Oana Kovacs

tinuta-business-kurtmann
6

Ceva ce nu-mi dă pace

Acum doi ani m-am decis: îmi place să mă machiez, îmi place să le machiez și pe alte fete, mă apuc să învăț și să fac și niște bani din asta.

Mi-am cumpărat pensule, farduri, am studiat tehnici, mi-am făcut board de machiaj pe Pinterest, am citit despre cosmetice, ingrediente, calitate, culori, nebunii și… am machiat câteva gagici pentru evenimente și pe mine toată ziua bună ziua (că doar mă și vedeam ceva învățăcel rătăcit printre machiaje). Și m-am pătat pe o pereche de blugi cu fond de ten.

Da, probabil vă întrebați care-i faza cu pantalonii aici. Păi, după zeci de spălări, pantalonii ăia încă au pata de fond de ten pe ei, iar ideea că îmi pun pe față ZILNIC ceva ce nu iasă după n spălări la mașină dintr-o bucată de bumbac mi-a potolit setea artistică.

În continuare îmi place să mă machiez, dar nu mi-e rușine cu mine nici cu fața… goală (nu că mi-ar fi fost înainte, ha, ha). Mă fardez când am chef, în mod special la ocazii, folosesc CC cream destul de des (e ceva mai ușor, zic eu, decât fondul de ten), și mi-am încheiat cariera de makeup artist dinainte să o încep.

Nu vă temeți, încă ador machiajele frumoase, dar mi-am dat seama că prefer să nu fiu profesionistă și să nu fac bani din așa ceva într-o lume în care ambalajul omului contează excesiv. Și-acolo unde fetele de 12 ani stau ascunse sub un strat de-un deget de fond de ten. Mai răruț că-i mai drăguț, îngrijire de calitate și va fi mai puțină nevoie de măști. (Acuma nici să nu credeți că le condamn pe cele care fac bani din așa ceva – chiar deloc, banii tuturor trebuie să circule, nu-s ipocrită, doar că mi-am conștientizat limitele mele în domeniu.)

Și-așa, fără ”vopsele” pe față (zero adică!), mi-am făcut poze într-o ținută business, achiziționată special pentru ocaziile în care trebuie să fiu mai elegantă și să apar în diverse situații oficiale. Dacă data viitoare când mă îmbrac așa voi purta machiaj sau nu, rămâne de văzut. (99% că voi purta, dacă situația o cere nu voi dori să fiu intimidată de ideea că mi se văd petele de pe frunte de la emoții – asta pățesc eu când sunt stresată.)

Mulțumesc, Cristi, pentru fotografii (inclusiv câteva pe film, ard de nerăbdare să le văd!) și Kurtmann pentru fustă și cămașă, ambele de vis!

(Pantofii și-i amintește cineva? I-am cumpărat în cele din urmă și m-am măritat în ei! :) )

fusta-zara-kurtmann tinuta-business-kurtmann camasa-zara-bumbac-business-kurtmann

 

Comments

Oana • October 9, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

 1. 2peu77 October 9, 2015 - 22:36 Reply

  Unde sunt facute pozele?
  In prima poza esti in cea mai sexi ipostaza de cand te citesc eu. As spune ceva mai deocheat dar stiu ca te-ai maritat :)

  • Oana October 10, 2015 - 19:05 Reply

   La Flonta, langa Timisoara, sunt facute pozele. :))

 2. lucia October 11, 2015 - 21:49 Reply

  Ai încercat cu demachiant?
  Nici eu nu prea folosesc fond de ten. Lotiune nuantatoare sau doar crema hidratanta.

  • Oana October 12, 2015 - 08:56 Reply

   Nu, ca port pantalonii doar prin casa. Dar daca nu iasa “minunea” din fibra dupa detergent si alte dracovenii de rufe, nu ma simt confortabil sa o am pe fata zilnic.

 3. lucia October 11, 2015 - 21:52 Reply

  PS : mișto ținută.

Leave a Reply