Oana Kovacs

14

Ce înțelege ING prin customer care

Deci am avut o relație bunicică cu ING până în seara asta când îmi venea să dau cu ei de pereți și cu angajații lor impertineți care tratează clienții de sus.
Introducere: prin anul II sau III ni s-a băgat pe gât cardul ING odată cu Eurocardul. Nu puteam să refuz dacă vroiam Eurocard, așa că vrând-nevrând mi l-am făcut. Cardul l-am folosit, evident, destul de puțin, din moment ce nu l-am făcut eu cu bună intenție.
Oricum, în ultimele două luni am primit bani pe el, am scos bani de pe el etc. Așa că într-o zi am mers la ING Centru (sau cum s-o numi) să întreb ce se întâmplă când expiră cardul. Domnișoara îmi spune foarte senină că dacă expiră în 30/11/11, după 20/11/11 pot să merg la ING Gară să îl ridic pe cel nou. Eu nu cerusem unul nou dar nu am zis nimic… Îmi fac timp, îmi întrerup activitățile etc și efectiv zbor azi până la ING Gară (după ce prietenul meu fusese informat la ING Reșitei că ORICE ING e deschis până la ora 18) după ce o amică m-a informat că ING Gară închide la 17:30. Ajung acolo fericită că în sfârșit voi reuși să îmi scot banii (max. 250 de euro)  și pot să merg liniștită la zumba și apoi la cumpărături. Da, STĂTEAM în banii ăia, ai mei, produși de mine. 
La ING Gară ajung după 17:20 și observ că într-adevăr domnișoara de la ING Reșiței a vorbit prostii, în mai puțin de 10 minute se închidea. Intru și cer cardul. Dau buletinul și doamna mă anunță foarte senin că nu există niciun card. Îi explic frumos că nu se poate, că în urma verificării cardului, colega ei m-a trimis aici (oricum la mama naibii față de mine pentru că nu se poate trimite cardul la cea mai apropiată filială, să se miște clienții, mișcarea e sănătoasă…) după data de 20 noiembrie după card. După o reverificare, sunt informată că nu mi s-a emis alt card pentru că nu am folosit destul cardul. Îi explic doamnei că mă plimb aiurea și că plimbarea până la filiala aia mă costă două ore importante. Explicația: ”Dacă n-ați folosit destul cardul nu vi se face altul și colega  a presupus greșit.” Ok, pentru că ea și-a dat cu presupusul eu am pierdut 2 ore care nu era libere pentru mine! Îi explic că e ok, înțeleg deși mi se pare o lipsă de respect să fiu prost informată și vreau un extras de cont și banii, suma completă. Răspunsul: ”Extras de cont nu vă pot da pentru că nu am acces la datele dvs. și banii nu vi-i pot da pentru că nu eliberăm numerar, puteți să îi scoateți de pe card.” Ok, deja îmi sărise muștarul, dar îi explic frumos că NU AM CARD pentru că am fost informată prost de o altă angajată a lor că o să am!!! Mi se răspunde foarte senin: ”Mergeți la ING Take Ionescu.” în condițiile în care de acolo la ING Take Ionescu se fac minim 45 de minute, nu aveam timp de plimbări și ei oricum închideau! 
Îi explic doamnei că serviciile lor sunt o bătaie de joc pentru clienți, că am pierdut două ore importante din timpul meu din cauza lor și că repede nu mă pot întoarce după alt card. Și mă trimite iar la ING Take Ionescu. Ca în filmele cu proști. Între timp apare și un domn, ceva șef bănuiesc să îmi explice că nimeni nu îi de vină că aia de la ING Centru a presupus că mi se face alt card, mi-a repetat aceleași informații, de parcă eram maimuță și nu înțelesesem din prima. I-am explicat frumos că serviciile lor sunt execrabile, clienții pierd timp important și bani umblând la N filiale ale lor pentru că sistemul lor e penibil. Și i-am explicat că sunt foarte supărată că am pierdut ore bune și m-am plimbat aiurea prin oraș ca să aflu că nu am acces la datele mele și la contul meu și la banii MEI pentru că ei au un sistem de rahat (ok, nu m-am exprimat folosind cuvântul rahat). Din nou mi s-a explicat că nu mi s-a reînnoit cardul pentru că nu l-am folosit destul. L-am întrebat dacă este un reproș, sincer așa suna, el mi-a spus că asta e o explicație (dată de N ori de parcă n-aș fi înțeles din prima) și din cauza mea se întâmplă asta.
Într-un final am cerut un nou card care mi-l voi ridica tot de la ING Gară (pentru că cei de la Politehnică aparțineau de ING Gară, fix în drumul meu NU este și mi s-a refuzat din start trimiterea cardului la o altă filială) pentru că mi-e efectiv IMPOSIBIL să ajung la ING Take Ionescu în timpul zilele lucrătoare în cadrul orelor de program și risc să râmân la nesfârșit fără banii mei. Evident, odată ce îmi intră ultimii bani pe care îi aștept pe card, îmi iau extras de cont, scot tot și închid contul. Sunt curioasă dacă va trebui să plătesc ceva pentru că domnul de acolo mi-a spus foarte senin că nu mă costă nimic (presupun că nu a calculat comisioanele…).
Ok, deci eu până acuma am avut contact cu 3 filiale ING, una unde am fost prost informată în legătură cu cardul, una unde am fost prost informată în legătură cu orarul (prietenul meu defapt, care întreba pentru mine) și una unde mi s-a vorbit de sus explicându-mi că eu sunt vinovată defapt pentru ceea ce eu numesc incompetență a angajaților ING și sistem de organizare defectuos. În plus, am fost trimisă la al 4-lea ING ”Dacă chiar vă trebuie banii.” Nu, nu îmi trebuie, vreau să îi am în mână și să mă uit la ei, în rest trăiesc cu aer și cu dragostea ING.

Eu una tai toate relațiile cu ING, no more lovin’ for them, abia aștept să scap de ei și de serviciile lor execrabile. Sunt absolut dezgustată. Customer care = ZERO. Și deși le-am explicat angajaților ING Gară că eu, din perspectiva clientului mă simt batjocorită, ei au insistat să îmi explice că eu nu înțeleg sistemul. 
Io zic că sistemul ING e de căcat, na!
Ați pățit faze de genul ăsta? Dacă da, la ce bănci? Cum ați rezolvat?

Comments

Oana • December 2, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. adizzy December 3, 2011 - 00:58 Reply

  ioi…sorry ca patesti dinastea 🙁 si eu am zis ca divortez de brd, dar nu mai stiu motivul

 2. Marian December 3, 2011 - 04:36 Reply

  everybody has a bank that loves him :))

 3. ioanamiroiu December 3, 2011 - 08:29 Reply

  Eu am avut contact cu BCR şi BRD, iar la BRD am renunţat acum pentru că nu mai am nevoie şi de serviciile lor. N-am avut probleme cu ei, sper să nici n-am, ca să-mi păstrez nervii intacţi. 😛
  Îmi pare rău că te-au pus pe atâtea drumuri 🙁

 4. Oana S. December 3, 2011 - 08:54 Reply

  Wow 🙁 Mai am colegi la facultate care au probleme cu ING acum, nu ştiu ce neînţelegeri sunt între ING şi facultă şi ei suferă!

 5. hapi2233 December 3, 2011 - 09:37 Reply

  Draga Oana, in Romania bancile si restul "serviciilor" nu sunt interesate de CALITATE. Noi avem o mie de filiale de incompetenti pentru ca angajatii sa ia salarii , nu neaparat sa rezolve probleme.
  Altfel- de sistem computerizat s-a auzit pe acolo? Cat timp si nervi am pierdut si eu cu bancile…….Nu, nu cred c-au auzit

  Aici daca am un card si exista 12 filiale ma pot prezenta la oricare dintre ele pentru a ridica bani sau a solicita informatii. Mai mult, sunt sunata sau instiintata pe mail daca apar noutati

 6. Mihaela Alexandrescu December 3, 2011 - 09:43 Reply

  Eu am incercat sa imi fac un card de credit la Raiffeisen, nu cu multi bani pe el, vreo 4000 de lei si mi-au respins cererea pe motiv ca "abonamentul la telefonul mobil nu e pe numele meu". In afara de faptul ca nu mi-a zis nimeni ca asta e o conditie (daca mi-ar fi spus nu m-as mai fi chinuit sa obtin adeverinte si alte alea de la serviciu si sa fac 3 drumuri la ei)iar eu chiar n-aveam chef sa ma duc la vodafone sa schimb abonamentul tocmai pentru ca aceasta conditie mi se parea stupida. Desi tipei i se parea ciudat ca n-am abonamentul pe numele meu (i-am explicat desi n-o interesa ca sotul meu avea deja un abonament la vodafone si avea conditii mai bune ptr ca era client de 10 ani sa mai faca unul si plus de asta eu aveam si piciorul in ghips in perioada aia, chiar nu e ciudat deloc ca n-am abonament pe numele meu). In fine, dupa ce m-au refuzat ei, m-am dus la prietenii tai ING care erau exact langa (am ales bancile dupa ce filiale aveau langa cladirea unde lucrez nu dupa oferte :D). Pana acum n-am avut probleme cu ING desi au niste dobanzi si comisioane nesimtite (cu care am fost, evident, de acord).

 7. Cealaltă Ancuţă December 3, 2011 - 11:59 Reply

  Mi se pare absurdă, prostească, nesimţită faza. La Transilvania şi Raiffeisen (cu care lucrez eu) mi se reînnoieşte cardul chiar dacă nu prea le folosesc, iar atunci când era dat spre schimbare şi eu aveam nevoie de bani m-am dus frumuşel cu buletinul la ORICARE filială şi mi-am scos bani (desigur, cardul mereu trebuie să-l ridici de la filiala care ţi l-a emis ori dacă depui o cerere înainte de termen, la cea la care ai depus cererea).

 8. Ana Q. December 3, 2011 - 12:41 Reply

  Eu folosesc ing tot din vremea studentiei. am si homebank de la ei, acum mi-au dat gratuit un program care te anunta prin sms cand se retrag sau se depun mai mult de 200 de lei pe card. Singurul lucru pe care il iubesc la ing e ca tu operezi banii, tu depui, tu scoti, e totul automat, nu depind de o tanti de la ghiseu care oricum si de aici pleaca cu 1 ora mai devreme decat e afisat pe programul din geam.
  imi pare rau penru cele intamplate si pt ca te-au pus pe drum.

 9. INTJ December 3, 2011 - 13:31 Reply

  @Oana & hapi2233

  angajatii din bancile din romania sunt obligati sa respecte doua regulamente foarte stufoase, pline de chichite: cel de la BNR si cel intern al bancii angajatoare. orice incalcare, oricat de mica, a oricarei prevederi din cele doua … te poate lasa somer cu ochii-n soare. in plus, accesul la informatie e limitat/restrictionat (vezi "securitatea informatiei", secret de serviciu/departament/etc.) … de unde rezulta situatii stupide ca cea descrisa de Oana. aia 9 ani mentionati in comment-ul anterior i-am lucrat intr-o banca … intr-o functie in care aveam acces aproape la orice fel de informatie … si totusi, de exemplu departamentul carduri, era ca un fel de banca in banca. sa mai mentionez ca de exemplu departamentul care se ocupa de ATM-uri era alta banca in banca "departament de carduri"? si totusi, fetelor de la ghiseu li se cerea sa raspunda la orice intrebari (inclusiv despre carduri, ATM-uri, etc.) … in conditiile in care saracele nici macar la 10% din informatiile mele nu aveau acces.

  si acum bomba: ca fost angajat, care a avut acces la informatii (stiind ce si cum trebuia sa fac), tot mi-au trebuit PATRU ore (!!!) de asteptare ca sa reusesc sa-mi lichidez cardul (la modul definitiv, mod in care sa fiu 100% sigur ca nu ma trezesc cu niscaiva comisioane ulterioare de plata). si asta in conditiile in care fostii mei colegi si-au dat tot efortul sa ma ajute …

  in concluzie, eu unul as spune ca-n majoritatea cazurilor problema nu e la angajat … ci ea vine de mult mai sus, de la Bucuresti si din strainatate.

 10. Oana December 5, 2011 - 15:37 Reply

  Adriana, eu probabil voi divorta de ING.
  Marian, ma adora de-a dreptul :)).
  Ioana, si la BRD am renuntat din varii motive :D.
  Oana, si mie mi-au spus angajatii cu care am vorbit ca eu am vrut sa imi fac contul, dar NU AM VRUT, am fost fortata.
  Hapi, asa mi se pare si mie normal, sa se poata scoate bani de la orice filiala, nu de la una de la naiba din praznic. DUpa ce ca e doar UNA, nici macar nu e centrala.
  Mihaela, bancile au tot felul de politici care de care mai dubioase si experienta cu ele depinde foarte mult de persoanele de care dai. La banca Transilvania de ex. mi-am inchis eu un cont pentru ca nul mai utilizam, dar fetele de acolo erau mega dragute.
  Anca, si mie mi se pare normal sa poti ridica bani de la orice filiala, celor de la ING nu :))))).
  Ana, de asta stateam la ING si nu inchisesem contul ca puteam face tot felul de operatiuni singura. Acuma, probabil vom incheia "relatia".

 11. Oana December 5, 2011 - 17:35 Reply

  INTJ, intrase in spam commentul tau, nu stiu de ce. L-am aprobat acuma. Eu oricum nu consider ca vina pentru situatia generala o au angajatii de la ghiseu, ci organizarea stupida care nu o fac ei. Dar ei sunt vinovati pentru ca ofera informatii gresite (fata care mi-a zis sa ma duc dupa card a verificat datele cu buletinul meu in mana) si pentru ca au o atitudine superioara fata de client. Si eu am lucrat cu clientii si NICIODATA nu mi-am permis sa le vorbesc asa de sus si pe asa un ton.

 12. cartonic December 6, 2011 - 09:36 Reply

  Nu stiu daca e neaparat vorba de ING(pe care ii detest pentru reclama cu portocaliul, no more PDL ), orice customer care recunoscut mai ales prin care odata adaptat pentru Romania e deja care-less

 13. Bianca December 8, 2011 - 22:15 Reply

  Eu iubesc ING-ul! In comparatie cu multe alte banci la care am avut card Transilvania, Volksbank, etc angajatii de la ING imi par cei mai competenti (tre sa recunosc nu am dat de oameni care sa mi dea informatii gresite).

  Daca e sa comentam cred ca Volksbank e cea mai execrabila banca, pe langa faptul ca sunt putine bancomate, trebuie sa completezi o groaza de hartii cand vrei un card, angajatele de acolo habar nu au pe ce lume traiesc (cel putin cele din Sagului).

  iar legat de ING nu stiu de ce ti au spus ca nu ti poti muta actele la alt sediu, eu mi am facut cardul ING acu vreo 3 ani pe Gh Lazar si am cerut sa mi fie mutate actele la sediul din Sagului, ceea ce au si facut 😀

 14. Oana December 9, 2011 - 08:37 Reply

  Bianca, eu n-am nimerit-o ok cu ING-ul, asta e. Desi persoanele din Bucuresti, de la customer care, au fost foarte dragute. O sa revin eu cu continuarea.

Leave a Reply