Oana Kovacs

Ce facem cand dispare un copil?

In Romania si in toata lumea dispar copiii. Nu, nu bat eu campii, nu e in imaginatia mea si nu am visat asta azi-noapte, se intampla in realitate – cateva informatii se pot citi aici. Si daca va uitati la Criminal Minds stiti ca ~ 80% din copiii rapiti mor in primele 24 de ore (mai precis 76,2 %, conform linkului indicat tot de mine mai sus). 
De aceea e foarte important sa stim cum sa ne comportam daca avem vreo informatie despre un copil rapit.
In acest scop a aparut si in Romania (exista deja de ceva timp in cadrul Uniunii Europene) mecanismul ALERTA RAPIRE COPIL! – pe scurt, un mecanism prin care intr-un termen foarte scurt se poate face posibila alertarea disparitiei unui copil prin intermediul mass-media si al partenerilor acestui proiect, astfel  oricine detine o informatie o poate furniza politiei pentru a ajuta in rezolvarea cazului cat mai repede (asa am inteles eu ca se desfasoara lucrurile de la cineva implicat in proiect). 
Eu sper totusi ca nu va fi nevoie sa apelam la acest serviciu si Romania va deveni o tara curata si civilizata anul asta (lasati-ma sa visez, va roooooooooooooog).

Comments

Oana • April 24, 2011


Previous Post

Next Post

Leave a Reply