Oana Kovacs

13

Care-i rolul blogului, de fapt?

rolul-unui-blog-online-oana-kovacssursă foto

Dragilor și dragelor,

Cei și cele care citiți acest blog – după postarea răutăcioasă de ieri, am zis că-i cazul să clarific niște lucruri, că ar fi urât din partea mea să le las în aer. Pentru că mi s-a reproșat că nu e ok să râd de oameni și că am o atitudine agresivă, am zis să scriu mai mult decât simplu fapt că asta-i tarlaua mea și am o oarecare liberatate pe ea.

Blogul acesta este scris de plăcere. Indiferent că scriu lucruri drăguțe, răutăți, că vă povestesc ce cărți aș citi sau mai citesc, pe unde m-am plimbat, de cine-mi place și de cine nu, o fac cu drag. Când nu o să mai scriu cu drag, o să închid blogul cu cheia și o să arunc cheia crocodililor care-mi înconjoară turnul de fildeș în care locuiesc. 🙂

Blogul acesta nu mă obligă la nimic față de voi. E scris din timpul meu, e întreținut pe banii mei și mă reprezintă pe mine. La 25 de ani e cam greu să mă schimb, what you see is what you get și în viața reală, în ceea ce mă privește (dacă sunteți curioși).

Blogul e al meu și doar al meu. Plin de păreri personale. Ale mele, subiective, deci. Scriu cu pasiune și despre ce-mi place și despre ce nu-mi place. Ceea ce scriu aici nu are legătură (prea mare) cu firma la care lucrez.

Blogul meu nu are rolul express de a educa. Că abordez eu diverse subiecte e una, dar scopul meu în viață nu e să educ pe cineva. Scopul meu e să fiu fericită, în caz că vă-ntrebați care-i obiectivul meu suprem. 🙂

Dacă vreți să ascultați vreodată sfaturile mele, să-mi citiți inepțiile, să luați în calcul argumentele mele în diverse probleme, mă bucur. Dacă nu, asta e, nu se sfârșește lumea când cineva nu e de acord cu mine, everyone is entitled to an opinion. Ceea ce zic eu nu e universal valabil ori sfânt.

Vreau să intru pe blog cu bucurie. Până acum tot așa a fost, sper să fie așa și în continuare. Datorită lui am cunoscut o mulțime de oameni, mi-am făcut prieteni, mi-am găsit de lucru, am avut parte de o grămadă de surprize și inclusiv de bani.

Am mari dubii că voi ține blogul până la sfârșitul vieții, sper să ajung să comunic cu nepoții offline. Dar cât timp există vreau să nu îl văd ca pe o obligație. Ci ca pe un drept, dreptul de a ne bucura (și eu, cea care scriu și voi cei care citiți) de el.

Comments

Oana • June 7, 2013


Previous Post

Next Post

Comments

 1. cotos June 7, 2013 - 09:34 Reply

  Foarte bine spus 🙂 Sper sa inteleaga oamenii, ca majoritatea scriem pareri PERSONALE.

  • Oana June 7, 2013 - 10:27 Reply

   Sper… 🙂

 2. Savoir Faire June 7, 2013 - 13:39 Reply

  Asta numesc eu atticol stralucit !

  • Oana June 7, 2013 - 15:23 Reply

   Nu l-as numi stralucit, dar ma bucur ca iti place. 🙂

 3. Andreea D. June 7, 2013 - 19:05 Reply

  D-aia e bog, ca să fie subiectiv, pentru că aici scriu persoane, care au personalitate (deci sunt subiective), nu roboţi.

  • Oana June 7, 2013 - 20:53 Reply

   Puteam sa ma fac ziarista si uite cum am gresit. 🙂

 4. Eva June 8, 2013 - 11:36 Reply

  Mi se pare normal ca fiecare sa scrie ce vrea pe blogul lui.

  • Oana June 9, 2013 - 15:32 Reply

   Si mie, dar se pare ca nu tuturor.

 5. Andra June 8, 2013 - 22:13 Reply

  Bravo, Oana! Ai mare dreptate. Si chiar nu ii inteleg pe oamenii care intra pe un blog si se apuca ei sa tina predici despre ce ar trebui sa scrii sau sa faci. Nu iti place ce citesti, nu mai intra. Eu de-asta nici nu las commenturile rautacioase :))) pe blogurile noastre putem fi oricat de dictatoare vrem 😛

  • Oana June 9, 2013 - 15:38 Reply

   Hitler mic :))

 6. Kadia June 12, 2013 - 16:04 Reply

  +1 pentru lamuririle astea, se pare ca multi traiesc cu impresia atunci cand citesc un blog ca muncesti oarecum pentru ei si esti un rahat cu mot daca nu ai aceeasi parere. Intotdeauna m-am intrebat daca cei care critica stilul de scris pe un blog sunt oare bloggeri de mare succes, constanti, cu numerosi cititori sau au scris 2 randuri doar ca sa aiba cont de wordpress/blogger si sa poata comenta in voie munca altora.

  • Oana June 12, 2013 - 20:34 Reply

   Multi nici n-au blog. Dar se simt bine vazandu-si propozitiile scrise pe undeva pe net.

 7. Laura June 29, 2013 - 01:39 Reply

  Exact aceste idei, enuntate putin diferit, le-am pus si eu pe prima pagina pe care a avut-o blogul meu. Cui nu ii place cum arata casa MEA virtuala, poate sa dea click pe “x”. E simplu.

Leave a Reply