnule Robu, vă doresc din tot sufletul  să experimentați alergia la ambrozie. Măcar două săptămâni încontinuu, în speranța că veți alerga apoi după Horticultura.

5. A scăzut taxele și impozitele pentru comercianții care activează în zona istorică, aflată-n șantier de o bună vreme…

6. rezolvat finalizarea lucrărilor din centrul istoric până la finele lui 2015.

7. A pus camere video pe mijloacele de transport în comun ca să-i prindă pe răufăcători și pe alții care strică armonia socială – nespălații.

8. A construit un stadion de 40.000 de locuri. Nu-s sigură care e lungimea unui stadion atât de mare, însă am aflat că stadionul olimpic Fișt de la Soci a costat 603 milioane de dolari. Având în vedere că pasajul nostru amărât (Michelangelo) are o lungime de (aproape) 500 de metri și a costat aproximativ 13 milioane de dolari, făcut în 3 ani, calculați X, X fiind numărul de ani în care va fi gata stadionul nostru.

9. A făcut o grădină ca-n Dubai la Timișoara. Dacă-n Dubai e plin de ambrozie și mărăcini și iarbă pe care-o pișă toți câinii.

10. A pus taxă pe paragină.

11. A construit parcări curate în locul garajelor comuniste.

12. A dus în subteran liniile de tren din oraș, până e gata metroul. Cum care metrou? Ăla din mlaștină!

13. A realizat în 2013 un proiect cu spectacol de lumini și muzică pe apă, la Flora. Spectacol care nu încurcă traficul de pe Bega.

intentii-bune-nu-conteaza

sursă foto

14. A rezolvat problema câinilor vagabonzi.

Bun, avem deci, în teorie, un oraș european, fără căi ferate la vedere, fără câini vagabonzi, fără hoți, curat, plin de spații verzi, dar și de parcări, cu locuri moderne de petrecere a timpului liber și-n plus, avem bani la buget căcălău, măria ta.

Practic, suntem plini de bune intenții, buruieni, praf și poluare.

Ieri am avut un of, azi altul. Sunt o ofticoasă.


(Da’s fată bună și vă zic că puteți prelua textul atâta timp cât mă anunțați, specificați cine e autorul și precizați și dați și link la articolul original.)

Comments

Oana • June 25, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Miştotică June 25, 2015 - 08:36 Reply

  De acord cu toate, dar văd că foarte multă lume nu pricepe o chestie care-i deja obsedantă printre băștinași, iar eu simt nevoia să fac precizarea asta. Primăria chiar n-are ce face legat de mafia imobiliară. Câtă vreme de la Tribunal veneau niște decizii, erau obligați să le pună în aplicare. Și cele mai multe mârșăvii acolo s-au făcut. Ori Primăria n-are dreptul să ancheteze sau să se preteze în judecător și să dea ea de la sine verdicte care să fie peste cele ale unui Tribunal.

  • Oana June 25, 2015 - 09:55 Reply

   Recunosc si eu ca-i obsedanta. Insa, cate din ce spune el ca face stau de fapt in puterea lui? De asta am si dat situatia asta ca exemplu, ca o poate controla la fel de simplu ca pe construirea unui stadion, finalizarea lucrarilor din Unirii, demolarea garajelor si altele. Astea nu se fac ca vrea sau ca nu vrea el, is niste procese mai complicate. Si ar putea macar face lobby catre cei responsabili, in ambele genuri de situatii, pentru a-i pune la treaba. Dar e mai usor sa vorbesti in van.

 2. dam167 June 26, 2015 - 14:14 Reply

  Legat de precizarea din final, cât contează intenția?

  • Oana June 26, 2015 - 14:49 Reply

   Precizarea ca se poate prelua postarea sau?

   • dam167 June 26, 2015 - 15:16 Reply

    Da, aia. Acum zic și eu, dar nu era de ajuns să pună link? hoțul respectiv, zic.

    • Oana June 26, 2015 - 15:56 Reply

     Am avut atatea batai de cap cu continut furat, atat pe blog, cat si la joburi, incat imi iau precautii. Care oricum is useless, daca vrea cineva sa fure un text, o sa i se rupa de intentia mea. Daca asta te face pe tine fericit sa auzi/citesti, intentia mea poate inseamna insemna intr-o astfel de situatie fix zero.

     Cea mai recenta faza a fost cu un text furat de Radio Timisoara, ma rog, de o angajata – Luisa something. La radio nu poti da un link, dar poti da un nume. Ei au preferat sa n-o faca, au zis ca au uitat, cand i-am prins cu matza-n sac au sters reportajul (mp3-ul) de pe site-ul lor, desi puteau pune acolo un text amarat ca e facut pe baza unui articol scris de Oana Kovacs. Reactia lor m-a deranjat si mi-a demonstrat ca au furat cu buna intentie textul meu. E munca mea, facuta din timpul meu, atata timp cat mi-o expun criticilor, mi-o expun si laudelor, daca-i cazul. :))

 3. Interviu Roxana Moraru |

Leave a Reply