Oana Kovacs

7

Eu cu cine votez?

Sper că sunteți conștienți că în mai puțin de o lună we kiss Băsescu bye-bye. Asta înseamnă că trebuie să vă mișcați fundulețele de acasă la secția de votare și să luați un buletin de vot cu care să intrați în cabină, de unde veți ieși cu el neștampilat, cu o ștampilă sau mai multe, depinde cum vă gestionați voi nervii legați de țărișoara asta.

cu-cine-votez

sursă foto

Voiam să vă povestesc că aseară, cineva, nu dau nume, s-a gândit să-mi facă o farsă legată de o campanie cu un banner pentru unul din candidați. Plătit… cât să-mi recumpăr mașina, dacă aș dori să mi-o vând eu mie. :))

Să vă intre bine în cap reacția mea: la propunere am zis nu. La auzul sumei am zis tot nu. Motivul e că nu are ce căuta politica aici pe blog. Ăsta e cel principal, dar există și unul secundar. În poveste, candidatul cu bannerul era fix cine sper din suflet să NU câștige. Aș lua banii sau aș promova clar pe blog persoana cu care voi vota? Nu. Cel puțin nu acum, nu azi, nu în campania asta. Aș fi o ipocrită să spun că la fel aș proceda și peste 10 ani pentru că nu știu în ce situație o să fiu. Poate o să strâng banii pentru studiile copiilor mei și o să-mi înghit principiile, nu știu ce să zic.

Cert e că acum n-aș scrie și n-aș pune banner pentru nimeni, absolut nimeni. Dacă aș face asta, conștința m-ar obliga să închid blogul a doua zi. Dacă aș face asta pentru candidatul ăla care sper din suflet să nu câștige, consider că mi-aș da foc la valiză în fața voastră.

Nu de alta, dar am sentimente foarte puternice față unul din candidați. Adică și dacă ar crăpa (da, la aia mă refer) în direct la TV nu mi-ar părea rău o secundă.

Cred că votul meu din turul 1 va fi irosit, dar o să-l dau aproximativ din convingere (nici măcar acest candidat nu mă dă pe spate 100% și nu mi-a câștigat încrederea așa cum ar trebui). În turul 2 o să aleg răul mai mic. Nu știu cât de clar se poate citi printre rânduri, dar pentru mine e suficient.

Dacă par cetățeanul turmentat, care nu știe cu cine vota, vă invit să vă spuneți părerile legate de ce se-ntâmplă și ce direcție ați vrea să existe în România.

P.S. Nu sunt nici pe departe expertă în politică, dar aș zice că un minim de informație referitoare la situația prezentă îl am.

Comments

Oana • October 17, 2014


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Ioana October 17, 2014 - 09:33 Reply

  Ce subiect sensibil ai ales … Inca habar n-am cu cine o sa votez. Dupa cum ai spus, va trebui sa aleg raul cel mai mic. Dar care e raul cel mai mic ?? Stiu insa ca voi merge la vot, asta nu se pune in discutie. E un drept pe care il am. Daca as fi trait acum 100 de ani si femeile nu ar fi avut drept la vot oare cum m-as fi simtit ?

  • Oana October 17, 2014 - 10:06 Reply

   Pentru mine personal, raul cel mai mare e foarte clar si foarte mare. N-as vrea sa dau nume ca nu vreau sa influentez sau sa fac politica pe blog. 🙂

 2. Roberts October 17, 2014 - 09:54 Reply

  e cam aiurea ca am ajuns sa gandim asa ceva: sa alegem raul cel mai mic. normal ar fi sa alegem binele cel mai mare, binele cel mai bun. cat despre banner, suna tentant (financiar vorbind) dar nu se remuza totul la bani. e vorba aici si de constinta, de atitudine, de principii. azi pui un banner, maine ii dai in cap unuia pentru ca ai nevoie de 3 lei. sa vedem cine va iesi si ce va face de-acu inainte, ca se duca tara asta de ripa….:(

  • Oana October 17, 2014 - 10:08 Reply

   Da, e foarte trist ca trebuie sa alegem raul mai mic, asta ma frustreaza foarte tare si pe mine.

 3. razvangiula397 October 17, 2014 - 10:46 Reply

  e alegerea ta sa nu faci politica pe blog, dar cred ca nu e neaparat ceva rau in a face politica, intelegand prin asta cate un articol din cand in cand. (ofcors, depinde pe cine sustii :)) )

  legat de bannerul pe bani… normal sa nu accepti de la unul pe care nu il suporti. in rest… depinde de relatia ta cu blogul tau propriu si personal.

  oricum, m-ai facut atent la problema asta, e de vazut cum se vor imparti oamenii din online dpdv politic.

  ah, si ca sa iti raspund la intrebare, si eu sunt in aceeasi situatie, cu vot probabil irosit in primul tur si apoi… vot anti iliescu.

  • Oana October 17, 2014 - 11:00 Reply

   Nu as vrea sa fac politica pentru ca as vrea sa fie un loc de relaxare asta. Si de la politica se isca discutii de care nu am nervi. Plus ca nu ma consider atat de informata incat sa pot sa sustin niste discutii ca lumea.
   Inteleg unde bati cu votul, da, I feel you. :))

 4. Adrian Lazar November 3, 2014 - 22:24 Reply

  Monaarhia salveaza Romania 🙂

Leave a Reply