Oana Kovacs

10

”Cele zece mii de dorințe ale împăratului” de Jose Freches

Am cerut cartea aceasta în cadrul campaniei Cartea Călătoare de la All cu gândul la o prietenă bună, iar după ce ea va termina să o citească, se va îndrepta spre Iulia, iar apoi… va călători mai departe.

”Cele-zeci-mii-de-dorințe-ale-împăratului”

 sursă foto

Înainte să citesc cartea, mă așteptam la multă istorie și o grămadă de informații relativ greoaie despre cultura chineză. Le-am primit, doar că grămada de informații se referă mai degrabă la cultura de… alcov! Cum nu știam ce exact e ”clopoțelul birman” și cu bună intenție am evitat să mă documentez, mi-am zis că o să aflu citind. A fost o experiență, să o numesc așa… incitantă! 🙂

”Cele zece mii de dorințe ale împăratului” e o carte încărcată de erotism! O să citiți despre sex în doi sau… sex în grup, mai precis în 7. Și în alte combinații, dar nu vreau să vă vând toate ponturile chiar :)).

Jose Freches mi-a demonstrat prin cartea asta că societatea chineză de secol XVII nu era foarte diferită de cea de acum, doar că mijloacele de propagare ale informației erau total diferite. Ca să nu mai zic de faptul că împăratul avea niște angajați, numiți ”Pensule Roșii” care însemnau fiecare partidă fierbinte a sa în cele mai mici detalii, înregistrând totul, de la tehnici până la sunetele scoase de parteneri în timpul acțiunii.

Dacă sunteți mai pudici, nu vă îngrijorați, cartea nu e vulgară. Nu veți vedea niciun cuvânt urât, ci doar metafore care vă vor pune pe gânduri (cred eu).

Nu e ca și cum n-aș fi știut că oamenii făceau sex și atunci, dar m-a impresionat să văd cum era tratat subiectul și cât de important era pentru societatea chineză.

 Dacă vreți literatură erotică scrisă de un contemporan, citiți deci  ”Cele zece mii de dorințe ale împăratului”, tare am impresia că o să vă încânte.

Comments

Oana • April 26, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. roberts April 26, 2012 - 08:28 Reply

  eu abia astept:)

  • Oana April 26, 2012 - 09:15 Reply

   Hi, hi, o sa vina :).

 2. crinutza April 26, 2012 - 14:22 Reply

  si eu vreau sa zboare si spre mine cartea asta 🙂

  • Oana April 26, 2012 - 14:44 Reply

   Ufff, e complicat. Esti in grupul All? Ca deja sunt vreo 5 oameni pe lista de asteptare si ar trebui sa o iei din Bucuresti sau Iasi parca :D. Te bag in grup, e ok?

   • crinutza April 26, 2012 - 16:07 Reply

    Lasa ca mi-o cumpar cu voucherul ala 😛

 3. Andra :) April 26, 2012 - 15:49 Reply

  N-am mai citit de mult un roman erotic, iar asta pare o recomandare buna 🙂 Foarte faina coperta

  • Oana April 27, 2012 - 07:53 Reply

   Da, e frumoasa coperta.

 4. adizzy April 26, 2012 - 18:33 Reply

  cartea asta e pe lista mea de citiri de 100 de ani 🙂 acuma si mai mult o vreau, numa sa termin ce am de citit si ma apuc de cumparaturi de carti…iar 🙂

  • Oana April 27, 2012 - 07:53 Reply

   Vezi ca o poti cere pe grupul All.

 5. Topul cărților din 2012 | Oana Kovacs

Leave a Reply