Oana Kovacs

18

Ce faci când scoți pe cineva din blogroll?

Eu zic că nimic… 

Mă rog, ideea postării mi-a venit în urma unui mic scandal din blogosferă în care o domnișoară îi trimisese mail alteia să o ia la 11 metri pentru că a scos-o din blogroll șiiiiiiiiiiiiiii pentru că nu a anunțat-o. Say what?!

Oricât am încercat să înțeleg logica domnișoarei dispărute din blogroll, n-am reușit și pace. Să o iau pe rând:

1. Nu toată lumea te șterge din blogroll pentru că nu te mai place/citește etc. Să zicem că X este bloggerul șters, Y cel care l-a șters. Există n motive pentru care Y putea să îl șteargă. De exemplu, Y nu mai este pe aceiași felie cu X. Y simte că s-a maturizat. Y începe să urmărească alt gen de bloguri. Y l-a cunoscut pe X în realitate și nu l-a plăcut deloc. Y a găsit alte bloguri care îi plac mai mult și consideră că X nu se ridică la înălțimea lor, pentru a rămâne în blogroll. Et caetera! Pot fi o mulțime de motive, nu se sfârșește lumea dacă un oarecare Y îl șterge pe un oarecare X din blogroll. Să nu uităm că există viață și dincolo de bloguri, bloggeri, blogroll, blogspot etc. (Incredibil, dar adevărat!)

2. De ce să îl anunțe Y pe X că l-a scos din blogroll? Are vreo datorie față de el? Nu. E o lege nescrisă a bloggingului? Nu, din câte știu eu.  Trebuie să își explice gestul? Eu zic din nou că nu…


Exemplu  și concluzie: Y citește bloguri amuzante dar într-o zi se hotărăște că e vremea să devină mamă și trece pe cele de mămici. Evident, urmează schimbări și blogurile unde copiii sunt numiți plozi și bebelușii sunt băgați în valize nu i se mai par amuzante. Și X, chiar dacă rămâne sau nu citit, pleacă din blogroll. Fără anunțuri. Fără mailuri lacrimogene. Fără explicații.

Oamenii se schimbă. Gusturile se schimbă. Evoluăm. Nu cred că e mai logic de atât. foto

Comments

Oana • January 12, 2012


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Monica January 12, 2012 - 05:03 Reply

  Bai, sa stii ca am o imaginatie bogata de obicei, dar pe asta sa ma cert ca cineva m a scos din bloroll….pas!!!!

  Scuze, dar imi vine sa rad in hohote!

  Sa te certi pt cestia asta atat de marunta mi se pare LIPSA DE TELURI ADEVARATE, REALE!!!

 2. RaduP January 12, 2012 - 06:49 Reply

  iti dai seama, poate acel blogroll era singura sursa de trafic…..

 3. Oana January 12, 2012 - 07:54 Reply

  Monica, si mie mi s-a parut ridicol.
  RaduP, si e asta motiv sa ii trimiti un mail urat celui care te scoate…?

 4. Tomata cu scufita January 12, 2012 - 10:09 Reply

  am ratat scandalul asta. unde si cine cu cine? ;))

 5. Oana January 12, 2012 - 11:16 Reply

  Iti scriu pe facebook :))).

 6. addicted January 12, 2012 - 17:12 Reply

  Nu inteleg nici eu de ce ar TREBUIE sa anuntam!? Mai urmeaza sa ni se ceara si o foaie pe care sa asternam motivele, nu? 🙂

 7. Paul January 12, 2012 - 17:17 Reply

  Aici depinde de fiecare, ce reprezinta pentru respectiva persoana blogroll-ul :D. Eu personal pastrez acolo blogurile care imi plac si pe care le vizitez zilnic.
  Dar fiecare este liber sa faca ce vrea, ce e cu atata "criza"? 😀 :-??

 8. alicee January 12, 2012 - 17:39 Reply

  Eu te-am sters desi te citesc la fel in fiecare zi si imi plac la fel de mult articolele tale

 9. hapi2233 January 12, 2012 - 18:53 Reply

  Asa cum spui – sunt diverse motive pentru care scoti pe cineva din blogroll si nu cred ca e cazul sa anunti. Darmite sa te certi.
  Eu recunosc ca sunt ciudata in aceasta privinta …Scot pentru ca ajung sa ma vizitez cu anumite persoane destul de rar din lipsa de timp. La inceput cand nu ma citea nimeni nu aveam problema asta :))))
  Scot pentru ca persoana nu mai scrie de cateva luni…..si nu mai avem ce sa ne spunem. Nu-mi plac blogrollurile stufoase.
  Adaug si scot si iarasi scot….Si probabil altii fac la fel cu mine dar nu vad nicio problema

 10. Oana January 12, 2012 - 19:40 Reply

  Addicted, legalizata la notar chiar :))).
  Paul, tocmai ca exista libertate.
  Alice, si eu am facut asa cu unele persoane, nicio suparare! 🙂
  Hapi, si eu sufar in ultima perioada de lipsa acuta de timp… 🙁

 11. Criss Tina January 12, 2012 - 22:07 Reply

  Ahahahaha. Asta-i mai tare decât scandalurile pentru unfollow pe Twitter.

 12. Oana January 12, 2012 - 22:48 Reply

  Se vede ca nu-s prea activa pe twitter ca pe alea nu le stiu :))). Oh, the drama!

 13. alexandra January 13, 2012 - 01:18 Reply

  Mai demult, când eram pe wordpress.com, aveam un nene în blogroll. Când m-am mutat pe domeniu am făcut puţină curăţenie, i-am şters pe unii, dar pe nene ăsta chiar l-am anunţat că-l scot. Printr-un mail. Răspunsul a fost ceva de genul: "Îţi mulţumesc pentru înştiinţare, chiar apreciez. Eu te mai ţin o vreme în blogroll-ul meu." Mno, ce să zic, foarte frumos din partea mea, din partea lui. Dar, ăsta e unicul caz în care am procedat aşa şi nu cred că l-aş mai repeta.

  Dar, mă gândesc de vreo lună să fac din nou curat în blogroll. Şi mi-e teamă că o să se supere unii şi alţii. La fel şi pe Twitter, aş da nişte unfollow, dar mi-e cumva. Chiar dacă mă foarteee obosesc tweeturile lor… Pfff, îi greu…

 14. Oana January 13, 2012 - 06:15 Reply

  Da, dar tipul a reactionat frumos. Fa curatenie, taie si spanzura ca esti la tine acasa si is recomandarile tale :).
  Si pe mine ma obosesc MAXIM unii pe twitter, noroc ca intru rar si nu citesc tot :)).

 15. Ana Q. January 13, 2012 - 14:28 Reply

  Exact! Sunt intru totul de acord cu tine. Daca scot pe cineva din blogroll, in cazul meu, o fac pentru ca pur si simplu nu ma mai atrage blogul respectiv, modul de scriere al bloggerului X etc. Nu din rautate si in niciun caz ca am ceva de impartit cu bloggerul X.

 16. Oana January 13, 2012 - 14:57 Reply

  Si eu am ditamai lista care nu e in blogroll, dar oricum ii citesc.

 17. Jocul orb – Olivia January 23, 2012 - 10:31 Reply

  Blogrollul este lista mea de lecturi. Daca vreau te citesc, daca nu, nu. Si chiar cred ca trebuie sa fie dinamic: daca nu scrii des, daca nu ma mai intereseaza temele abordate, daca nu-mi place cum iti tratezi cititorii etc. e dreptul meu sa te scot de acolo… Sau sa te trec inapoi 🙂

  Stiu ca a fi in blogrollurile altora aduce puncte zelist dar esti acolo atata timp cat ai suficienta calitate incat sa ii convingi pe altii sa te citeasca/citeze

  Citesc mult timp un blog inainte de a-l pune in blogroll. Pentru ca nu vreau sa am toate blogurile celor deja celebri in blogosfera, pentru ca prefer sa descopar oameni noi si astept sa mi se confirme afilierile/interesele comune. Si nu imi place sa am o lista de un km.

  E o chestiune de optiune pana la urma, nu?

 18. Oana January 23, 2012 - 21:36 Reply

  Olivia, multumesc ca ti-ai rupt din timp si ai raspuns. Sunt de acord cu tine, in plus, si eu citesc un blog MULT timp inainte de a-l pune in blogroll :).

Leave a Reply