Oana Kovacs

Mall-saraci-shopping-city-timisoara
2

Care-i treaba cu “mallul de saraci”

Mall-saraci-shopping-city-timisoara

Am auzit pana acum bucuresteni sa-i numar pe degetele de la o mana zicand ca in Timisoara este un mall de saraci.

Nu stiu ce sa zic de exprimarea asta nefericita, asa ca am sa o las asa. In orice caz, mallul in cauza e Shopping City, ala pe care toata lumea il dispretuieste. Ca e departe de centru, ca e mic, ca are o parcare de cacat.

La drept vorbind, totul e adevarat. Pentru majoritatea timisorenilor e totuna sa mearga in Kosovo sau in Sagului, ca deh, toti is nascuti in puf si n-au atins veci pururi praful periferiei. Pentru mine, care am crescut in zona aia si locuiesc in suburbie/ la tara (alegeti varianta care va gadila mai tare simturile) si folosesc acea iesire din metropola, mallul ala e asezat perfect.

E mic. Da, ma, e mic. Are putine magazine comparativ cu Iulius Mall, si-l strabati in maxim 10 minute de la un capat la altul in pas alert. Din nou, mie mi-e ok ca nu simt lipsa vreunui magazin, dimpotriva, si aici is unele pe care le evit ca nu is pe gustul sau categoria mea de buget. Starbucks are, deci pofta de ciocolata calda si prajitura si cafea si alte prostii mi-o satisfac, KFC este, inca o Pizza Hut la care sa NU ma duc din cauza serviciilor jenante este si aici. Ok, o Carte de Nisip, un Carturesti sau La Doua Bufnite ar fi pe placul meu, ca nevoia mea de rasfoit carti clar nu mi-o pot satisface la mallul asta. Dar cum sunt prietena buna cu Kindle-ul si am stocuri de carti pe hartie acasa, sa zicem ca nu mor de suferinta pana ajung prin centru sau Unirii, unde-s librariile mele preferate.

Parcarea. Da. Asta e o problema. Cineva a vrut sa impresioneze cu numarul de locuri, asa ca a trantit cea mai prost gandita parcare din lume. Locuri de parcare mici, spatiul carosabil dintre ele mic, ma rog, o varza, daca ma intrebati pe mine. Da-i sa fie la numar, nu conteaza ce iese – cam asta a fost principiul. Mbine, chiar si asa avantajul e ca is multe locuri libere la dracu’n praznic unde masina mea poate sta singura. Sa nu ma stresez ca o gasesc a nu stiu cata oara lovita in parcare. Asa ca parchez la naiba si plimb copilul mai mult cu caruciorul, ca mersul pe jos face piciorul frumos pentru mame. 🙂 Acuma sa nu va imaginati ca locul de plimbare al copilului e mallul, dar cum nu locuim cu parinti, bunici sau alte rude, noi ne ocupam singuri de el si vine cu noi peste tot. Asa ca daca avem ceva de luat de la mall, vine si el, ca doar nu l-om lasa acasa singur, sau pe strada cu cheia la gat. :))

Vasazica, eu is prietena cu mallul de saraci. Foarte, chiar, cand ma gandesc ca in 15 minute is din casa in mall fara sa ma teleportez. Iar daca merg la Iulius petrec minim 45 de minute in masina si inca 30 ca nimica pentru a gasi parcare, ca doar “ie” mall de bogati si “ie” plin.

Pfui… gata, ca m-am intins ca o placinta in timp ce copilul meu urla de foame.

GLUMESC!!! 🙂

Comments

Oana • March 31, 2017


Previous Post

Next Post

Comments

  1. mpetcu April 1, 2017 - 13:26 Reply

    Hehe, nu ești singura! Și mie îmi place mai mult Shopping City pentru că e mai mic și nu pierd timp aiurea căutând magazinele care-mi trebuie, plus că, într-adevăr, nu pierd timp nici cu parcarea. E un fel de win-win. Nu-mi lipsește nici măcar un magazin care e în Iulius și aici nu e! Ba din contră, sunt câteva f faine care-s aici și nu dincolo! Eu m-am întors cu cărți acasă și de din Shopping City, de prin Carrefour sau librăria mică de vizavi, cea în aer liber. O altă chestie care-mi place e Cinema City că merg des la film și aici ai de unde alege filme și e totul mai nou și mai curat.

  2. ”Ca să nu fac reclamă” | Oana Kovacs

Leave a Reply