Oana Kovacs

Colega mea de banca

Chiar daca am trecut cu cativa anisori de perioada in care aveam o colega de banca, sentimentul ca o anume persoana are acel rol l-am avut pana recent (pana vineri mai precis). E cam greu sa explic legaturile complexe prin care cataloghez eu o persoana drept coleg(a) de banca, dar o sa incerc sa ma explic :).

Primii mei colegi de banca au fost cei din primara cu care imparteam caiete, pixuri si creioane, ne intepam si ne impingeam, nimic iesit din comun, nimic memorabil. 

In gimnaziu in schimb, prin a 6-a, m-am mutat in banca cu prietena mea cea mai buna. Nu ca noi nu ne-am fi impins si nu ne-am fi intepat, dar ne-am amuzat, ne-am scris biletele (d’oh… de parca nu faceau toti asta), ne-am facut confindenta, am iesim impreuna dupa blocurile gri si ne-am imprietenit rau de tot :). In a 8-a am primit diriga noua si ne-a mutat dupa cum i-a tunat… eu am tras un planset jalnico-dramatic, am impresionat-o (nu-mi convenea baiatul cu care stateam) si a cerut altul sa stea cu mine (habar nu am de ce…) si s-a rezolvat – de atunci am stat cu cel mai funny baiat din clasa, permanent aveam ceva de povestit, radeam non stop, ne amuzam pe seama profilor si totusi niciodata nu am patit nimic aiurea, stateam in prima banca, deci nu cadea banuiala pe noi.

La liceu s-a schimbat treaba – in prima zi am facut cunostinta cu o fata, m-a rugat sa stam impreuna si a ramas batut in cuie. Dupa un timp am constatat ca nu e ok si m-am mutat cu alta, ca in clasa a 11-a sa fiu prietena foarte buna cu prima si sa ne mutam iar impreuna si sa ne facem de cap doi ani. Si timp de doi ani ne-am distrat contrazicandu-ne cu profii, “tiganindu-ne”, am fost ascultate, date afara din clasa, am copiat la lucrari sau le-am facut in parteneriat (daca ar stii profa de conta, sigur ar fi surprinsa!), am povestit un milion de chestii despre baieti si………. s-a terminat si cu liceul.

In facultate, nu mai aveam colega de banca… teoretic, ca practic lucrurile nu au stat chiar asa :)). A fost Ina, cu care veneam pe drum, chiuleam, ma enervam maxim ca nu era (nici nu este si slabe sanse sa fie vreodata) punctuala, ne certam, dar ne si faceam proiectele impreuna, veneam deodata la examene si imparteam materia de invatat (si nu doar noi doua :))). La cursuri jucam Tomapant si Avioane (plus un joc inventat de celelalte prietene ale noastre din faculta – o complicaciune cu vase, barci si alte minuni pe tiparul de avioane, care dura mai mult – numa’ bine cat o ora de curs). Am mers intr-o excursie in Europa in anul 3 si evident noi doua am stat impreuna in autocar, impreuna in camerele de hotel si una in patul de sus, alta in ala de jos in hosteluri. Dar s-a terminat si faculta…

Jobul la care eram din timpul facultatii nu imi oferea o relatie gen colegi-de-banca, dar la cel mai recent job am avut-o pe Alice – ea m-a invatat tot ce aveam nevoie sa stiu, ea a avut rabdare cand am intrebat-o de 1000 de ori aceiasi chestie neinteleasa, cu ea m-am combinat la mancare si ne-am incurajat reciproc sa bem apa si am tocat-o la cap cu diverse…

Acum… ma organizez singura si mi-e ciudat. Imi vine sa dau un anunt: fata sociabila, prietenoasa, 23 de ani impliniti, ma descurc cu o variatate mare de subiecte (filme, moda, cosmetice etc) – caut colega de banca URGENT!

Comments

Oana • January 25, 2011


Previous Post

Next Post

Leave a Reply