Oana Kovacs

2

Câteodată e bine să taci

cateodata-bine-taci

Nimeni nu are un răspuns pentru orice, și totuși, sunt persoane cărora pur și simplu le place să se audă vorbind. Au la îndemână întotdeauna un răspuns la o întrebare căreia nu i-ai dat glas, un sfat necerut, o vorbă de care nu ești curios și o soluție la o problemă inexistentă.

Cum îi facem pe oamenii ăștia să priceapă că e sănătos să taci? Să lași un om să zică ce are de zis și să nu spui nimic după. Doar să-l asculți. Să-l lași să zică tot ce are pe suflet și să nu vii cu idei, mai ales dacă nu pricepi despre ce este vorba.

Mda, și să taci e greu; am ajuns la concluzia asta după ce am vrut pur și simplu să povestesc niște întâmplări. Am redat niște fapte pe care EU nu le pot schimba, am vrut doar să mă plâng, să-mi ling rănile, să fiu bătută pe umăr cel mult. Să fiu ascultată. 🙂

Și când am vrut să fiu DOAR ascultată, au început să curgă perlele de înțelepciune. Pentru că atunci când oricum te supără ceva, e sănătos să auzi că de fapt erau o mie și una de rezolvări, doar că n-ai fost capabil să le găsești.

E bine să taci. E bine de tot, mai ales când n-ai absolut nimic de zis.


 

Dacă vreți o parabolă, luați de-aci, că mă simt deșteaptă azi: imaginați-vă un om care a mâncat numai mere. Și apoi altul îi povestește de portocale și că acestea trebuie decojite înainte de a fi mâncate. No, omul ambițios și super-inteligent cu merele îi va explica că trebuie doar spălate portocalele și apoi se pot mânca până la cotor. Că doar e expert în fructe după ce a mâncat milioane de mere.

Comments

Oana • February 20, 2015


Previous Post

Next Post

Comments

  1. Ana Q. February 20, 2015 - 15:46 Reply

    Stiu ca era o vorba care zicea cam asa “daca ceea ce spui nu aduce niciun plus de valoare conversatiei in curs, mai bine taci si asculta”, sau ceva de genu`.

    • Oana February 20, 2015 - 16:08 Reply

      Da, doar ca trebuie sa realizezi ca bati campii. Ca daca nu…

Leave a Reply