Oana Kovacs

Vlad--avram-operatie-inima-donatie

Ce contează cu adevărat

Am zis că nu transform blogul într-un blog de părințenie și nu vin cu o mie de povești despre copilul meu, însă acum o să îmi calc parțial în picioare promisiunea făcută (în primul rând) mie.

Pentru că de când am devenit mamă, efectiv din secunda unu (așa a funcționat la mine instinctul matern, s-a declanșat brusc, când i-am auzit primul țipăt urlet), mi-am dat seama că nu există nimic mai important pe lume decât copilul meu. Și niciodată nu am să pot iubi pe altcineva mai presus de el. Și nimeni, absolut nimeni nu are parte de dragostea mea nelimitată, în afară de el.

Așa că atunci când am aflat că Vlad (care, apropo, este tizul băiețelului meu) – copilul prietenilor noștri Vero și Liviu, are un defect la inimioară (Tetralogia Fallot), care trebuie operat în următoarele luni – până când va împlini el un an, cel târziu, mi s-a frânt sufletul. Ca să ducă o viață obișnuită, să alerge, să țopăie în noroi și să se cațere în copaci, Vlad are nevoie de o mică ”reparație”. Care e posibilă, se poate face în Germania, dar vine cu un preț. Pentru Vero și Liviu, traiul normal al copilului lor costă 50.000 de euro, din care le lipsesc aproximativ 35.000, după ce și-au pus toate economiile la bătaie.

Vlad--avram-operatie-inima-donatie

Fiind și eu mamă și dorindu-mi în primul rând sănătatea copilului meu, le înțeleg eforturile pe care le fac pentru Vlad.

Și tot din perspectiva de părinte, îmi doresc să îl învăț ceva important pe Vlad al meu: el se poate bucura și de o pereche de pantalonași primiți de la prieteni cu copii mai mari în loc de o pereche nouă, dacă de banii ăia contribuie măcar puțin la fericirea (sau sănătatea) altui copil, așa cum e cazul acum. Nu sunt snoabă și decât să dau 400 de lei pe un leagăn nou de bebe, prefer să dau 60 de lei pe el la mâna a doua, că tot aia face (mi-a venit exemplul ăsta pt. că exact așa am procedat cu bouncerul cumpărat pentru el), diferența de bani însă poate merge către ceva ce e cu adevărat important.

Pentru aproape orice mamă din lumea asta copilul e ceea ce contează cu adevărat, mai presus de orice – carieră, bani, faimă sau alte bucurii. Așa că empatizez maxim cu Vero, care ar merge până la capătul lumii pentru Vlad, și vă cer ajutorul.

Pe GoFundMe, Vero și Liviu au pornit o campanie de strângere de fonduri pentru operația lui Vlad. Acolo sunt toate detaliile legate de problema lui de sănătate și acolo se pot face donații din conturile în valută (teoretic și din cele în lei, însă este ceva problemă la nivel de site) – direct cu cardul. Dacă preferați un tranfer direct în cont, puteți folosi conturile lui Liviu.

IBAN RO06INGB0000999906694094 – EUR
IBAN RO43INGB0000999903147011 – RON
Bank: ING Bank N.V. Amsterdam – Bucharest Branch
Owner: Liviu Adrian Avram Calescu
BIC(SWIFT): INGBROBU

În plus, pe GoFundMe puteți vedea în timp real câți bani s-au strâns și ce noutăți postează Vero și Liviu.

Vă mulțumesc pentru atenție și răbdare, și anticipat pentru ajutorul oferit inimii lui Vlad.

 

Comments

Oana • March 1, 2017


Previous Post

Next Post

Leave a Reply