Oana Kovacs

7

Cele 10 minute

Sigur știți despre cele 10 minute. N-au nici cea mai mică legătură cu cele 11 minute ale celebrului Paulo Coelho și mai mult ca sigur că se manifestă în toată lumea la fel.

E vorba de cele 10 minute de care are nevoie un om pentru a pleca undeva.

Când e vorba de un bărbat, cele 10 minute sunt de multe ori maxim 5, până-și trage un tricou pe el și-și dă cu mâna prin păr și aruncă o privire în oglindă. De obicei estimează cu 5 minute în plus, poate chiar de dragul de a sublinia apoi că a fost mult mai rapid.

Când e vorba de o femeie, cele 10 minute se dilată. În timp normal se pot observa mici iregularități în măsurare, dar în universul feminin, cele 10 minute sunt absolut normale. Femeia trebuie să se gândească în primul rând la lenjeria intimă, cum să o asorteze și alte bazaconii. Apoi își va alege ciorapii și după ce va alege un top sau o fustă, una din cele două piese va fi aruncată în dulap și înlocuită cu minim 5 alte piese aproape identice pentru că ceva sigur nu se leagă în outfitul ei. După ce se va hotărî cum se îmbracă, este obligatoriu să încerce toți pantofii care s-ar putea asorta, că doar nu se va duce undeva neasortată. După pantofi, alegerea genții va fi instantă, va dura doar un pic să-și mute toate cele necesare din ultima geantă folosită. Machiajul nu va lua mult timp – un maxim de 5 minute feminine, în care e foarte probabil ca el să audă niște dumnezei din baie pentru că ea nu a tras o linie perfectă cu tușul. Rujatul merge rapid și parfumul e the final note dacă doamne-ferește nu pătează, caz în care ar trebui să o ia de la capăt cu procesul desfășurat în cele 10 minute. Părul se rezolvă relativ rapid dacă fusese precedent aranjat, dacă nu, 5 minute în plus vor fi suficiente, nimic mai mult. Înainte de a ieși din casă, o ultimă privire în oglindă e obligatori și gataaaaaaaaaaaaaa! Doar 10 minute. Dacă pe ceas a trecut o oră și jumătate, sigur e ceva în neregulă cu el, probabil bateriile ar trebui schimbate…

Comments

Oana • January 10, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. andrei January 10, 2012 - 09:40 Reply

  de fiecare data cand trebuie sa plecam undeva, ii spun prietenei sa inceapa sa se pregateasca ca 1.5 ore inaite. Si atunci intarziem.
  Cel mai mult am asteptat aproape 3 ore, cand trebuia sa se pregateasca pentru o nunta.
  Sunt curios cat va dura la nunta noastra…:P

 2. adizzy January 10, 2012 - 12:44 Reply

  sa stii ca am reusit odata in 15 minute sa fac dus si sa ma imbrac, dar numai o data si nu eram asa fana make-up pe atunci :)) acuma o vai,cel mai mult timp pierd la "nu am cu ce sa ma imbrac"

 3. Oana January 10, 2012 - 17:56 Reply

  Andrei, o sa fii atata de emotionat ca nu o sa mai stii nici cum te cheama, dar mai cat timp a trecut. Cred eu. Si sper, ca asa e cel mai frumos :).
  Adriana, am mai avut si eu ”succesuri” din-astea, dar n-am aratat tocmai flawless cand am iesit pe usa :D.

 4. Diana January 11, 2012 - 23:04 Reply

  Eu am noroc la capitolul ăsta că sunt practică.
  Singura problemă e să am timp de duș, la haine și aranjat sunt rapidă.

 5. Monica January 12, 2012 - 05:08 Reply

  uite exemplu clar aici: sunt in picioare de la 5 jumate si de atunci ce fac? citec bloguri si beau ceai:)):)) pe jumatate imbracata, pe jumatate in pijama, deci…

  si la si 30 ar trebui sa fiu deja in statie:)):))

 6. Oana January 12, 2012 - 07:53 Reply

  Diana, si eu is destul de practica, dar cand mergem intr-un loc mai fancy… imi trece :)).
  Monica, I feel you! Si eu fac asa de multe ori :)))).

 7. Paul January 12, 2012 - 17:22 Reply

  Adevar graiesti, si tu dar si poza…mie nu imi ia mult sa ma pregatesc, imi ia mult sa ma pornesc (mai ales daca lucrul respectiv cu e urgent)…asa ca, atunci cand x ma suna sa vada cat mai am pana ajung ii zic ca sunt pe drum si sper sa nu ma intrebe "mai exact" :)) ca respunsul ar fi "imediat ies pe usa" 😀

Leave a Reply