Oana Kovacs

15

Ce se scrie pe net

Pe orice pagină de net, fie că e de știri, sport sau femei, sau pe tot felul de forumuri sau bloguri, oamenii-s liberi să-și scrie părerea.
Încep să mă întreb dacă merită libertatea asta sau ar trebui să dea un test psiho întâi, ca la permis. Nu, nu-s rudă cu Hitler și nici nu-i susțin opiniile dar nu mi se pare normal să găsesc bloguri ale supremației albe (nu dau link, am reportat când a fost cazul), comentarii la știri în care oamenii care scriu propun să se adune cât mai mulți să meargă să mai măcelărească niște țigani (tion, this is you!), tot felul de tâmpenii cum unii ar trebui să fie omorâți și zeci de posturi în care userii se fac albie de porci. Mi se pare de tot rahatul!
E clar că internetul nu educă, dar puțin control nu cred că strică. 
Mie îmi place să citesc și comentariile la multe postări de pe bloguri, dar când văd că ( ) commentatorii se înjură și se fac în toate felurile, iar blogerul nu ia atitudine, m-a pierdut de client. Nu pierd timp prețios să citesc cum se terfelesc ei. Pe site-uri de știri, să nu mai zic, mi se pare rușinos să permită anumite comentarii, dar nu-s eu angajata lor și nici obligată să-i citesc așa că nu văd de ce mi-aș bate capul, opțiuni există :).
Voi ați renunțat vreodată să citiți vreun site din cauze de limbaj nepotrivit?

Comments

Oana • August 19, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Miştotică August 19, 2011 - 22:58 Reply

  Ţi se pare ofensator că unii oameni pur şi simplu nu-i mai suportă pe "descrrâminaţi", dar nu ai nici o atitudine când aceeaşi "descrrâminaţi" se mută într-un apartament dintr-o clădire isotrică şi încep să arunce cu pungi pline de căcat în uşile vecinilor, când îi bat pe bătrânii proprietari din clădirea respectivă, când îi ameninţa că-i omoară dacă nu le vând proprietatea pe 10 lei ş-un kil de ţuică. Astea toate se petrec sub nasul impasiv al autorităţilor, de multe ori şpăguite.
  Te irită o reacţie la o situaţie gravă, nu şi problema în sine. Trist…
  Vreau să-ţi pun o întrebare, sub forma unei probleme existente: Dacă ai avea 65-70 de ani şi ai avea problemele descrise mai sus cu neintegraţii, ce ai prefera? Corectitudinea politică şi "aparent" morală sau o acţiune fermă, din partea unor oameni revoltaţi de ce cele ce ţi se întâmplă?
  PS: Ca să elimin orice suspiciune, nu sunt rasist, xenofob sau ce plm de etichetă se mai lipeşte în fruntea unui om, căruia nu-i place ceea ce se petrece sub sloganul: nu discriminării, dar numa' dintr-o parte, că ăilalţi pot face orice vrea p*** lor!

 2. iri August 20, 2011 - 06:25 Reply

  pe mine ma amuza bloggerii aia care sunt bucurosi cand au hateri care ii injura:)) asa isi masoara ei succesul 😀 ce ratati…:|

 3. Oana August 20, 2011 - 08:22 Reply

  Miștotică, mi se pare urât să inciți la ură, crime și din-astea. Ce fac țiganii cu casele din centrul Tm e un căcat și autoritățile-s mână-n mână cu ei, altfel nu înțeleg de ce nu fac nimic. La fel de revoltată îs pe ăia care înjunghie femei, pe ăia care violează babe și pe românii și țiganii care fac tâmpenii în Europa de avem o faimă exemplară… Dar nu mi s-ar părea corect nici italienii să zică ”Hai să îi omorâm pe români”, nici noi ”Hai să îi omorâm pe țigani” etc. Din partea mea, legea să se aplice peste tot, indiferent de culoare sau alte minuni. Ok, nu-s de de acord nici cu political corectnessul dus la extrem, să nu poți deschide gura, dar nici cu incitarea la ură.
  Iri, pe mine m-ar enerva să intre cineva zilnic pe blog să se țigănească cu mine. Îs pe tarlaua mea, ce Dumnezeu? :))

 4. alicee August 20, 2011 - 10:29 Reply

  Eu citesc intotdeauna cateva pagini pe blogul/site-ul pe care intru si clar limbajul e cel care ma face sa stau sau nu!

 5. Gerhald August 20, 2011 - 12:40 Reply

  Injuraturile sunt prezente pe toate site-urile din Romania. Mai enervante decat injuraturile sunt reclamele mascate postate la toate stirile. La un moment dat exista pe adevarul.ro un nenica ce anunta la fiecare crima si viol ca vinde linii de facut covrigi.

  Cat despre tigani, culoarea pielii prosteşte: http://bit.ly/kuIZ6q

 6. hapi2233 August 20, 2011 - 14:41 Reply

  Subscriu la ce a a spus Iri si in plus am de adaugat ca am mai zis-o de multe ori si chiar mi-am atras critici dar asta nu conteaza. Nu tolerez extremismul de nici un fel. Ala de pe net il raportez daca pot iar daca mise intampla ca in realitatea de zi cu zi un om sa ameninte sau sa injure, iau si atunci atitudine.
  Nu am frici….din anumite motive -si mai alespentru faptul ca stiu ca nu traim intr-o republica bananiera. Libertatea trebuie sa includa si responsabilitate, altfel….hai sa ne inchipuim unde ajungem….
  Eu nu poposesc deloc pe acele siteuri de care spui tu
  Vorba aia: daca intrii in troaca, te papa porcii

 7. Miştotică August 20, 2011 - 15:23 Reply

  Şi când legea nu se aplică ( în speţă, cazul de faţă)? Aştepţi ziua în care va veni cineva care să o pună în aplicare? Şi doar de dragul de a respecta nişte drepturi ale unor persoane, care la rândul lor, se pişă pe drepturile tale?
  Oricum, reacţiile astea tot mai vehemente ar trebui să dea cuiva de gândit. La modul serios. Altfel, nu va mai trece mult până când lumea va începe să-şi facă singură dreptate. Ş-atunci să vezi haos.

 8. Oana August 20, 2011 - 17:02 Reply

  Gerhald, reclamele alea mi se par așa stupide.
  Miștotică, dacă legea nu se aplică, fiecare să ia dreptatea în mână, adică nu numai unii contra altora. Nu mi s-ar părea fair noi să avem așteptări ca străinii să ne mângâie pe cap și să ne tolereze prostiile, nici țiganii să cumpere low cost casele istorice prin știm noi ce metode. Nu mă înțelege greșit, nu merg pe ideea că trebuie să tolerăm orice de dragul political corectness-ului, dar mă enervează ca naiba ăia care direct sar la bătaie și aduc injurii ei așa că se trezesc șmecheri.

 9. ex-silentio August 20, 2011 - 20:13 Reply

  Atâta vreme cât instigarea la ură rasială și alte asemenea prostii rămâne în online și nu se traduce prin fapte, nu e așa grav.
  Eu raportez de fiecare dată când găsesc bloguri sau comentarii care instigă la ură, violență, etc. Din păcate, la unele site-uri de știri butonul de "raportează ca inadecvat" este doar de formă, sau lipsește cu desăvârșire.
  Nu cred că a-ți face singur dreptate este o soluție.

 10. Oana August 21, 2011 - 00:28 Reply

  Da, atata timp cat nu se pune in practica e ok si pe net se poate raporta :).

 11. paispe net August 24, 2011 - 01:00 Reply

  Sa te uiti pe de-al de libertatea si siteuri asemanatoare. Post despre Bianca Dragusanu?
  Gigel1: Bianca e proasta
  Gigel2: Si e si curva, luamiar ***la
  Gigel3: @Gigel1, Gigel2: ce bwa steti jmekery? …si faza e ca nu m-am lecuit, cam o data pe saptamana tot le mai intru prin cotet.
  Strict legat de blogosfera si limbaj pe mine ma pierd rapid de client blogurile gen porn-filozofic, jurnal de curva, jurnalul sexual a lui Costica.

 12. Magico August 24, 2011 - 09:02 Reply

  Felicitari. Acest articol a fost prezentat pe http://www.magico.ro la sectiunea Blogbuster:

  http://tinyurl.com/3roo6js

 13. Oana August 24, 2011 - 09:08 Reply

  Multumesc.

 14. Diana August 25, 2011 - 22:12 Reply

  În mare parte nu le-am citit din start.

  În schimb am renunțat să mai citesc loguri pentru că am realizat că… nu am cu cine vorbi. Că persoanele pe care le consideram OK, de fapt nici nu erau capabile să asculte și să înțeleagă argumentele cuiva…

 15. Oana August 25, 2011 - 23:25 Reply

  Diana, asta cu argumentatul e a biiiiiiiiig issue. Majoritatea oamenilor chiar nu stiu sa argumenteze :(.

Leave a Reply