Oana Kovacs

12

Cărți pentru vara asta :)

Inspirația postării a fost Mihaela, care m-a ”lepșuit” și pe mine, se pare că trebuie să zic ce cărți am eu în plan să citesc vara asta :).
În primul rând, mă autodeclar putoare ordinară, că ÎNCĂ n-am terminat ”Cel mai iubit dintre pământeni” și nici ”Tăcerea din grădină”, deci ar trebui să termin cu ele cât mai repede :).
Așa, apoi mi-aș dori tare de tot să continui să citesc cărți din colecția verde de la Adevărul, așa mi se pare fair din moment ce le-am cumpărat, că doar nu le țin să șterg praful de pe ele, nu?
Dar pe lângă astea mi-a propus să citesc și în engleză și recomandări. 
Deci, m-am uitat prin bibliotecă și dau raportul, shortlistul meu cuprinde:
– ”Gestapo” de Sven Hassel – mă fascinează poveștile de război, dacă tot n-am cine să mi le zică live, pun mâna pe carte și mi le citesc eu;
– ”Leagănul pisicii” de Maurice Baring pe care Adriana mi-a recomandat-o din suflet și mi-ar fi și dat-o să o citesc dacă mai aveam unde să o ”strecor” în geantă pe lângă 3 cărți, o agendă și alte materiale job related;
– ”Persuasion” (da, în engleză :D) de Jane Austen și ”The secret garden” de Frances Hodgson Burnett, că prostesc pe zi ce trece și uit engleza. Sper să nu am parte de același gen de experieță terorizantă gen ”Little women”.
Dacă aș citi măcar astea aș fi super happy, dar în ultimul timp m-am lăsat pe tânjală și nu sunt deloc mândră de mine, dimpotrivă. 
Voi ce mai citiți? 
P.S. Leapșa merge la cine dorește, dar linkuiți-mă și pe mine să mă inspir :). 

Comments

Oana • July 23, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. Gerhald July 23, 2011 - 22:15 Reply

  Culmea, eu m-am apucat de citit carti in limba germana, asta ca sa imi aduc aminte de limba. Am inceput cu o carte despre navele si submarinele Germaniei. Cartea are multe poze, asa ca merita sa imi chinui memoria ca sa (re)descopar unele dintre cuvinte.

 2. Miştotică July 24, 2011 - 01:20 Reply

  Dacă treci pe Sven Hassel, intri pe teritoriul meu 😀 . Nu te arunca în Gestapo. Te trezeşti în mijlocul unor evenimente care te vor zăpăci pt că-ţi lipsesc date importante. Începe şi tu, ca orice om normal, cu Legiunea Blestemaţilor. Aia a fost prima lui carte şi ăla e considerat începutul (deşi face un ghiveci între amintiri şi fabulaţie, în seria ce va urma).
  Totuşi, trebuie să recunosc. După Peripeţiile bravului soldat Svejk ( idolul meu), Blindatele Morţii mi s-a părut cea mai tare carte din cele despre războiae.

 3. Oana Sălcudean July 24, 2011 - 06:05 Reply

  Leaganul pisicii e superba, o recomand si eu 🙂 Eu mai citesc The Phantom of the Opera, urmeaza The Scarlett Letter, Shakespeare stuff (pentru facultate) si lista continua cu ce mai am de citit din iarna. Banuiesc ca materialele pentru licenta nu se pun la socoteala :))

 4. Mihaela July 24, 2011 - 07:47 Reply

  Si eu recomand Leaganul pisicii, mi-a placut mult.
  As vrea sa citesc Persuasion si alte carti de Jane Austen.
  Spor la citit! 🙂

 5. Oana July 24, 2011 - 10:52 Reply

  Gerhald, germana, felicitari!
  Mistotica, sa vad ce am si incerc sa respect ordinea :D.
  Oana, acuma chiar is mega curioasa cu Leaganul pisicii.
  Mihaela, m-am apucat de Persuasion. ORi am eu o problema cu cititul in engleza ori chiar merge destul de greu. Dar ma chinui :D. Spor si tie!

 6. Ana. July 24, 2011 - 11:05 Reply

  Oh da, si eu am primit leapsa de la Miha, nu am onorat-o pentru ca vara asta am citit doar carti de marketing si de retelistica care nu merita mentionate. :< Acum ma chinui insa sa termin Furia de Salman Rushdie. Interesante alegerile tale, sper sa reusesti sa le termini si sa revii cu impresii.

 7. Pato Basil July 24, 2011 - 11:54 Reply

  am citit Gestapo:D printra 8-a sau a 9-a

 8. Oana July 25, 2011 - 17:57 Reply

  Ana, am incercat Rushdie cu Pamantul de sub talpile ei. Ma declar incapabila, dar is curioasa de parerea ta dupa ce termini.
  Pato, cum ti s-a parut?

 9. adizzy July 25, 2011 - 18:06 Reply

  abia astept sa termini cu Persuasion, ca facem schimb de opinii 😀 (si nu, nu iti aduc sambata cartile, ca nu prea te vad cu chef sa le porti dupa tine in toata Timisoara, chiar daca sunt mici)

 10. Oana July 26, 2011 - 06:43 Reply

  Ai dreptate! 😉

 11. Diana July 26, 2011 - 19:22 Reply

  Nu îți fă griji, să știi că și eu sunt în urmă cu lectura. 😀 Dar sper să recuperez.

 12. Oana July 26, 2011 - 23:03 Reply

  Diana, azi m-am simtit prost si am citit 5 sau 6 capitole :D.

Leave a Reply