Oana Kovacs

7

Care-i planta secolului?

Dacă tot ziceam de tuya zilele trecute și despre cum copiii unora vor mânca fructe de tuya, mi-am amintit cum a fost acuma câțiva ani când a ”apărut” Aloe Vera. Nu știu mamele, bunicile, matușile, verișoarele și vecinele voastre cum au reacționat, dar în jurul meu s-a bătătorit legenda că Aloe Vera e o plantă miraculoasă.
E bună și folositoare, nu zic nu, dar circulau niște zvonuri de te mirai că un strop de suc de Aloe nu aduce și oamenii înapoi din moarte.
Așa am aflat de la femeile din jurul meu că pe orice rană, sucul de Aloe (ăla de curge când rupi planta) pus cicatrizează INSTANT! Dacă te arzi la soare, te ungi cu același suc și pielea se hidratează PE LOC! Dacă ai vreo tăietură, se repară IMEDIAT!
Singura chestie care mai lipsea să o aud e că dacă-ți tai un deget și picuri pe locul unde a fost degetul suc de Aloe Vera crește un deget brand new la loc! :)))
Voi știți plante din-astea legendare?
 

Comments

Oana • August 23, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

 1. paispe net August 24, 2011 - 00:22 Reply

  Treaba e overreacted. Nici nu vreau sa ma gandesc cate lucruri ar putea sa creasca daca se aplica un strop de Aloe Vera … mintea sigur nu :))

 2. Oana S. August 24, 2011 - 06:42 Reply

  Of, la mine în sufragerie trona o bucată (sau frunză, nu ştiu cum să-i spun) de aloe vera şi era admirată şi arătată cu fiecare ocazie. Sincer, nici nu ştiu dacă chiar făcea ceva, sau doar agitaţia ce-o crea era de capul ei.

 3. hapi2233 August 24, 2011 - 08:39 Reply

  Pai e chiar buna …..mai bine sa o ai in living decat sa cumperi crema cu 20 Ron de la farmacie…….
  Habar n-am cum se foloseste….dar are proprietati high quality 🙂 Bine, unii o recomanda fara sa aiba habar ….ce contine de fapt aloe vera

 4. Miscellaneous August 24, 2011 - 23:43 Reply

  Când eram eu mică se făcea mare tam-tam cu coada-șoricelului și coada-calului, dar nu știu să-ți spun dacă doar bunica mea făcea tam-tam-ul sau și restul. Eram prea mică. Însă îmi amintesc astea 2 plante :)))) Niciodată n-am știut diferența.

 5. Oana August 25, 2011 - 10:07 Reply

  Paispe, iti dai seama :)).
  Oana, si noi avem, adica mum are. Nu indraznesc sa o intreb de beneficii ca o sa pot scrie un roman dupa :D.
  Hapi, posibil, dar eu cum uit si de mine, la mine ar muri in 2 saptamani maxim.
  Misce, stiu si cu cozile era mare nebunie :))))).

 6. Diana August 25, 2011 - 22:31 Reply

  Mai e crema de gălbenele… care tot așa, vindecă absolut orice. 😆

 7. Oana August 25, 2011 - 23:23 Reply

  Diana, chiarrrrrrrrrr, galbenelele! :)))

Leave a Reply