Oana Kovacs

12

Colorarea unghiilor

sursă foto

Conform dicționarului online de sinonime sunt obsedată, chinuită, persecutată, urmărită, torturată și frământată.

Așa-i.

Problema unghiilor e esențială pentru persoana mea superficială și fermecătoare și dacă nu știu eu că unghiile mele arată cumva nu pot să dorm noaptea. Ba mi-a trecut prin cap și să-mi pun unghii false/gel, dar într-un final am renunțat la idee pentru că aș fi devenit obsedată de faptul că ele cresc și se vede urât… Plus că n-aș mai fi schimbat culoarea toată ziua, altă mare problemă ucigătoare de neuroni. Nicicum nu-i bine, așa că m-am decis să-mi fac armată.

De lacuri de unghii, evident. Și am un coșulet plin și le-ntind prin toată casa. Pentru că și activitatea asta de făcut unghiile este de relaxare, ține de mood-ul meu. Nu îmi aranjez unghiile oricând și oriunde. Trebuie să fiu zen ca să mi le fac french. Sau să mă uit la poze cu pin-up girls și să mi le fac (iar) roșii. Sau să mi le aranjez în timp ce ascult Friends ca să le fac maro-ciocolatii (identice ce cele din poza de mai sus). Asta ca să ne înțelegem că pentru unghii frumoase e nevoie de o stare de spirit armonioasă.

Așa că nu vă puneți nervoase și supărate să vă aranjați mâinile (știți și voi și Scarlet O’Hara știa că mâinile indică vârsta unei femei) pentru că nu o să iasă. Enjoy the moment! 🙂

Primul pas e să faceți pe fundal o altă chestie. Să meargă muzică, să meargă lecțiile de franceză, un roman audio, whatever works.

Pasul 2 e să le curățați și să le piliți pentru a le da forma perfectă. Cum vreți voi, nu cum dictează curentul de modă. Singurul curent de care aveți nevoie la unghii e ăla de aer ca să se usuce lacul mai rapid.

Pasul 3 înseamnă să aplicați un strat de protecție/top coat care să protejeze unghia.

Pasul 4 e să dați primul (sau singurul strat de lac), iar apoi al doilea.

Pasul 5 e să vă relaxați. 🙂

Și să vă exemplific. Eu îmi pregătesc unghiile cu serialul Friends pe fundal de cele mai multe ori, că asta mă relaxează pe mine. Stau în pat și mi le aranjez cum vreau (de cele mai multe ori stau acolo). Apoi îmi pictez unghiile după inspirație (ciocolatii adică :D). Când termin cu ele, pun un episod din alt serial (ceva nou) și pnă termin eu cu ale mele, unghiile-mi sunt uscate.

Să vă zic ultimul pitic ? 😀

Cum nu mai aveam Tina R. în Timișoara (as far as I know), am căutat pe net să văd dacă pot să fac shopping online. (Stați că are legătură, nu bat câmpii!) Și am descoperit că Tina R. s-a partenerizat cu Avon și dau cadou la fiecare tricou Avon Colors by Tina R. un lac de unghii Pro Nail +. Spre bucuria mea, tricourile-s 100% de bumbac, așa că ia vedeți ce am pe wishlist pentru următorul salar. Nu-i scump și pun mâna și pe-o ojă nouă. 😀

P.S. Prietena mea Timi, zisă și Dog are deja o parte din lacurile astea (pentru că ea e reprezentantă, deci ceva mai mult decât un muritor de rând), așa că m-a folosit ca să-i fac manichiura cu ele. Vedeți rezultatele în pozele următoare.

Comments

Oana • May 29, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Miss I. May 29, 2012 - 07:33 Reply

  Și eu tot așa fac, ceva muzică, vreun episod din Friends/The Mentalist și nu pot să le fac pe fugă, le fac încetișooor așa:D

  And this reminds me…am fost în weekend acasă și am stat ceva timp să mi le fac (roșii), iar a doua zi am ciobit una din greșeală și a trebuit să o repar. Replica lu’ mama a fost monumentală: ”Poate dacă stăteai mai mult timp să le faci, nu se stricau.” :”> :))

  • Oana May 29, 2012 - 08:33 Reply

   :)) Eu azi m-am facut cu al doilea strat la job =)). Hai c-am dat-o online :D.

 2. Gabitelu May 29, 2012 - 09:54 Reply

  🙂 mi-a placut cel mai mult ca ti le faci pe Friends :)) Eu n-am ritualuri, sunt mai pe fuga 😛

  • Oana May 29, 2012 - 10:04 Reply

   Eu daca sunt pe fuga (caci exista si o strategie numarul 2 :D) mi le fac fix inainte sa ies pe usa si mi se usuca pe drum :)).

 3. Savoir Faire May 29, 2012 - 15:04 Reply

  atat pictatul unghiei, cat si desenul pe mana mi se par niste adevarate provocari.
  Da’ provocarea suprema vine bine inteles atunci cand trebuie sa desenezi pe foaie de hartie o mana si sa scoti unghia in evidenta. 😀
  De obicei sunt atras de unghia grena,maro sau rosu decent.
  Imi mai place si unghia doar cu lac si marturisesc ca as desena chestii din astea ore intregi, dar din pacate nu prea am timp.

  • Oana May 29, 2012 - 22:22 Reply

   Rosu era culoarea mea favorita, acum m-am dat pe maro, dar my love for red will never die! 🙂

 4. Oana S. May 29, 2012 - 16:16 Reply

  The colour is to die for 😀

  Eu tocmai asta vreau să fac în minutele următoare, pun un episod şi manichiuresc :))

  • Oana May 29, 2012 - 22:23 Reply

   Oana, stii care-i culmea? Poza cu unghiile maro e de pe net, desi eu am forma unghiilor cam aceiasi (plus degete strambe) si maroul meu e IDENTIC! (Cand e dat in strat dublu :D.)
   Spor la manichiurit!

 5. Andra May 29, 2012 - 22:37 Reply

  Si eu am o gramada de lacuri. si imi place sa experimentez tot felul de chestii in materie de model si culoare :)) da cred ca cel mai mult imi place sa-mi fac fiecare unghie alta culoare 😀

  • Oana May 29, 2012 - 22:40 Reply

   Eu rar imi fac modele, in schimb cumpar la culori de nebuna :)).
   Acuma astept un rosu coral de la Avon. Abia astept!

 6. TheFly June 5, 2012 - 16:49 Reply

  Hmm si nimic cu pedichiura? 😀

  • Oana June 5, 2012 - 19:51 Reply

   Ufff, la aia nu prea mă pricep, ăsta-i adevărul.

Leave a Reply